Värsta dieten asså

Hejhej!

Mina kärlekar sover nu så sött...Milo och jag och carris har varit på Väla idag, fast jag sa att jag inte skulle dit på länge,,,vi bestämde iallafall träff med Manuela och hennes Mats för en lunch. Det var så klart apmycket folk, men vi hade det trevligt och åt gott. Passade på att köpa lite nya kläder till Milo, 3 bodys i storlek 68 då 62 snart e för litet.



Igår var vi hos Bm och vägde Milo, han väger 6250 g och e 61 cm lång...stor kille. Bm frågade om jag verkligen bara ammade och inte gav extra tillägg...hehe, bara bröstmjölk här, kanske består den av grädde=)) Fick även tid för vaccination i september. Efter det for vi iväg till doktorn som skulle kolla upp varför svampen inte är borta. Efter samtal och undersökning och en massa snack med överläkaren fick vi rådet att inte fortsätta med medicinen utan att jag skulle gå på värsta dietn. INGET socker, kaffe och koffein, tvätta alla bh:ari 60 grader varje dag + koka alla nappar, leksaker och pump varje dag. Vi ska prova i en vecka och se om det blir bättre. Så nu fick jag en anledning till att bli nyttig. Nu e det slut på alla förmiddags-eftermiddags o mysfikor...hihi.
 
Sen åkte vi till smöris och hade sminkparty, vi hade det jättetrevligt och snälla Britta var barnvakt under tiden vi andra fick köpa smink och få behandlingar=)



Jag köpte en ansiktsrengöring, ansiktscream och mineralpuder ifrån Mary Kay!



Britta är så tålmodig med Milo som vill bli buren hela tiden!

Nu ska vi poppa popcorn och kolla på TV...Milo önskar dig Godnatt



PUSS

Kusinvitamin

Idag har kusinerna busat tillsammans, Noah och Milo är för söta:



Josse var här på en fika innan idag...sen åkte jag o David till stadshuset för att skriva faderskapet och gemensam vårdnad. Sen blev det storshopping på ICA och en masa GImat inhandlades. Nu har jag bakat ett GI bröd som vi ska ha til frulle imorrn, finns det nåt godare en nybakat bröd...=) Här kommer receptet på emmas goda bröd:

25g jäst
3 1/2 dl vatten
1tsk salt
1 msk kanel
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
2 grovt rivna äpplen
2 msk hela linfrön
1 dl solrosfrön ( kan uteslutas )
10 dl dinkelmjöl fullkorn
flingsalt
Till formen olivolja

Rör ut jästen i fingervrmt vatten. Tillsätt salt kanel honung olivolja äpplen linfrön solrosfrön och ca 9 dl av mjölet. arbeta degen smidig för hand till den lossnar från kanterna. När du bakar med dinkel så ska den vara något lösare än vanlig deg. Låt det jäsa i 60 min.
Smörj formen med olivolja. Häll degen i formen. Pensla ovansidan med vatten för att få en hård yta, och strö flingsalt över.
Grädda brödet längst ner i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.

Lillpojken sover och snart även hans mamma...oj va trött jag e nu...
Förresten så såg jag och David en asrolig film ikväll, bakfyllan lr vad den nu hette, fy va vi skrattade!

Sov Gott Kära,


GI

Gomorron!
Idag ska jag börja med GI recept, har 2 bra kokböcker och har skivit inköpslista på allt som behövs. No more vitt mjöl, socker och vit pasta...Känns underbart att komm igång lite. Helgerna ska vara heliga...alltså jag får äta vad jag vill. Det står överallt att GI metoden är superbra då man ammar. 

GI-metoden går ut på att man äter långsamma kolhydrater som förbränns sakta. .

Långsamma kolhydrater har ett lågt GI. Forskning har visat att en kost med ett lågt GI är bra för hälsan:

  • Lägre blodfetter.
  • Bättre tandhälsa.
  • Du är mätt under längre tid.
  • Ökad uthållighet.

Många menar att en kost med lägre GI minskar sötsug och ger ett jämnare humör.



Alltså, jag ska inte banta...bara försöka äta hälsosamt. Under graviditeten blev det väldigt mycket glass, godis, fika mm, vilket har satt sina spår. Nu vill jag kunna få på mig mina gamla kläder igen!

Ha en underbar dag kära!

