US and A

Snart är det dax för lilla mig att korsa atlanten...känslorna är delade men jag kommer göra den här resan till en underbar upplevelse. Livet är kort och varje dag måste fyllas till max med glädje och nya spännande möjligheter. Har du tänkt på att alla dagar ser egentligen lika dana ut...det är dina egna tankar som styr och gör dagen till bra eller dålig.



Idag tänkte jag dra en sväng till Väla och ta en fika med min goda vän Jenny, köpa lite grejer till resan var det tänkt.

Önskar dig en härlig dag där ute i regnet.

Ps. Har haft en fantastiskt bra föreläsning, en riktig aha upplevelse, älskar att plugga och älskar min utbildning.

Vikentomater

Igår såg jag och Mr D en film som heter Food INC, vi var ute efter att se filmen Fresh som Jos rekommenderat men vi hittade inte den någonstans. Iallafullafall så handlade den här om samma sak:



Både jag och David blev väldigt påverkade så vi diskuterade hur vi kunde ändra våra matvanor. Vi kollade upp en massa lokala bönder runt om vårt område och stack sedan iväg och handlade. Supertrevligt var det att gå o plocka Vikentomater i växthuset o finfina gurkor odlade här i Viken. Imorgon ska vi köpa kött hos bonden. Snart börjar även farmers market på Vikentomater då lokala producenter samlas varje lördag och har en saluhall med alla fina närproducerade råvaror. Vissa saker kanske kostar mer men i längden slipper vi förhoppningsvis bli sjuka av dåligt kött eller suppergiftiga grönsaker. Vi äter mer vegetariskt och de gånger vi äter kött köper vi det bästa.


Kram och tänk på att du kan också göra en förändring, 3 gånger om dagen...när du äter=)

Ps. Tomaterna var gudomliga och smakade som riktiga tomater ska...

Norge

Måste även få dela med mig av en så fin låt av Maria Mena, mitt lille land...till minne av alla som dog under attacken förra året i Norge. Så ledsen jag blir varje gång jag tänker på det som hände.



Kärlek till er

Laleh

Häromveckan var vi på date, jag o David. Vi var ute och käkade och sen gick vi på Laleh kostert. Guva grym hon är...




Hennes låtar går varma hos oss. Lyssna själva, lovelovelove


Herreguuud & höger o vänster

Idag bara så där helt utan anledning sa Milo....men Herreguuud...så sött det var, undrar var han fått det ifrån. Sen när vi satt vid frukostbordet sa han, pappa, vem är din morsa? haha, första gången jag hör han säga morsa, och jag tror inte han vet vad det är.

Gissa om jag blev förvånad när Milo sa, det här är höger och det här är vänster...och pekade på respektive hand. Han blandande ihop det när jag fråha igen, men efter lite tragglande tror jag han kan det. Så stolt jag blev=))




Godnatt från oss!

Pontus 18 år

I går firade vi lilla Pontus som nu är en stor kille. 18 år och världens bästa Pontus. Alltid med ett leende på läpparna och ställer alltid upp.






Här med en cool present av Ida och Robin och Patrik.



Polarna...




Han fick en bok fylld med pengar, en Bondelidtröja och parfym, ännu mer pengar och lite annat av hans polare.
Sen fick Patrik och David för sig att vara lekledare och de arrangerade en 4 kamp. Såå kul det var:




David var Domare...



Här skulle de sätta ner en penna som var knuten runt midjan, i en flaska...



Pontus vann...den här:



Vilken gav glädje hela kvällen....




Tack för en supertrevlig kväll=)

Kosläpp

Idag har vi varit på ett superroligt arrengemang...kosläpp. Startskottet för våren=)
Det var David, jag o Milo, Eva & Uffe, Mammi, Carris och Malla!

Milo fick äntligen rida, som han har pratat om detta. Väl på hästryggen ville Milo ha en större häst! Ska kolla upp när han får börja på ridskola, jag gjorde det när jag var liten och det var ju det bästa jag visste!




Inte ett dugg rädd...



2000 förväntansfulla koälskare!








Lilla Nova blev fångad av HD´s fotograf!

Jag måste tipsa er om att gå på ett sånt här jippo nästa år. Mycket trevligt var det, särskilt med familjen som sällskap!

Grattis töser

Idag fyller 2 av mina underbara syskonbarn år. Rachel 5 och Delilah 1 år!
Grattis töser, älskar er!



Fem värstingar att byta till ekologiskt

Svårt att fylla hela kundvagnen med ekologiskt? Börja med att byta ut några riktiga miljövärstingar. Här är fem varor som gör sig bäst när de är ekologiska.

