Skönt

Asså det är så varmt i huset på nätterna, speciellt på övervåningen...palla lixom. Vaknade vid 5.30 och kunde inte somna om. Gick upp o bakade bröd till oss. Ville överraska David när han kom hem från jobbet och Tessan som sov här i natt. Alla gillade brödet och Milo sa mmmm, gott mamma! Det är en grötbröd som jag varmt kan rekommendera:

3dl havregryn
5 dl vatten
100 g smör
5 dl mjölk
2 paket jäst
1 dl socker eller sirap
1 tsk salt
ca 2 l vetemjöl
.
Koka samman havregryn och vatten till en gröt. Klicka i smöret och rör försiktigt så att det smälter. Blanda i mjölken och smula därefter ner jästen och rör tills den löser sig i gröten. Rör ner socker eller sirap och salt och arbeta därefter ner vetemjölet. Använd så mycket som behövs för att få en fin degkonsistens där degen släpper bunken. Jäs alltsammans under duk i 30 minuter. Baka ut till små bullar, platta eller kavla dem till runda platta tekakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.





Jag gjorde halva satsen.

Sen fikade jag med tjejerna som sedan begav sig till stan. David gick o la sig efter frullen. Jag fick lite extra energi och spikade upp tavlor o röjde på mitt "kontor". Behöver köpa mer ramar till mina betyg och diplom från utbildningar jag gått.
Solen är stekhet redan och jag undrar vad vi ska jag göra idag? BM i eftermiddag i alla fall.

Annars har vi haft Annelie o Tessan o Frida här på besök, det var mycket trevligt och när de åkte kom Milo o sa till mig: Mamma, vet du en sak, jag älskar Frida (deras hund)...han lekte med henne hela tiden, de busade och kastade pinnar i flera timmar.



Sött

Idag sa Milo, mamma varför säger ni bara Milo till mej när jag heter Milo Lotus William Wiik....sött asså...barn är så kloka!




Lurifax!

En dag på stranden

I förrgår var vi hos mamma o lasse och tog en tur till stranden...







Försöker verkligen ta vara på varenda sekund av sommaren nu när den äntligen kommit. Nästa vecka ska det bli regn igen.
Nu har ju HBG festivalen börjat men vi åker nog inte dit. Jag orkar inte gå så långt och pallar inte med massa fyllon o marknadsstånd...

Igår satt  jag till 23.15 o pluggade, blev nästan helt klar med delkursen...nice...har lite kvar bara men det fixar jag garanterat i helgen.

Ha en fin dag!

Min fantastiska dag

Dagen idag var helt fantastisk. Jag vaknade i ottan som vanligt o gick upp o drack kaffe och åt frukostbullar. Pluggade lite o så kom Milo ner vid 9.30. Vi mös och sen lekte vi lite i hans rum. Solen var ju stekhet idag så efter ett tag tog vi oss (milo) ett dopp i poolen. Jag plaskade mest med fötterna. Sen lagade vi pannkakor tillsammans, Milo håller på att lära sig knäcka ägg själv. Han är jätteduktig i köket och får vara med mig när han vill. Efter det väckte vi David och bjöd på smarriga pannkakor. Han tog Milo till fågelparken och jag fick egentid. Vilade, pluggade och rensade rabatter...sen drog systrarna till Norra Hamnen, som jag älskar! Vi åt gott och sen tog vi i glass och tittade på folk. Patrik cyklade ner o joinade oss också. Sånna här fantastiska dagar minns man länge...


 









Snyggocarran....

Nu ska jag forstätta plugga o ta en kopp te.

Kram

Tankar från en 3-åring

Igårkväll när vi satt en stund i solen sa Milo, snart går solen och lägger sig och då vaknar månen...men var sover solen?

Mamma, får man säga död...hmm vad svarar man på det. Det är ju naturligt men Milo har börjat säga det i sina lekar, Hulken dödar spindelmannen mm...Hmm sa jag, ibland...men när man dör så hamnar man ju i himlen...men får man säga himlen då mamma, sa Milo...