Puss 


Popcorn o P.B

Nu sover lillpojken så sött, han har varit jätteduktig de senaste nätterna. Nu e det popcorn o prisonbreak som gäller!
Idag shoppade David en massa, vi va på familia en stund på e.m. Hade det supernice tillsammans, avslutande turen med en romantisk middag på MAX! Jag ammade i baksätet av bilen och åt med ena handen, David satt där fram och åt och slog bort millimetrar...hihi...livet e underbart - lr hur=)

Imorse kom Josse o Noah förbi, vi tog en lång prommis på 2 timmar, gick till kyskan och församlingshemmet och kollade upp hur det såg ut eftersom det snart är dax för dop. Sen gick vi vidare till favvomatstället här, vi åt kyckling crepes med sallad.

Sov Gott,

Puss

Milo 8 veckor

 


De första riktiga leendena

Denna månad kommer du att få strålande, tandlösa leenden som belöning för allt ditt jobb. De första äkta leendena är helt klart en av favoriterna i bebisars utveckling. Det ger lön för mödan -- du har bytt blöjor, matat, badat, pussat och kramat utan direkt gensvar. Men så en dag, går solen upp. Ditt barn ler mot dig på ett sätt som definitivt inte är orsakat av prutt i magen! Det kan lysa upp till och med dagen efter en sömnlös natt.

När Robs sex veckor gamla dotter, Holly, log mot honom för första gången, så rördes han till tårar. "Det var en riktig skitdag på jobbet", säger han. "Jag hade inte sovit ordentligt på ett tag och rusningstrafiken hade varit hemsk. När jag kom hem och min fru gav mig bebisen, som då log mot mig med hela tandköttet, så tänkte jag 'hon vet vem jag är' -- och allt annat kändes plötsligt oviktigt".


Komplicerade mönster - ja tack


Advertisement  Vid två månaders ålder börjar bebisars tidiga förkärlek för enkla, tvåfärgade objekt ge vika för intresse för mer komplexa mönster, färgkombinationer och former. Ge bebisen en chans att få upptäcka många olika former och färger -- plastleksaker och mjuka bollar fungerar ofta bra, till exempel.


Sova längre stunder

Om ditt barn sover hela natten igenom, har du en ovanlig tur. De flesta bebisar vill fortfarande matas en eller två gånger per natt vid två månaders ålder. Men det går framåt -- bebisen sover nu längre perioder och är också vaken längre perioder. De flesta tvåmånadersbebisar har två till fyra längre sovstunder och är vakna upp till 10 timmar om dygnet.


Kalas

Jag har haft nåt virus på datorn och har inte kunnat blogga på ett tag...men det tar jag igen nu!

Idag har jag o Milo varit på födelsedagskalas hos Patrik som fyller 21 år imorgon:



Patriks fina lägenhet...jag, carris och Pontus följde med Patrik till iCA och hämtade smörgåstårtan och en massa annat gottis=) Sen kom hela familijen och hade trevligt tillsammans!



Josse i sin nya snygga frissa=)



Lasse is to cool 4 school...



Presentöppning



Britta rockar loss till ballongdansen, kidsen hejjar på...

Nu e det kväller och David sjunger för Milo, vi hoppas han snart ska sova...jag läser en bra bok som jag vill koppla av till...Är inte riktigt bra med svampen än så jag hoppas de sista tabletterna ska ta bort det...

Sov gott önskar Milo


Hundpussar

Hej Hopp!

Nu har David lagt kärleken, förhoppningsvis för natten...hör dock lite joller från honom...Idag var vi i smöris hos mamma och familjen. Milo hade på sig nya mössan och tröjan som mamma stickat:



Enya som alltid vaktar mamma=)



Britta, Danne och hans tjej hälsar på Milo....



Enya och Kenzo pussas...oh så sött!

Gonatt kära! 

Välkommen till jorden Milo


Himlen måste sakna en ängel


"Förr så var jag alltid på väg.
Jag försökte fånga en dröm.
Och jag trodde jag visste vad jag ville ha.
Du har väckt mig ur min sömn.

Plötsligt var världen helt ny.
Allt stannade upp när du kom.
Och jag såg dig och jag visste av hela min själ
att nu börjar allting om.

Himlen måste sakna en ängel
för en finns här hos mig
Han vilar i min famn.
Himlen måste sakna en ängel.
Han ligger tätt intill mig,
så tryggt på min arm.
Kan det vara sant att jag får älska dig?
En av himlens änglar har landat här hos mig.

Gryningsljuset smyger sig in.
Finner ro i ditt andetag.
Och jag inser med ens
att jag väntat en evighet just på denna dag.

Plötsligt slår du upp dina blå.
Styrkan i din blick gör mig svag.
Men helt utan att döma ser du på mig.
Och så börjar våran dag."


Någon höll mig vaken till 2 inatt

Gissa vem??
Milo såklart, pingpollbollar tittade på mig halva natten. Inget skrik lr så, bara en vakenfis...oj va det var jobbigt att natta honom. Men sen sov han gott fram till 8. Jaja så e det väl ibland...