  • Kaffe

    På kaffeplantager används ett av världens farligaste bekämpningsmedel som varit förbjudet länge i Sverige och EU. Det skadar - och dödar - både natur, djur och människor. Välj ekologiskt kaffe så gör du stor nytta för en liten kostnad.
  • Bananer och vindruvor

    Två frukter som är riktigt hårt besprutade. På bananodlingar används extremt miljöfarliga bekämpningsmedel som ger arbetarna och deras barn nervskador. Och vindruvor, med sina tunna skal, kan innehålla rester av flera kemiska bekämpningsmedel. I ett EU-stickprov på ett paket russin hittades till exempel rester av 26 olika bekämpningsmedel. Om du inte hittar ekologiska bananer, vindruvor, russin eller vin kan det alltså vara en idé att välja något annat.
  • Mejeriprodukter

    För några kronor extra kan du få mejerivaror som gör stor nytta både i Sverige och i andra delar av världen. På hemmaplan bidrar du till friskare vatten, gladare djur, mindre gifter och att fler fåglar och blommor trivs. Och i länder som Brasilien behöver ingen regnskog skövlas eller natur och människor förgiftas för att svensk boskap ska få billigt foder.
  • Kött

    När du äter kött är det bäst att välja ekologiskt, av samma anledningar som för mejeriprodukterna. Finns inte ekologiskt, så är kött från svenska djur som betat utomhus ett alternativ. Men det viktigaste av allt är faktiskt att käka mindre kött överhuvudtaget.
  • Potatis

    Här gör du också en stor insats för en liten slant. Potatis är den gröda som besprutas mest i Sverige. Skurken nummer ett är King Edward - en kung som borde störtas!

Lyckans Fe

Det var en gång en man som tog livet i raska steg i sin jakt på lyckan. Efter honom kom en liten gumma springande med en spira i handen, hon ropade: men stanna då, stanna då, jag hinner ju aldrig ifatt dig. Det var lyckans fe.


däckbyte


Gomorron

Är uppe med tuppen idag. Har ätit frulle och sitter framför nyhetsmorgon och surfar lite. Det verkar som om det blir en kall dag i dag också-. Så tradigt. Vill ha vårvärme nu. Tänkte ta Milo ut till skogen och titta på alla vackra vitsippor som kommer upp nu. Pålsjö skog måste vara bästa och finaste skogen i trakterna.
Annars ska jag plugga, fika med Miranda och sen ska jag o Carran hänga ikväll. Det är väl dags att damma av resväskan också, resan börjar närma sig! Tjohoo, ha en bra dag!

Kram

provar igen då...milos påskpynt


Polis, bad och Amen

Imorse när jag lämnade Milo på dagis berättade fröken att hans avdelning skulle få besök av polisen. En av de andra barnens pappa är polis och skulle därför visa upp den fräcka polisbilen. Så jag tjuvkikade på de söta barnen när polisen kom. En stor buss med en massa poliser, sirenerna på och blåljusen som blinkade. Barnen fick sitta i bussen och de var helt lyriska. Gissa om Milo pratar om detta nu...Vi pratar om vad polisen gör och att det är snälla som hjälper andra. Försökte förklara skillnaden mellan ambulans och polis då vi mötte en ambulans på väg till badet...inte det lättaste. Milo sa: polisen hjälper de som kanske dör...jaaa sa vi, ambulansen hjälper de som kanske dör...jaa sa vi...hmm hur förklara man skillanden. Iallfall så slutade det med att milo vill  bli polis när han blir stor. Han kommer bli världens bästa polis=)
I eftermiddags åkte vi till Lerberget för att bada. Supertrevligt hade vi, förrutom att min bikini visst va genomskillnig. Piinsamt, simade några längder och känder mig duktig.
Milo och jag har börjat med aftonbön på kvällen, eller vad man nu ska kalla det för. Jag vill att Milo ska lära sig vara tacksam för allt han har och får så vi tackar för att vi får vara friska och för det vi gjort under dagen. Vi avslutar med Amen och då lägger milo alltid till BAJS. Som han gör med det mesta nuförtiden. Vad har du ätit på dagis Milo: bajs....vad heter din docka: änglabajs....osv. Kan iallafall inte låta bli att skratta...det borde jag va??
Hehe, ha en skön kväll, kram
Ps. Jag har världens bästa man, han tog cykeln till ICA och köpte choklad till mig för att jag var så sugen. Tack David<3

Tänder

Men oj vad hände med förra inlägget, försökte telefonblogga men den gick inget vidare...hmm
Imorse sa Milo världens gulligaste grej när vi borstade hans tänder:
-Mamma det här är mina mjölktänder, sen får jag andra tänder som mamma och pappa har! och så sa han, "det ska bli jättespännande att gå till dagis idag". Hur söööt får man bli egentligen. Han kan så mycket, vi brukar säga "Milo, du kan allt".

Idag ska jag sitta inne och plugga hela dagen, det regnar och är grått ute...riktigt höstväder. Om ca 20 dagar befinner jag mig i 35 gradiga värmde på andra sidan jordklotet, kan inte riktigt fatta det än, men vet att det kommer bli underbart!

Idag handlar skolan om delpersonligheter och det är riktigt intressant!

Ha en lovely dag kära!

kalas i skogen


Frånvaro

Hej hej och ursäkta att jaghar varit lite frånvarande på sista tiden.
Dagarna är fyllda av Milobus och annat skoj. Han är ledig hela påskveckan och busar med oss för fullt.
Idag skiner solen och det är ganska varmt här i Viken, eller nja några plusgrader iallafall.
Igår fyllde min bror Micke år, grattisgrattis broder, hoppas vi ses snart=)
Annars blir det plugga idag, ska kolla på en föreläsning nu, sen blir det brödbakning!

Glad Påsk på er!






Idag längtar jag tillbaka till Ven dit vi åkte i somras. Under all ost på bilden gömmer sig ett gudomligt gott bröd som jag ska baka idag.

RSS 2.0