Elliot
fler bilder
Milos rum
Babyshower
Älskade Fina Elliot
Myseri
Ida 22 år
Party Time
London Calling....
Om ni undrar
Till syrran
Saffransbullar med mandelmassa gör lussefikat saftigare och godare. Mandelmassan ger lussebullarna lyxigare känsla.
40 saffransbullar
Ingredienser
Saffransbullar recept
150 g | smör |
---|---|
5 dl | mjölk |
50 g | jäst |
2 dl | strösocker |
2 krm | salt |
2 påsar | saffran, (à 0,5 g) |
14-15 dl | vetemjöl, (840-900 g) |
Fyllning:
200 g | mandelmassa |
---|---|
100 g | smör |
1 st | apelsin, rivet skal |
Pensling:
1 st | ägg |
---|
Garnering:
1 påse | mandelspån, (50 g) |
---|
Tillagning
1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
3. Riv mandelmassan och blanda med smör och rivet apelsinskal.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, ca 40 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
5. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt bullarna svalna på galler.
Godnatt<3
Min dag
Söta
Kusin Vitamin är här!
C
Jag är rik!
Nyttig
Tränar
Sushi
Flow
Love
Tack för en härlig middag!
Solen vaknar
Godmorgon!
Nån som vet om detta e bra?
älskade
Gäsp
GoooNatt