Elliot







Snart blir vår lille Elliot 3 månader!
Kärleken är oändlig<3

fler bilder



Rena ytor o leksaker ligger i hyllor i boxar. Hans kök mm finns i lekhhörnan här nere.

kram

Milos rum

Vi har fixat o gjort fint i milos nya rum...


Babyshower

Hej hopp!
Sitter hos mamma, imorgon är sista dagen med familjen Mendonca innan de åker hem för den här gången. Har gråtit så mycket idag...usch, att skiljas är att dö en smula. Fast det var inte detta det här inlägget skulle handla om...det var att jag ville visa lite fina bilder från min babyshower.
Idag så klippte vi Milo kort förresten. Jenny gjorde honom så fin, lägger in bilder sen...
 
 
Tack alla fina!

Älskade Fina Elliot

 
Vi har väntat en evighet på dig!

Myseri

Tjeeena!
Sitter med en stor latte, lillebror sover i vagnen bredvid mig o pojkarna leker i vardagsrummet...mycket kiss o bajssnack nu...craaazy kids. De andra sover, förrutom David o Carran som jobbar. Vi har så mysigt tillsammans o jag är så glad över att ha familjen Mendonca här. Mycket snack om livet blir det, o en massa kaffedrickande. Igår åt vi supergod mat och drack lite vin. Bart bakade även sina famous cookies "koblajjor". Lite bilder:
 

Ida 22 år

Grattis Ida o tack för din fina fest! Robinn gjorde ett kanonjobb med tårtorna oxå=)
 

Party Time




London Calling....

Bokade precis biljetter till England, syrran med familj och London...i vår kommer vi!
 
 
Sist jag var där=) Typ 5 år sen....vojnevojne
 
 
Kram

Om ni undrar

Så funkar det oftast bra att blogga från mobilen...men ibland vänder den på bilderna och de kommer på sniskan. Om ni undrar så vet ni nu. 
 

Till syrran

Nu du Moncan kommer receptet du frågat efter...o alla andra gottegrisar. Världens godaste lussebullar, med mandelmassa...Jag har dock inte apelsin i. 
 

Saffransbullar med mandelmassa gör lussefikat saftigare och godare. Mandelmassan ger lussebullarna lyxigare känsla.

40 saffransbullar

Ingredienser

Saffransbullar recept

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl strösocker
2 krm salt
2 påsar saffran, (à 0,5 g)
14-15 dl vetemjöl, (840-900 g)

Fyllning:

200 g mandelmassa
100 g smör
1 st apelsin, rivet skal

Pensling:

1 st ägg

Garnering:

1 påse mandelspån, (50 g)
 

Tillagning

1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. 
2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. 
3. Riv mandelmassan och blanda med smör och rivet apelsinskal. 
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, ca 40 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. 
5. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt bullarna svalna på galler.


Godnatt<3




Min dag

Upp klockan 6 o fixa frulle till grabbarna. Därefter plugga till 10 då lillebror vaknade. Sover fortfarande fint på nätterna. Somnar vid 21 o sover ca 12 h med ngn amning emellan. Duktig pojke alltså...just nu snarkar han högt!
Sen tog vi en prommis med Kenzo...tvättade o åt lunch...kollade på en föreläsning...en timmes prommis för att hämta Milo. När vi kom hem blev det mellis o lite tv innan David kom hem fixade middagen. Vi åt potatis o purjulökssoppa med gott bröd o sallad...a la Linas matkasse. Nu är det dags att sova<3












Söta







<3 Love

Kusin Vitamin är här!



Jätteroligt att ha Pia här!

C

Ett bra sätt att få i sig c-vitamin är att pressa apelsin o grapefrukt till juice...hur gott som helst.










Jag är rik!








Nyttig



Alltså har inte ätit socker sen i söndags...nyttiga har vi varit jag o David. Tills idag...då åkte chokladen fram. Tror minsann jag är sockerberoende...

Tränar



Lillebror tränar lite!

Sushi

Nu blir det lunch!






Flow

låt kreativiteten flöda genom att städa, röja o rensa. I denna Delors handlar det mycket om detta. Jag har sorterat, märkt, aktiverat och en stor hög med skräp ska till tippen. Känns verkligen skönt.





Boken som drog igång detta. I veckan kommer en bankman hit för att hjälpa oss se över barnens sparande. Vi har som mål att det ska vara 100 000:- var på deras konto när de blir myndiga...De gäller att spara på bästa sätt.

Love



Agaaaa och Boooo är Ellis favvoord...han säger det hela tiden. Två nätter på raken utan amning...Nice! Vaknade dock av att David glömt stänga av väckarklockan...6 på morgonen.

Tack för en härlig middag!



Godnatt

Solen vaknar




Godmorgon!

Vaknade klockan 6 o kunde inte somna om. Dricker en kopp kaffe o pluggar i lugn o ro. Ser solen sakta vakna...mysigt.

Igår var jag hos tandläkaren o lagade ett hål. Tog bedövning vilket gjorde ont o höll i sig halva kvällen. Kunde inte blinka med höger öga
o dregglade typ...blää. Men skönt att ha det gjort. I mars ska jag tillbaka o laga ett litet hål jag har i visdomstanden.

Ha en fin dag!

Nån som vet om detta e bra?



Bild lånad från katrinz.se

älskade



Elli Belli Bus blir 8 veckor idag. Han berikar vår familj med kärlek o glädje...hans personlighet är stark och bestämd men väldigt ödmjuk o snäll. Känns som om du alltid funnits hos oss Elliot.



Stora underbara Milo. Ingen är så klok som du. 1000 frågor om dagen vill du ha svar på och hjälper mamma o pappa med så mycket. Du kan allt o du älskar din lillebror så mycket!



David & jag är otroligt tacksamma för allt gott i våra liv och våra underbara pojkar!

Gäsp

Varför har jag alltid så höga ambitioner när det gäller kvällen...ikväll ska jag lägga mig tidigt...men vad händer, jo klockan är snart 23 och jag är fortfarande i farten. Sorterar papper, tvättar, plockar och fixar...GÅ O LÄGG DIG NU JENNY!

GoooNatt

RSS 2.0