Igår hade vi Helena här på besök, vi åt laxsoppa och fina cupcakes som Josse bakat. Helena är höggravid och BF är om några dagar:



Vi hade verkligen suuuper trevligt, hoppas vi ses snart igen=)



Josse o Noah!



Trött kille!



Idag åker vi nog till mormor en sväng, så får Kenzo busa med Enya och jag träffa familjen=)

Förresten så hade Daisy bara fått in en sticika i kinden, det va det som gjorde att hon fick en böld, alltså inget allvarligt, skönt.

Ha en riktigt mysig fredag!

Puss

Röd Grapefrukt

Jag har fått dille på grape, e så himla gott o nyttigt:



Grapefrukt är en riktig hälsokick för ditt immunförsvar. Den ger vacker hy och innehåller många stärkande antioxidanter som kan skydda mot både hjärtsjukdom och cancer.



Sat Nam


David vill att vi ska göra så här på vårt bröllop


Kärlek

Gokväll kära!
Idag har vi fått dyr medicin av doktorn...600 kr för 7 tabletter o lite vätska, allt för att svampen ska förvinna. Så nu hoppas vi att vi snart blir friska. Veronika har oxå varit här, vi fikade sockerkaka som jag bakat och snackade en massa!
Annars har det mest varit lugnt hos oss, Milo är så söt och duktig och han är verkligen vår livs kärlek:



Förstår inte hur vi har kunnat leva utan honom...puussss MILO!



SHAKE ´N BAKE BABY=)



PUSS PUSS

Ps. Tack siiri för tidningarna...och Rachel för den fina teckningen till MILO!

Trött

Känner mig såå trött, kollar på tv och har en köttgryta på spisen, den har puttrat i snart 3 timmar och nu väntar jag på att den ska kallna...galet att laga mat så sent på kvällen men jag va tvungen att tillaga köttet jag hade tinat innan idag. Lillpojken sover så nu e det nog dags för John Blund att komma till mig mé!



Önskar dig vackra drömmar!

Puss

Ps. Vi har köpt vyssanlull tassar nu o de är så bra...David sa: varför har vi inte köpt dessa tidigare...


Guru Ram Das

Nu sover vår lilla skatt...o jag passar på att meditera lite. Vill dela med mig av denna låt som e underbart fin. Detta mantra helar och ger beskydd, det är hjärtats meditation!



Tack för att du finns!

Aaaj sabla torsk

Hej på dej!

Imorse när jag skulle amma gjorde  det sååå ont, visste inte vart jag skulle ta vägen. Började googla en massa och till slut ringde jag amningscentralen som sa att milo o jag hade fått torsk (svamp) på tungan och brösten:

Torsk är en svampinfektion som framför allt spädbarn får. En vitaktig beläggning bildas på tungan, insidan av kinderna och i gommen. Ibland kan man uppleva att barnet har lite problem med att äta.

Det är inte farligt för spädbarn att ha torsk i munnen och man behöver inte uppsöka barnavårdscentralen eller annan vårdcentral. Oftast läker torsk av sig självt utan behandling.

Om man vill försöka att få bort beläggningen kan man pensla med mineralvatten som innehåller natriumbikarbonat, till exempel vichyvatten. Man använder tops och penslar i munnen flera gånger om dagen, särskilt efter måltiderna. Om barnet använder napp kan man doppa nappen i vichyvatten.

Om man ammar kan brösten bli infekterade av svampen. Då blir bröstvårtan och vårtgården röd, irriterad och öm. Pröva att pensla med vichyvatten efter att barnet har ammats.

Så vi for till BM och fick blå medicin att pensla på, sen så tog vi oss till familia för en shoppingtur...vår härliga tjejliga möttes och spenderade lite kvalitetstid tillsammans:



Carris o Ida myser med Milo!



Malla o hennes Julia fick pärlor på naglarna=)



Här syns lite av Milos blåa läppar...bm sa att jag skulle säga att han ätit blåbär=)

Mamma, Josse, Noah, Carran, Ida och Malla och så jag o Milo förstås - var det som träffades idag, tack kära familj för att ni finns!

Nu har vi ätit och David försöker natta en övertrött Milopojke...hoppas det går bra för mammajenny är så trött och har fortfarande väldigt ont i brösten.


Igår så hade vi farmor Eva och Uffe på besök:



Alltid lika trevligt när dom är här. På detta kortet kolla Eva på gamla kort på mig när jag var liten, och David o Uffe kollar på en boxningsmatch!

Nu ropar David, amning väntar!

Sov Gott


Lav ya girls!

Aloha!
 
Här e lite bilder på mig o mina chicas...från 2006, oj va roligt vi har haft det tillsammans!



