TV

Nu äntligen, efter ca 2 veckor utan TV är viasat här o installerar parabolen. Lyx, fast ärligt talat har det varit ganska skönt utan TV, vi umgås på ett helt annat sätt..myser, snackar, och får en massa saker gjorda kvällstid.
Idag är det besiktning av lägenheten och just nu är städarna där och röjer, hoppas den blir godkänd utan problem..

Sen blir det ett besök till svärmor Eva som fyller år, grattisgrattis från oss!

Kram

Söta Milokommentarer

Igår när Milo vaknade sa han, Mamma...jag är hubgrig, har vi pasta eller...nää men inte ska du väl ha pasta till frulle säger jag...ok men har vi grädde då - säger Milo och ger mej den bestämda blicken=)

Lite senare påväg till dagis, ropar alla barnen Milos namn när vi kommer gåendes utanför. Milo, Milo ropar dom och hänger på staketet...då säger Milo, Mamma, alla barnen älskar mej!

Så sött alltså...


Gravidyoga

Börjar nu...gick ju mer än halva graviditeten med Milo så nu är det dags att börja igen. Tyvärr finns det ingen kurs som börjar nuså jag har beställt hem en fin yogadvd. Till hösten börjar jag en ny kurs i gravidyoga och eventuellt i gravidpilates.


Storebror

Milo ska bli storebror...i början av november är det beräknat...Gissa om vi är lyckliga! Vi har varit på ultraljud och fått reda på att det är en liten sprallig kille i mammas mage som gillar att boxas.
Vill bara dela med mig av vår lycka!



Kram


2 Do

Sen jag jobbade på Mc Donalds har jag varit lite besatt av att göra 2 do listor, dvs sådant som ska göras under dagen/veckan. Sen stryker jag allt eftersom och då känner jag mig duktig=)

Så dagens 2 do lista ser ut så här:

Städa tvättstugan och packa upp
Packa upp 2 lådor till min bokhylla
Åka till stan
PLUGGA

Ok listan kommer att bli längre under dagen...nu ska jag sätta igång. Njut dagen mina vänner, kram

Trevlig Midsommar

Hej!
Hoppas du haft en trevlig midsommar. Vi höll familjefest i huset och hade det mycket trevligt. Vi åt mest hela tiden och fick dansa inomhus då det spöregnade hela dagen. Kvällen bjöd på sol så då fick vi grilla o mysa lite utomhus. Bjussar på lite bilder från vårt hus som ännu inte är helt möblerat och fixat men håll till godo=)




Vår vackra pionbuske utanför fönstret!





Solnedgången från vårt köksfönser!

Och så midsommarbilderna:



David o Milo tvättar potatisen med högtryckstvätten=)











Barnen fick ett eget bord=)











I eftermiddag blir det en sväng till smöris. Ha en fin dag! Kramar

gissa vad jag gör?


Internet igen

Nu har vi internet igen och allt e nästan som vanligt. Återkommer så fort vi kommit iordning i huset!
Kram

Pluggilajnen

Gomorron!
Idag blir det plugg för hela slanten. Grått och kallt ute gör det perfekt att sitta inne och mysa. David kom med färska bullar och juice till frukost. Smarrigt=)
An annans sak, ngn som har en grind till trapp, till salu?

Kramis

Säljes

Hej!

Nån som går i bröllopstankar? Jag tänkte sälja vår Caketopper. Superduperfin och kändes helt lyxig och ovanlig=)



Tänkte även sälja Milos kavajbyxor, skjorta, väst och lackskor. Det passar till 2-4 år. Fick nämligen fålla upp byxorna ett par cm samt att Milo är en stor kille. Endast använt 1 gång. Skorna är dock lite slitna framtill men det har jag putsat bort. Syns bara om man tittar nära.



Hör av er om ni är intresserade!

Håll tummarna

Det är så att jag har ett litet projekt på G, behöver hjälp att affirmera att allt kommer gå bra. Berättar snart vad det är...kommer förresten några hemlisar här om ca 1 veckas tid. Håll ut. 

Annars har vi haft en mysig dag och kväll. Var på Ikea efter en fm plugg. Hittade lite smått och gott som jag såklart ska byta imorgon gör jag alltid.  2 dyra filtar som inte passade våra soffor, får bli nåt annat istället. Sen vet vi  inte om vi ska skaffa adsl eller parabol, nån som har erfarenhet?

Nu ska jag plugga lite, Sov Gott vänner!

Josse...inspirationskälla

Min lillasyster Josse är sjuksyrra och har väldigt bra koll på hälsosam mat. Nu har hon börjat dricka gröna drinkar och är helt såld. Funderar på att göra detsamma. Här kommer lite info om det=)

 

Gröna smoothies

Allt fler upptäcker kraften i gröna smoothies och färska gröna blad.Mycket tyder på att vi långt tillbaka i tiden åt massor av gröna blad.Man uppskattar att vi åt av 200-500 olika sorters örter.

