hej då julensaker...sopor?!

Vi funderar på vad vi ska köpa, vi arbetar ihop pengar till dem, vi åker o köper dem, vi pratar om vad vi köpt, vi ordnar plats att förvara dem, vi gör rent dem, vi letar efter dem, vi försäkrar dem, vi retar oss på dem när vi ska flytta, vi kör dem till soptippen...

Milo vs Elliot

 
O Elliot
 
 
 Milo e på de 2 första bilderna och sen kommer Elli! Lika som bär om ni frågar mej!

Besök

Hej på er!
Hoppas julen varit underbar.
Dagarna rullar på och vi är ganska trötta...hehe som ni kanske förstår. För ett tag sen hade jag moster Ingegärd, Annelie, Tessan o Madde på besök...himla trevligt var det=)
 
 
Vi fick den här fina lyktan.
 
Idag har vi varit o vägt Elliot, som snart är 2 månader. Han väger 6 kg precis o är nästan 60 cm lång. Stooor kille!
 
Kram

1 år sedan


Moi

Smider lite roliga planer för framtiden...
 
 
 
Allt börjar med en tanke, lr hur!

Jesper Juul

Som jag nämnt tidigare kämpar vi med Milos trots...Jag & Milo var på biblioteket idag och lånade böcker om barnuppfostran då jag älskar att läsa och fördjupa mig. Jesper Juul är en känd familjeterapeut som skrivit en massa böcker i ämnet. Kolla in den här sidan...finns en massa bra artiklar. Kanske något som passar just er!
 
Vi sitter alla i samma båt, iallafall vi småbarnsföräldrar!
 
 
Kram

Min stora kille

Milo har ju blivit storebror och det har såklart varit en stor omställning i hans liv. Lilla, stora Milo. Så otroligt söt och med en otrolig charm. Han är smart och ställer tusen frågor om dagen. Älskar att jobba med David och vara med mig i köket. Hans låtsaskompisar heter Molly, Erik, Gorge, Kiwi mm. Ofta skyller han sina hyss på dom. 
Det vi kämpar med just nu är att få bort ordet dum i hans ordförråd...och att lyssna och respektera oss. Ibland är det roligare att testa gränserna rejält...Vi kämpar på tillsammans och oftast så går det bra!

 
 Gissa om Milo är stolt över de 2 simmärken han fått under höstterminen då han gått på simskola!

Förlossningsberättelse Elliot Elis Oskar!

Förlossningberättelse den 9/11-2012

 

Den 8:e november klockan 14.45 gick jag in på vår lilla toalett och poff sa det så var det en massa vatten på golvet. Jag hann inte ta av mig byxorna ens. Det gick igenom trosor och jeans. Jag ringde BB och de bad mig avvakta till kvällen. David kom hem tidigare från jobbet. Jag var hellugn, fick inga starka värkar utan kunde städa, laga mat och packa det sista som skulle med i BB-väskan. Romina och Carran tog hand om hemmet och Milo och David och jag åkte in för en kontroll vid 21-tiden. Vi blev undersökta men eftersom inga värkar kommit igång så fick snällt åka hem igen. Vi köpte med oss lussekatter och julmust och laddade med Entourage när vi kom hem.

Natten som kom kommer jag aldrig glömma. Värkarna kom smygande och blev under natten intensivare. Jag var uppe och gick, duschade varmt och grät. Jag hade laddat ner en app som hjälpte mig hålla koll på värkarna, de kom med ca 10-15 minuters mellanrum och när det blev som jobbigast ringde jag förlossningen och fick prata med underbar personal som lugnade mig och gav mig råd. Jag stod ut med värkarna hela natten. Sov lite, åt lite och visste att snart så var det dags. På morgonen ringde jag till förlossningen igen och de tyckte vi skulle komma in för en ny kontroll. Jag duschade igen men kunde inte få i mig någon frukost. Stackars Milo såg mig ha ont och förstod inte varför riktigt. Jag försökte att inte visa honom min smärta, men den som gått igenom detta vet hur ont det gör.