GoNattPuss

Ps. Milo sover och jag äter chips...attans oxå, imorrn ska jag bli nyttig...lovar

Gulligt=)


Härliga söndag

Igår var en riktigt slappedag...tog en prommis med David, Milo och Kenzo...så här snygg va Milo:



Han kan ha jeans nu=)

Lagade god mat och fixade med foton till milos babyalbum...Vår lilla veggohund Kenzo e galen i morötter:



Han föregår med gott exempel...byt ut chipsen mot morötter (ett råd jag borde lyssna på=P)

Idag e det lite mulet, har käkat frulle med David och myst med gullungen. Milo somnade vid 22.30 och sov till 5.30 och sen upp vid 8 tiden. Han e superduktig, va vaken mycket igårkväll och blev lite övertrött men det gick bra ändå.

Idag kommer morsan hit, kanske vi går på loppis en sväng. I eftermiddag kommer farmor Eva och Uffe på besök...härliga söndag=)

Puss

Ny favvolåt=)


Ooops!

Jaha, nu har vi glömt vår 2 års dag...jag o David...den 14 juli...hmm

Den 15 juli var josse här o fikade med oss...vi snackade om allt och inget, helt plötsligt frågade hon, hur länge har ni varit tillsammans nu, e det inte 2 år snart?
Vi bara tittade på varandra och räknade efter...cheeses, det va ju igår. Vi som har pratat så länge om den dagen och va vi skulle göra. Hmm gissar att det är så när man har en nyfödd, tar ju en hel del tid...jaja vi pussade varann o sa grattis och lovade att fira dagen senare i sommar...hihi som det kan gå. 
Vi har iallafall en favvolåt som vi vill dela med oss av, Flipsyde, When it was good. 

Peace!

 

Tjockis o Bebisträff o fredagsmys

Idag har Milo o Jag och Josse o Noah varit in Ryderbäck och träffat våra vänner från familjeliv.se. VI fikade och mös i trädgården:



Josse o Jag körde en bil vilket betydde att vi bara fick med en vagn, pojkarna fick därför dela vagn, urgulligt:



På vägen hem stannade vi på Max o käkade och nu på kvällen blev det pizza från prego, hmm det där med att vara nyttig är visst svårt. Nu kollar vi på film och jag ska snart få massage=)

Puss

ps. Jag älskar Milo + David

Sat Nam

Gomorron!
Milo somnade fint igår, la honom i sängen med den lilla lampan tänd och sen somnade han själv. Han vaknade han vid 5 och ville ha mat och nu vid 8.15 gick vi upp. Nu ska jag fixa frukost och sen ska vi till en av tjejerna i mammagruppen och fika, ska bli supertrevligt.

Vill förklara mantrat SAT NAM som jag ofta skriver:


Det mest grundläggande mantrat inom Kundaliniyogan är SAT NAM. Det kopplas till andningen och används i princip under alla yogapass. Du vibrerar ljudet inom dig i takt med andningen. SAT på in-, NAM på utandning.

SAT betyder sanning och NAM står för namn eller identitet. Vi brukar översätta mantrat till svenska med "jag är sann" eller "sanning är min identitet". Det blir som en positiv affirmation till dig själv.


Fika i Norra Hamnen och cup cakes hos syrran

Idag har Milo fått fika i norra hamnen för första gången i sitt liv. Jag har varit där så mycket, speciellt när jag bodde i stan, på somrarna kunde det bli en islatte om dan på espresso house=)
Iallafall träffade vi min väninna Jenny, tog en macka och islatte och njöt i solen...Sen promenerade vi längs gröningen och tog igen förlorad tid:



Passade på att gå in till min favvoaffär och köpte mitt efterlängtade bergskristallarmband, så fint!
Milo fick även en liten nalle av Jenny...tack gumman!

Nu på kvällen bjöd Josse o Bart över oss på cup cakes:



De var ljuvliga, fick en hel massa med oss hem oxå! Tack söta ni=) Milo tog sig ett bad hos kusin Noah och nu ligger han i sängen och försöker sova, vet inte om hur det går...hör en massa joller o pip så jag tror nog det kommer bli en sen kväll...hmm.

Sov Gott Kära!

Stor pojke

Precis tebax från läkaren, Milo väger nu 5750 g och är 58 cm lång...Han är fullt frisk och allt e precis som det ska...gissa om mamma o pappa e stolta o glada...