Svåra frågor att svara på...Milo pratar konstant, om alla sina jobb och hans fantasi svävar iväg hela tiden. Han är så teknisk, när vi fick ettt reklamblad bläddrade han fram ett par sidor och såg en kompressor, då sa han, Mamma, en så ska pappa och farfar köpa o ha när de jobbar med bilarna. OMG, inte ens jag kan urskilja en sån bland alla andra maskiner.

Pappas pojke=)

Ha en fin dag!

GoKart









Häromveckan var vi på en gokartbana för att David o Philip skulle kvala till Viken Grand Prix. Superskoj tyckte killarna. David kom med i finalen=) men kunde inte vara med då han jobbade.
Bra jobbat!

Lilla Ella & Milo

Förra veckan var vi hundvakt till lilla Ella, saknar henne riktigt mycket och vi funderar faktiskt på att köpa en...inte riktigt nu, men lite senare. Världens bästa vakthund, tror man ju inte...men Kenzo låg i lä på den fronten.





Vaknade klockan 6.30 och kunde inte somna om. Solen skiner och himlen är blå...idag hoppas jag att mamma och Margit kommer på lunch. Sen blir det kanske en tur till stranden för årets första dopp. Börjar känna mig dålig i halsen igen, tradigt men hoppas det går över snart.

Igår kom även Milo hem efter fyra dagar hos farmor o farfar. Som vi pussades o kramades. Lilla älskade Milo, det har varit så tomt här utan dig. Milo har 5 jobb och en låtsaskompis som heter Molly (kille) och är 9 år. Han jobbar och bygger hela tiden...här har han gett sig på att skruva av skruvarna på kökstolen:




Ha en fin dag i solen=)

LarsVikens

Igår tog vi en prommis till granngården som har ekologisk och närproducerad försälning av kött, ägg, mjöl och fruk mm. Så fint och jag kan verkligen rekomendera ett besök dit. Det här köpte vi:



Håller på att göra rosmarinspray av rosmarinkvistarna, de ska blandas med vatten o lite citron i en flaska som sedan kan sprayas i ansiktet för att verka uppigande, det går också att sprya på djuren så att fästingarna håller sig borta.
Ska baka min farmors goda bröd av det ekoologiska mjölet.



Gjorde supersmarrig saft av lite bär från trädgården, jordgubb, vinbär och rabarber. Nu är halva frysen fylld av saft. Hallonen är färdig nu så igår bakade vi en paj på rabarber o hallon och bjöd våra vänner på:



Vi har så mycket hallon att vi inte kan ta hand om allt, nån som vill ha så är det bara att hojta=))

Plockade även den här hinken krusbär på 2 min, finns massor:



Ska nog göra kräm och sylt!

Hallonen ska också plockas och då blir det sylt på den också. Kommer nog att ha hela året som jag håller på=) Så himla kul och samtidigt skönt att veta vad som hamnar i det vi äter. Jag menar, det man köper är ju fyllt med en massa onödiga tillsatser och annats skräp.

Kram

En bättre värld

Utbildningen jag går har som vision att skapa en bättre värld. En sådan vision skapar mening och tillfredställelse. Om man bryter ner visionen till ngt mer konkret är det att så många människor som möjligt har ett bättre liv där de kan fungera och må bättre. Detta är målet med den mentala träningen. Att du och jag ska må bättre och få allt det vi vill ha! Ingenting är omöjligt men för att få detta bör man ha mål, tydliga och konkreta livsmål, projektmål och verksamhetsmål.
Jag kan intyga hur den mentala träningen har tagit mig mot mina framgångar. Tankens kraft är strakare än du tror.
Tänk bara på alla tävlingar jag vinner, det är otroligt egentligen fast väldigt enkelt=)
Kram

Tossiga i Tosselilla....bildbomb

För ett tag sen var vi i Tosselilla med familjen. Vädret var perre och vi hade en kanondag:

'
Tack för en fantastisk trip kära=)