När vi kom in till Helsingborgs lasarett blev jag undersökt, de kollade hjärtljuden och hur ofta värkarna kom. Barnmorskan Vera hade jag pratat med under natten och hon tog emot oss, jag grät när jag såg henne…vet inte varför men jag visst att jag snart skulle lägga mitt liv i hennes händer. Vi utbytte känslor som om vi vore systrar och jag var så tacksam. Hon gav oss rum nummer 15, superfint med havsutsikt.

Jag hade redan då hemska smärta, men värkarna kom för långsamt. Jag bad om en panodil och Vera skrattade och smekte min kind, hon sa: Jenny, du är på ett sjukhus och ska snart föda barn, vi har starkare saker än så att ge dig. Jag fick lustgas. Eftersom de inte visste om vi skulle få stanna, eftersom de var osäkra på om det var mitt vatten som gått blev jag undersökt av en läkare. På grund av värkarna blev jag körd i rullstol till det andra rummet. Jag kunde inte gå själv. Jag var rädd att lämna rummet, hur skulle jag klara av att bli undersökt, ligga i gynställning och utan lustgasen. Värkarna kom oftare och oftare och blev mer intensiva. Nu började barnmorskorna att inse att jag nog skulle få stanna kvar. Den unga läkaren hade svårt att avgöra om mitt vatten gått. David körde tillbaka mig till rummet och där frågade de mig om jag ville ut och gå eller kanske åka hem och vänta på att värkarna skulle bli tätare. GooooNatt tänkte jag, jag kan knappt stå upp och inte ens gå till rummet bredvid, hur ska jag kunna gå ner på stan? Jag fick fortsätta med lustgasen och David peppade mig. De ville inte undersöka mig vaginalt än pga infektionsrisken utan satte en elektrod på lillebrors huvud. Då sa det bara POOF och vattnet gick på riktigt. Jag minns att mina ögon var stängda nästan hela tiden, jag var bara ett med kraften. BM, undersköterskorna och studenterna var så otroligt duktiga och hjälpsamma. Jag minns särskilt den ena BM, äldre gotländska som fick mig att känna mig så lugn och jag var verkligen trygg i hennes händer. Tyvärr blev det skiftesbyte men det kom som tur var nya duktiga tjejer som hjälpte oss. Klockan 13.30 var jag öppen 6 cm och då förstod vi att lillebror snart skulle vara hos oss. Värkarna kom inte så tätt som de skulle så jag fick gå runt med ett gåbord, hade dock lustgasen med mig och David nära.

Eftersom hjärtfrekvensen gick ner fick jag lägga ifrån mig lustgasen och fick använda mig av min egen urkraft. På 2 timmar öppnades jag 4 cm. Jag minns den sjuka smärtan och ur han blev stående med huvudet en bit ut när värken avtog och jag fick vänta på nästa. Krystandet tog ca 20 min och när lillebror kom ut var han helt blå och hade navelsträngen lindad 2 varv runt halsen. David sa att han såg ut som en liten smurf. Lyckan jag kände var ofattbar, äntligen låg den finaste lilla babyn på mitt bröst, mycket hår och så lik Milo. Jag kunde nästan inte ta in allt, så utmattad. Elliot Elis Oskar kom till världen 16:06 20121109. Han vägde 4230 gr och var 52 cm lång.

Därefter började jag sakta bli människa igen. Vi fick gosa, amma, duscha och få den efterlängtade brickan med flaggan på topp. Efter ca 2 timmar blev vi förflyttade till eftervården på gyn. All personal var otroligt bra och den vård jag fick under min tid var helt kanon. Elliot föddes på fredagen och jag åkte hem på måndagen. Fick rådet av en kollega att stanna på  BB så länge jag kunde och en dag extra=)  Jag fick knyta an till Elliot, återhämta mig både fysiskt och psykiskt och vila innan det var dags att åka hem till min fina familj. Milo o David kom och hälsade på varje dag.  