Sat Nam

Läkarbesök

Gomorron!
Idag ska vi på läkarbesök med lillkillen, rutinkontroll. Hoppas att allt går bra. Just nu har jag syskonen här på besök, vi har ätit bullar från bageriet och Milo ligger i vagnen o sover. Pappa David sover oxå! I eftermiddag ska jag träffa en kompis i stan och Milo ska för första gången få fika i Norra Hamnen=)



Milo har börjat intressera sig för mobilen ovanför sängen, sötnos e han=)

Ha en braig dag!

Puss

Världens sötaste Milo

Ligger i sängen och har precis ätit, Carran är här och vi ska softa lite ikväll. Patrik o Pontus e oxå på väg hit. Har en hel säsong av Curb att kolla på=)
Dagen har varit bra, vi har myst här hemma. David har tvättat min cykel (som var full av spindlar), jag har handlat lite och bjöd Josse på lunch. Laxsoppa med vitlöksbröd, blev supergott. Världens sötaste grej hände i morse...lilla milo somnade i min hand:



Nu har hela gänget samlats här...onsdagsmys=)

Puss


ENYA


Gooooodmooorning

Idag mår David bättre...så skönt. Kenzo leker med en burk som det varit jordnötssmör i och jag dricker mitt morgonkaffe. Ser ut att bli en fin dag i dag oxå, va härligt. Milo somnade sent igår, vid 23.45, men han sov i ett till kl 6 då han vill ha mat och sen vaknade vi alla klockan 8. Idag vill jag hitta på nåt, vet inte riktigt vad...Vi skulle iallafall behöva köpa vyssanlull tassar från BRIO (kostar 299:-):



Det är en liten boll man sätter på fötterna på spjälsängen så man kan vagga barnet till sömn, de sägs att det är kanonbra!

Hoppas du mår bra!

Puss

Grattis Rickard

Gomorron!
Vill gratta min storebrorsa Rickard till första pris i fisketävlingen häromdagen. En segergädda på 105 cm, bra jobbat. Kommer ihåg när du var liten och kom med i tidningen för nån fisk du hade dragit upp=)






Milo o David sover och jag har fixat med en massa papper...ska ringa prästen och boka tid för dop nu.
Hoppas du får en underbar tisdag!

Allt gott!


IDAG ÄR MILO 6 VECKOR...VI ÄLSKAR MILO!!



Så här växer din bebis

Vid det här laget känner drygt hälften av alla bebisar igen sina föräldrar och föredrar dem framför främlingar. Din bebis kanske ler, jollrar eller sparkar av glädje när den ser dig.

Bebisen blir allmänt mer uppmärksam på sin omgivning nu. Om det ringer på dörren, till exempel, kanske den hoppar till, börjar gråta, eller blir alldeles stilla. Musik börjar bli verkligt intressant, vare sig det är du som sjunger eller radion som spelar. Sinnena blir skarpare och bebisen kan nu stirra intensivt på saker som fångar dess intresse. Nu blir det roligare för föräldrarna, som har ammat, bytt, badat, pussat och kramat i flera veckor, men nu får äkta respons.





För er som har barn vill jag tipsa om två bra länkar:

www.dodde.se

Tänkte själv inhandla diskställ cactus och babywatch

www.lillamirakel.se

Köpte mina boob tröjor där...I lööve=)

Strandprommis

Igår va Milo o jag på kalas i smöris. Lilla Malla fyllde 13 år. David var fortfarande dålig och e det nu me. Stackars...
Det var jättemysigt med god mat och goda tårtor, tack så mycket!



Jag kom nästan precis hem från en strandprommis med systeryster och Noah:



Nu ska jag mysa med Milo och sen börja på min nya bok som jag fick av pappa och kerstin:

"En tal till min systers bröllop"

Puss Kära

Födelsedagsfester och Patrik till Stockholm

Godmorgon!
Precis inkommen från en prommis med lillen, gick själv eftersom jag har ont i ryggen och Kenzo drar så mycket när vi går. Milo sover nu på altanen och myser under mammas stickade filt.
I går hade vi kalas för David, festligheterna avlöser varandra här hos oss. Vi grillade och för vissa slank ett glas vin/öl ner, stämningen var god och vi hade så trevligt.



Jag åt smärtstillande för ryggen och fick ta det ganska lungt. Vid 8 tiden åkte jag o josse till affären för att köpa gottis, det blev ostbågar, chips och dip och en massa godis. De stannade till 22 tiden och sen fick vi lillen till sömns (hade försökt innan men det ville han inte). Fick en god natts sömn, ammade bara en gång och vi vaknade vid 8 tiden. Nu sover David igen, han mår mycket bättre i ögat, febern är borta men nu har han fått nackspärr. Antar att det är allt kånkande på lillen som tär på ryggen. Vill verkligen komma igång och träna, iallafall cykla eller nåt. BM sa att så länge man ammar ska man inte utföra träning som man blir svettig av, då går all ork till det och mjölken kan sina...det e ju inget jag vågar riskera så det blir att ta det lugnt ett tag till.