En grön smoothie görs enklast genom att mixa gröna blad, frukt och vatten. Det är naturligtvis en fördel att ha en höghastighetsmixer, men även en vanlig mixer kan duga. Du kan blanda i stort vilka gröna blad som helst och vilka frukter som helst, men se till att det är viktmässigt mer gröna blad än frukt eller åtminstone lika mycket. Var inte rädd för att göra dina egna blandningar. Och har du bär i stället för frukt så är det ännu bättre. Bär innehåller mindre socker och mer antioxidanter.
När du väl mixat din smoothie, så drick den så snart som möjligt. Så fort någon matvara sönderdelats börjar en oxidationsprocess, som mer och mer förstör kvaliteten på varan. Men självklart finns det massor av näring kvar i en några timmar gammal smoothie.
En mer subtil aspekt är ”livsenergin” i ett blad. Ju längre tid det går från att ett blad skördats, ju mindre livsenergi eller chi, som man säger i österlandet, finns kvar. Kirlianfotografering av blad visar att ”auran” eller energifältet runt ett blad avtar med tiden från att bladet avskilts från moderplantan. Så försök att äta så nyskördade blad som möjligt.
Under sommarhalvåret är naturen full av nyttiga, ätbara blad: maskros, kirskål, rallarros, svinmålla, nässla, hallon, etc. Det är bara att förse sig. Du kan lära dig mer på hemsidan skogsskafferiet.se.
Själv köper jag bara ekologiska produkter. Så jag brukar även ta med en del av apelsin- eller citronskalet i min drink. Och jag brukar alltid ta en bit ingefära också, eftersom det är mycket hälsosamt.
Idén med gröna smoothies har gjorts populär av Victoria Boutenko, som skrivit boken ”Grönt för livet”. Hon berättar också om schimpanserna, vars DNA uppsättning nästan är identisk med människan. De äter ungefär 50% frukt och 40% gröna blad. Resten är nötter, frön, insekter etc. Och allt fler upptäcker hälsofördelarna med den råa födan. Men det är viktigt att en stor del är grönsaker som växer ovan jord och speciellt då gröna blad.
Kontkta oss gärna för mer information. Vi odlar massor av olika sorters bladgrönt och på vinterhalvåret massor av skott som solros-, ärt- och broccoliskott liksom vetegräs. Dom kan man ju klippa direkt innan man äter dem, så de är fulla av energi och näring.
Lycka till!

Ulla

Yes, då har vi avverkat en dags shopping i Ullared. Hittade väldigt mycket roligt, både till mig själv och till huset...och David, Kenzo o Milo fick såklart en del fina saker de me!
Det va mamma, Carran, Ida o jag som åkte. Klockan 7 kom de hem till oss och då hade jag dukat en riktigt god frulle med hembakat bröd, skinka, räkröra och kaffe. Nu värker benen och maten står på spisen.
Hoppas helgen varit bra för dig=)

Kram

Önskan

Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig vänner i rikligt mått
och vänner att lita på.
Av: Peter LeMarc

Tips o tävling!

Nu har jag chansen att vinna en övernattning för 2 på ystad spa, om jag får 10 vänner att bli medlem på destly.se.
Jag är medlem och det kommer regelbundet en massa bra reseerbjudanden både inom Sverige och utomlands. Kostar inget och är faktiskt jättebra erbjudanden! Bli medlem här!

Tack och hoppas du hittar en fin resa=)

Rolig bild



Den här bilden är tagen i bilen på väg till Sedona, kul va=) Hihi! Ibland säger oförberedda bilder mer...Vi hade en helt underbar resa till magiska sedona, berättar mer en annan gång. Nu blir det plugg för hela slanten!
Kram 

Jag vann...I´m back

Blev så himla glad när jag såg att jag vunnit i en tävling jag ställt upp i. Har inte tävlat på ett tag men nu så e jag tillbaka!



Ett designat glas av Carolina Gynning, gillar henne!




Milos födelsedag och kalas

Heeej!
Snart är helgen slut och vi är ganska slut...hehe. Har jobbat med huset och haft kalas i helgen. Som tur är har vi underbart snälla syskon som hjälper och en massa. David har målat med Tobias och Carran o jag har rensat ogräs. Milo hjälper till så gott han kan med allt=) Sötis. 
Romina kom också en sväng idag och hjälpte oss!

Iallafall så kommer här lite bilder från Milos dagar:

  






Milo älskar Davids verktygslåda och nu fick han en precis lika dan fast mindre och fylld med riktiga små verktyg. Gissa om han gillade den!!!



Vi får låna bord och stolar och får hjälp med dekorering o förberedelser!









Varm smörgåstårta som blev mycket uppskattad!



Milo blev så svettig så han gick omkring i sina kallingar...hehe han fick så fina presenter!



Dessert!



Leylas kladdkake cupcakes med grädde o hallon!





Killarna hade fullt upp o bygga ihop Milos alla leksaker!






Istället för tårta!



Nya traktorn kom väl till pass när Ella ville ha skjuts!

Dagen avslutade med en långprommis till stranden med några av gästerna, sen kom Patrik och Ave (som jobbat sent) och Mackan med barnchampagne och bilbanor i present till Milo, mycket mysigt hade  vi!

Tack alla som grattat Milo och för alla fina paket.

Lov u!

Bra dag

Idag har varit en riktigt bra dag!
Milo blev uppvaktad med sång och frukost på sängen. En gräddbulle med smarties från gräddbullerian, macka och mjölk! Och så en massa fina paket! På dagis var flaggad hissad och när vi kom stod alla barnen och ropade grattis. De hade blåst ballonger och firade med frukt och disco och grattissång.
När vi hämtade Milo åkte vi till busfabriken med mimmi och busade en massa. Sen blev det tacos här hemma med Carran! Gissa vem som har slocknat nu då!
Så en riktigt bra födelsedag har Milo haft idag, imorse sa han: Jag älskar er hela dagen!

For this child I prayed and the lord answered my prayer



Grattis Milo idag då du fyller 3 år! Älskar dej så hjärtat spricker.

RSS 2.0