Sammanfattningsvis gjorde det nog ondare den här förlossningen men det var en helt fantastisk upplevelse som jag skulle kunna göra 1000 gånger till om jag kunde. Vilket mirakel det är att föda barn!

 

       


Skryta...

Hej!
Jag måste få skryta lite...vår lilla Elliot har sovit varje natt sen han föddes, vaknat ca var 3:e timme för amning, men han bara gnyr lite, ammar o somnar om till ca 8. I går sov han från 22-05 utan amning, snacka om att jag var utvilad.
 

Lucia

God morgon!
Imorse steg vi upp klockan 6 och gjorde oss redo för Milos luciatåg på dags. Vi fick även säga hej då till Eric som varit här en månad, lite sorgligt allt. Milo sa, men jag älskar Eric...o ville inte att han skulle åka.
Nu sover lillebror o jag passar på att röja lite. Lägger in bilder under dagen. Milo o hans kompisar var såå söta och duktiga när de sjöng.
Kram

Vikt

Tjohej!
Idag var vi hos Lotta vår barnsköterska, hon sa (efter att ha vägt lillebror)...Jenny, du är som skapt för att föda upp barn, din amning ger så välmående och starka barn. Han hade på en vecka gått upp 370 gram. Så glada vi blev. Lillebror är en liten tjockis nu faktiskt, med goa tjockisveck överallt!
 
kram
 

Tiden går fort...

 
Det enda som finns är nuet...

Elliot 3 veckor

Elliot fyllde 3 veckor igår. Tänk vad tiden går fort när de som underverken väl kommit. Våra dagar består mest av amning och mys...typ så här
 
Vaknar ca 7 då jag väcker alla och Elliot vill ha mat, vi äter frulle och sen går pappa till jobbet. Jag Milo o Elliot kolla på Bollibompa och ca 8 klär vi oss och gör oss redo för att lämna Milo på dagis, vi tar dubbelvagnen och Kenzo o går...väl hemma igen vill Elliot amma och sen blir det lunch och vila för oss båda. När vi hämtat Milo brukar vi äte mellis, laga mat o baka tills pappa kommer hem. Ibland sover Elliot hela em då kan jag o Milo leka länge...på kvällen e Elliot lite vaken och oftast mellan 21-23 somnar han för natten, sover fram till 7 med amningspaus var 3-4:e timme.
 
Han är duktig på att hålla huvudet högt upp då han ligger på mage mot våra bröst, matglad till max och blir riktigt arg om inte maten kommer direkt. Han älskar att bli buren o mysa och får ofta många pussar o kramar av storebror. Han väger nu 4800 gr och är 54 cm lång. BVC sköterskan var mycket impad över hans viktuppgång=) 
 
Vi är så oerhört lyckliga och tacksamma över lilla Elliot! Love U!
 

Vacker

 
Tack för otroligt vackra blommor mamma med familj!

Dina styrkor

Heej!
Jag skrev en inlägg tidigare och bad er om mina styrkor. Tack snälla ni som svarat...anledningen till att jag frågade om detta är för att jag såg ett avsnitt om detta på Oprah som var så himla bra. Enligt undersökningar vantrivs 4 av 5 på sina jobb och under utvecklingssamtalen fokuserar chefen endast ett par minuter på dina styrkor, resten brukar vara sådant som bör förbättras...eller dina svagheter. Tyvärr så är vi människor inte så bra på att se våra egna styrkor så därför var det roligt för mig att höra vad ni tyckte. Eftersom jag studerat just detta i ca 8 månader börjar jag bli riktigt bra på att fokusera på detta och förbättre min självkänsla.
Läs mer om det här!
 
Kraaam
 

RSS 2.0