Patrik ska flytta till STOCKHOLM, han har kommit in på officersutbildningen...hur ska vi klara oss utan vår älskade bror. Blir till att hälsa på en massa antar jag. Supergrattis Patrik, är sååå stolt över dig. Vet hur mycket du har velat detta!



För er som inte sett eller läst the secret....se/läs den. Allt du vill kan du få, lika attraherar lika, tänk att du redan har det du vill ha så kommer det till dig! Det funkar för mig hela tiden (det var så David kom in i mitt liv, jag fick mitt jobb mm) Det är så enkelt och hemligheten ligger i att få en större förståelse för och insikt om hur man blir mästaren i sitt eget liv. I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen. Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv:

  

Puss

Tack pappa o Kerstin

Godmorgon!
Nu har p+k nyss åkt hem...snyft. Vi har haft supermysigt och de har verkligen varit till stor hjälp då de var här. Kerstin stod i köket och fixade mat/fika och disk mm och pappa grillade mm, de tog ut Kenzo och underlättade för oss. David har ju varit sjuk och jag höll på att få ryggskott, har fortfarande ont men det känns lite bättre.   



Pappa träffar Milo för första gången=)



Kerstin håller Milo för första gången...

 

Josse o Bart kom också över på middag...Josse njöt av årets första nypotatisar och den färska laxan=)
Mespropparna Bart o David fick kyckling eftersom de inte tycker om lax...



Far o Dotter med Milo...(nyvakna)



Den här fina blommn fick vi....tack söta ni för den här gången och för allt vi och Milo fick, hoppas vi ses snart igen!

Puss

Fin låt


GoNatt

Nu e det snart dax för sängen=)



En bild att drömma om....Sov Gott!!

Aloha!

Nu har pappa o Kerstin kommit på besök. De kom igårkväll, vi beställde pizza och fick en massa presenter...tog en lång prommis med Kenzo och sen somnade alla gott. Idag har vi varit på Fredriksdal och strosat runt. David har varit sjuk och legat hemma o sovit. Milo har varit så duktig och sov gott i vagnen hela turen. Vi fick en fin ros av pap + K (tar kort sen) och nu står pappa vid grillen och fixar kvällens middag, det blir färsk lax med nypotatis och romsås...nice!

Micke skickade några bilder från när han var här:





Ha en skön kväll!

Puss

Kingston Town


Dröm dig bort med mig...


HAWAII

Aloha!
Vaknade med ett sånt hawaiisug...kände att det är dax att snart åka dit igen...tiden jag och Josse hade där var underbar och jag vill dela med mig av lite bilder från vår studietid på Oahu och Waikiki (honolulu)....Känner du igen mig/oss?





Coola Jos



I 25 års present fick jag valsafari av Josse...najs!



Underbart ställe ganska nära oss, dock megaläskiga vågor och strömmar...



Utanför vårat hus, andra terminen på Hawaii...



Bio på stranden, det gillade vi!



Spitting Cave...här har scener från Lost spelats in...



Nu ska jag försöka övertala David att vi ska åka till Hawaii på semester...

Aloha och Mahalo

Regnbågsklara Diamant

Älskade David har blivit uppvaktad av sin underbara familj idag. Vi har haft en jättemysig dag och fikat en massa gott. David fick fina saker och hälsar o tackar alla!



Farmor och Farfar med Milo och kusinerna!



Kärlek!



Nu har alla gått hem och David har varit o handlat pizza för vi är för trötta för att fixa käk. Tänkte ha en riktig myskväll med en bra film och popcorn=)
Det har precis regnat och nu lyser solen igen...på himlen kom en fin regnbåge och hälsade på:



Tack för att du finns!

Puss

Jag kramar dig genom rymden...lyssna på texten


Lillasyster på besök

HejHej!
Lillasyster Margit har varit på besök hos oss...gullungen har hjälpt till med Milo och fixat bullar till kalaset idag. Tyvärr kunde hon ju inte stanna men vi ses på lördag igen:


Imorse hjälpte hon till att bada Milo:




Milo är åter tillbaks i sitt rätta element:



Han växer och växer, snart är nog hans babyrocker för liten:







Nu vet jag vad kärlek är!!!