Ensam

Gomorron!
Sitter uppe ensam o dricker kaffe och äter mackor...klockan är halv nio och de andra sover. Till och med hundarna.
Igår var mamma, Lasse o Margit här och plockade vinbär och Milo plockade en hink till mig. Troligtvis ska jag göra blandsaft idag, jordgubbar, vinbär och rabarber, smarrigt va!
Eva o Uffe kommer och hämtar Milo vid lunch o tanken är att de ska ha honom till på söndag. Om jag o David klarar det...abstinensen kommer nog komma snabbt. Så när Milo har mysigt hos farmor o farfar så ska jag satsa på plugg, yoga och få ordning på mitt kontor. Vi behöver lite smått på Ikea också så kanske att vi åker ut dit en sväng.
David jobbar mest så får se om vi hittar på något kul tillsammans!
Vi är ju förresten hundvakt till världens sötaste lilla Ella, lägger in bild sen. Typ världens minsta hund. Hon är så kelig och vill bli buren hela tiden.
Ha en fin dag, idag regnar det inte iallafall, trots blåst och kallt, så blir man ändå glad. Man är ju inte särskilt bortskämd med värme direkt. Fortsätter det så här blir det en resa i augusti...
Kram

2 do

Hola!
Sitter med lite to do listor, har nu beställt fler bröllopsförstoringar...ska beställa en massa veckobilder på min gravidmage som jag ska ha när jag gör bebisens album. Gjorde ett för Milo också som han tycker väldigt mycket om. Jag skriver dagbok och klistrar in bilder vecka för vecka fram till förlossningen...sen tar mitt första år över=)

Ikväll har vi bakat pizza och bara myst. Är inte riktigt kry, har ont i halsen och har väldigt ont i kroppen pga av graviditen...

Nu ska vi kolla på film och bara vara...kram på er


Vinbär & lavendel

Idag tänkte jag plocka vinbär och fixa i trädgården. David o Milo ska bygga klart dörren till förrådet. Man får ju passa på att ta tillvara på det moder jord ger oss. Troligtvis blir det saft:



Röd vinbärssaft med vanilj

 

Ingredienser

2 l röda vinbär
8 dl vatten
6 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
1 krm natriumbensoat

Skölj bären i vatten. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under lock.

Mosa bären mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter.

Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt sockret och sjud i 10 minuter. Tag grytan från plattan. Skumma väl.

Tag upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoatet i detta. Rör därefter ned det i saften.

Fyll röd vinbärssaft med vanilj på varma, rena flaskor. Förslut. Förvaras kallt.

 
Blev lite sugen på att odla en fin häck av lavendel, kanske är det försent för i år? Någon som vet. Vill sätta den fleråriga Munstead.




Hade passat så fint till vårt grå hus=) Men bäst av allt är att det finns så mycket att göra med lavendel, torka i små doftpåsar, ha i matlagning och i husapoteket, te och en massa annat.

Ha en fin dag!


Sommarkyrkan

Eva bjöd Milo o mig på sommarkyrka förra veckan...det var så trevligt! Veronika var också med och vi sjöng och dansade med barnen. Efteråt blev det fika i parken!





Kram

Chock

Ibland e livet jobbigt...som i morse när jag öppnade dörren och det flög ner en megastor spindel på mej, palla lixom. Måste vi flytta nu eller e det så här överallt när man bor i hus...skämt åsido så e detta det värsta med Sverige, utomlands ser man knappt spiders...bodde ju 1 1/2 på Hawaii och såg nog bara en spindel där...
Jag såg i alla fall stjärnor, allt blev mörkt och jag var som i en dimma... och sen tömde jag en halv hårsprayflaska på att den skulle dö. David sov så jag fick ta fighten själv. 
Det e ju fredag den 13:e så hoppas det räcker med otur för den här gången. 

Peace vänner 



Så här stor va den....

Jag älskar lillebror

Flera gånger om dagen pussar Milo magen och säger..jag älskar lillebror...så sött!