Sat Nam


B-day = Birthday och Bakdag

Gomorron!
Idag är vi uppe med tuppen, vi mös tillsammans med David som fyller år idag! 29 år blir min älskling=)
Åt en god frukost och nu bakar jag och Margit tårtor och snart e det dax för bullar. Milo sover och har sovit hela  natten, somnade utan problem vid 22, ammade vid 2 och 6 bara och sen nu precis, duktig han e vår gullunge! Kenzo ligger under rosbusken och sover...
Njut dagen kära, lägger in bilder sen!
Puss

No more väla 4 us på ett tag

Gomorron kära!
Jag har verkligen sett fram emot tjockis/mammaträffen från familjelivsgruppen, idag! Men efter gårkvällen och natten vill jag inte dra med Milo på nåt. Han vaknade 3 gånger inatt, sov dock bra mellan amningarna men va övertrött och lite orolig kanske. Nu sover han igen och jag börjar känna igen mitt barn. Träffen är kl 11 och jag vill absolut inte förstöra hans sömn eller dra upp honom nu när han haft det lite jobbigt. Jag tror det berodde på dels att jag åt jordgubbspaj(korkat) glömde ge miniformen och att vi var på väla...vanligtvis är det jättelite folk på väla en måndag, därav att vi åkte dit. Men nu eftersom det är semestrar så var alla helsingborgs invånare tydligen på shoppinghumör. Trots att Milo sov mycket där, var det väldigt mycket oljud och rörigt men en massa intryck de få stunderna han var vaken. Anledningen att jag tror att det var väla som oxå ställde till det är för att Josses Noah hade samma jobiga kväll som vi igår...hmm, så nu har vi bestämt oss: no more väla 4 us på ett tag...



Söta systrar "njuter" av en fika på Roberts...



Ser skylldig ut efter att ha tryckt i mig en jordgubb/rabarberpaj...ajjabajja Jenny

Till er som har barn, när era barn har varit skrikiga, övertrött, svårtillfredsställda...vad har det berott på och vad har ni gjort åt det. Jag kände  mig som världens sämsta mamma som hade nära till tårarna hela tiden. Det som funkade var att dra barnvagnen på en grusväg, vilket vi gjorde i en halvtimme, men så fort vi gick ut på asfalten började han skrika igen. 
Jag ber till gudarna om en lugn och harmonisk Milo idag!

Man lär sig så länge man lever, 

Allt gott 

Trötter

Ska bara säga godnatt...Milo har varit så trött hela kvällen och inte kommit till ro...kunde inte sova...skrek inte mycket men gnydde och ville bli buren, om ja la ner honom skrek han däremot. Vi försökte allt, tog promenader, babybjörn, amma mm. Nu har han dock somnat, ca 00.30.
Idag var vi på väla och jag tog en jordgubbspaj, börjar undra om det inte var den som gjorde att han fick ont i magen och hade svårt att sova...hmm, ska inte äta mera gubbar nu.
Shoppade lite och sen va Jenny här på en myskväll, vi åt gott och kollade på film revolutionary road, ångestladdad till tusen, men bra.



Nu ska vi sova...puss


Möllans dag

Idag har det varit möllans dag...vi tog oss en prommis till vår mölla för att se om det var öppet...o det var det...vi ville kolla möjligheten att ha dopfesten där...väldigt fin utsikt men absolut inge festlokal:



Första rummet i möllan



Vi gick upp en och en eftersom trapporna va såå smala och inte alls gjorda för barnvagnar hehe...



Vacker utsikt



Så vackra blommor (o kille) visst heter dom stockrosor?



Milo växer så det knakar, kan nu ha storlek 56



David hittade en gömma med massa smultron, så somrigt!

Sov Gott kära!

Puss

Läsdag

Gomorron!
Har precis kommit hem från en prommis med Milo och Kenzo...Milo har sovit gott inatt...duktig e han. Nu har jag satt ett myggnät över vagnen och låter han fortsätta att sova på altanen medans jag sitter vid köksbordet och skriver. Har full uppsikt över honom. Igår var ju Micke här på besök, det var så varmt men istället för stranden åkte vi till mamma för en visit. Vi fikade och mös tillsammans:



Vi stannade till 5 tiden och sen for vi iväg, stannade till vid maxi för att köpa blöjor...går ju åt en del. David vägde Milo igår och enligt Davids beräkningar så ska Milo väga 5.5 kg nu...en riktig bjässe...går upp drygt en halvt kg i veckan. Nu tänkte jag slänga in en maskin med tvätt, hälla upp ett stort glas iskall ramlösa och lägga mig i soffan o läsa min nya bok.
Ha en skön dag!

Allt gott!

Fredagsmys

Sitter på altanen och tar det lugnt med brorsan...Milo och David sover. Magen har krånglat lite inatt för Milo + att han fått lite prickar på magen. Har ätit en del jordgubbar på sistonde så det kan kanske vara det...
Igår var jag och Milo uppe hos Josse o Bart på lite fika på lunchen...mamma och Carran och Patrik kom oxå. Det var så varmt men mysigt hade vi:





Milo myser i Noahs rocker...



Morbror följde med oss hem för ännu en fika...fick besök av farmor och farfar Uffe! De hade med sig jättesöta kläder till Milo...tack så mycket!
Sen på kvällen kom Micke hit och då passade vi alla på att ha lite fredagsmys...vi grillade på jos och barts balkong och sen softade vi hos dom. Småkillarna var lite trötta och när det var läggdags turades de om att skrika så vi var till slut tvungna att gå hem så de skulle få lugn och ro. Då gick det ganska snabbt för Milo och somna. Jag var aptrött så vid 12 somnade jag oxå...Micke och David kollade på Big Stan och käkade chips...



Bart fixar köttet!









Idag är det strålande solsken och vi ska till mamma på besök...bjuder på en bild ifrån gårdagens bad...Ha en bra dag önskar vi=))



Puss

Broder på besök

Hejhej!
Har brorsan här på besök...har grillat och haft en superbra dag!
Nu ska vi kolla på film, skriver mer imorgon och lägger ut bilder från dagen...
Sov Gott!

Kläder...

Har visst glömt att visa de senaste presenterna som Milo fått...Tack Carris, Patrik och Britta:


Jordgubbspaj och 30 grader varmt...inomhus

Kollade just termometern och vi har nästan 30 grader inomhus (nu...kl e nästan 23)...e det klokt lr. Luktar bastu och det är såå klibbigt.
Idag har jag fått en massa egentid...har yogat=) målat naglarna, bakat en jordgubbspaj...Milo har sovit mycket, han e lite förkyld så det e nog därför.
Senare på dagen kom Josse o Noah över på fika..det va mysigt! David har varit duktigt och städat en massa....Visst e det skönt med ett nystädat hem=) Vi tog en sväng till babyproffsen och köpte en febertermometer...som tur va hade Milo inte feber, nu sover han så sött. Jag tänkte poppa pop corn och kolla på en film!




Fina vita rosor från trädgården=)



Sov Gott!

Undrar ni hur det gick?

Jo då, blev ingen bilstädning, började dagen med att skriva dagbok på altanen, nice!
Jag mös med familjen och jag o josse tog en prommis till ica och köpte glass och kakor. Vi gick hem till oss och fikade och snackade en massa bebissnack:





Milo fick sin dagliga gympalektion:



O lite mys med pappa:





Nu ikväll va jag hos mamma och c/o och hämtade 15 liter jordgubbar som jag ska frysa in och ha till smoothies i vinter...



Dubbel D njöt av de söta gubbarna:



Summan av kardemumman är att jag haft en strålande dag...har tänkt på att vara närvarande i det jag gör och att göra roliga saker som gör mig glad. Imorgon är en ny dag och nya utmaningar...

Sov Gott

LAW OF ATTRACTION


Nytto

Hola!
Så var det morgon igen och jag e happy...Milo har bara vaknat en gång...känner mig faktiskt någorlunda utvilad idag! Hällde upp ett bad till honom nu på morgonen men då ville han ha mat och sen somnade han så sött...Nu slumrar han, men jollrar lite i sömnen i mellanåt. Vi hann även med lite morgongympa...la han på mage på en filt o så får han träna huvudet och nacken...BM sa till oss att han ska får träna lite varje dag!
Tänkte kanske ta tag i garderoben idag...den måste städas, har inte organiserat i den sen vi flyttade hit...hmm=// sen ska Kenzo ut oxå, David va ute med han vid 7 tiden så det e väl snart dax. Om jag orkar ska jag dammsuga min bil oxå...
Funderade en massa igår, känns som om man lägger ner för mycket tid på tråkiga nyttosaker...tänk om man hade lagt ner lika mycket tid på roliga nyttosaker. Ska försöka tänka mer så, istället för att dammsuga just idag ska jag göra nåt roligt för mig själv (milo går ju klart först). Men som att börja dagen med YOGA...äta en god frulle och sen prommis...Istället för att börja städa eller tvätta ska jag kanske skriva dagbok, måla eller meditera. Alltså lägga in dessa saker på min 2 do lista, inte bara om det blir tid över. Skriva brev eller vykort är också roligt och uppskattat. Det är så lätt att man skjuter på saker man vill göra på framtiden. Så om det är nån som vill hänga på att byta ut en tråkig nyttosak mot en rolig (som bara handlar om dig) idag - hade det varit skoj! Kommentera gärna vad du gjort=))
Ha en underbart skön dag, lev i nuet och glöm inte att du förtjänar det bästa!



Puss  

Ps. Jag byter nog ut bilstädningen mot yoga idag=)

RSS 2.0