Mammi

Har sovit hos mammi o c/o i 2 dagar och vi har haft det supernice...ganska trist väder men man börjar ju bli van. Vi har ätit gott och slappat...har börjat läsa Zlatanboken som verkligen är bra...kan inte slita mig från den...så ett tips till er som letar efter boktips regniga dagar.
IDag var vi på loppis och jag hittade en korg för leksaker att ha här nere under trappen samt 7 fina glas...Milo hittade ett tåg, en plastorm, spindel, ödla och nåt annat roligt. Pris 140:- för allt...Har skrubbat allt nu så det är färdigt att användas. Sen åkte vi hem o fikade med David som jobbat natten och efter det drog vi vidare till Maxi. Nu e David o Milo o handlar brädor till ett nytt projekt, jag lagar potatis och köttfärsbiffar!

Ha en mysig kväll!

Kram

Ps. Imorse sjöng vi för Malla som fyller 16 idag, grattis underbara du=)





Bilder lånade från mammis blogg

Härlig helg

I helgen har vi haft besök av pappa & Kerstin, Micke och Ning. Verkligen en helt underbar helg med en massa god mat och mys som vanligt.



Jag bjöd på en smarrig jordgubbstårta som blivit utnämnd till Sveriges godaste!




Fick fina sommarblommor o en fin retroradio i inflyttningspresent:





Tog en tur till bondens matmarknad...




Monstermicke o Milo!



Moffa o Milo cyklade till affären...Milo visade vägen...så duktig han är=)




I helgen köpte vi även en åkgräsklippare...nu e David o Milo glada=)



Den heter Stiga Villa om nån är intresserad av att köpa en så rek. den starkt!



Hann även med en sväng till Patrik o Ave för att fira deras födelsedagar...




Rolig bild va...

Yes nu ska jag fixa vidare...a just ja..en magbild:



Vecka 21...han sparkar och busar runt i magen hela tiden! Happy=)

Kram

Fynd

Va ju på loppis med mammi och Ida idag och hittade en jättefin soffa till Milos rum. Perfekt att sitta o läsa sagor i och bara mysa. Den är mörkblå och alla kudda är avtagbara..så nu är den tvättad o fin-ser oanvänd ut. Hittade även 2 fina lampor till vardagsrummet samt en gammal saftflaska som jag ska ha min flädersaft till. Härlig dag.

 

Nu har jag sorterat bland posten och skickat iväg en massa brev och bekräftelser, skönt att ha det gjort.

Byee


Loppis

Jag, mamma o Ida ska på loppis nu. Letar efter en brun korg att ha leksaker i under trappen...skulle även behöva nya glas, typ tunna mindre...har lagat egengjord fläderblomssaft nu som blev såå god. Tänkte ge mig på rabarberna nu också. Saft i stora lass...är det nån som vill ha så har vi massor, hojta bara, ok!
Kram

Bilder

Jag lovade syrran (Moncan) att jag skulle lägga in fler bilder på huset och på Milos rum...kommer...har lixom fullt upp och dagarna springer ju iväg.
Idag har vi riiiktigt varmt o kvavt. Kommer säkert att bli åska ikväll...Imorse gjorde jag flädersaft med fläderblommor från vår trädgård. Snart e det dax att ta vara på vinbären som är klara och sen blir det krusbär...har även en massa rabarber som helst ska bli goda pajer=)
Imorgon kommer pappa o Kerston, Micke o Ning på besök och då tänkte jag passa på att baka lite. Eventuellt blir det jordgubbstårta men även rabarberpaj och så får vi ju såklart grilla!
Var även på sommarkyrka med Milo, vi sjöng en massa fina sånger och sen fikade vi. Supertrevligt och Milo gillade det verkligen. Tack Veronika som gjorde oss sällskap och Eva som bjöd in oss!
Ok, back to business...
Kram

Vinst...Ystad Saltsjöbad

Yes...jag gjorde det igen...jag vann en spaweekend för 2 på detta underbara place:
Tack ni som hjälpte mig att vinna...väl behövligt efter flytten och alla gravidkrämpor...o tack universum!

Frulledate

Igår åkte Carran till Smöris för att imorse bli skjussad av mammi till tåget till Kastrup. 15 dagar utan lilsis. TOMT....redan. När jag lämnade henne på bussen var solen så otroligt vacker. Precis som en tavla. Hoppas du får en underbar semester Carran.

Nu ska jag iväg till Tina på frulledate=)

Ha en fin dag, kram



RSS 2.0