Vad är viktigt för dig

Tänk dig att du fyller 90-år. En av de viktigaste människorna i ditt liv ska hålla ett tal till dig. Vad vill du att han/hon ska säga? Innehållet i talet säger dig vad du tycker är viktigt i livet. Vad kan du göra idag för att lägga mer tid på det som är viktigt för dig? 
Kram


Sol

Heej!

Strålande sol ute och ett fantastiskt väder. Gårdagen gick bra, började må dåligt på eftermiddagen men det har gått över.

Åt en god grönsakssoppa på kvällen. Så imorse drack jag varmt vatten fram till kl 10. Magen kurrade rejält så det var gott med en stor grön smoothie då. Gjorde den på massa frukt och grönt, bla rucola. Den blir riktigt pepprig i smaken av ruccola.  

Idag ska jag gå en långpromenad på lunchen sen tänkte jag cykla en halvmil ikväll!

Ha en fin dag, 

Kram


I just woke up

Ok lite uppdatering. Mår inte helt bra just nu…tror dock att det är nån förkylning på gång för det här kände jag redan igårkväll.

Jag fryser och är tjock i halsen och har huvudvärk (kan bero på att jag inte druckit kaffe idag).

Dagen har sett ut så här: Vi vaknade ca 5,30 och drack varmt vatten, gjorde iordning mig och drack sedan varmt vatten med citron. Kom till jobbet strax före 8 och då drack jag en liter grön smoothie som bestod av en hel annans, spenat, vetegräs, banan, kiwi, apelsin och citron. Tog en 15 min promenad i solen. Sen har jag varvat örtte med att ayurvediskt ph-sänkade te och väntar ivrigt på att det ska bli dags för min lunchsmoothie.

Fortsättning följer, 

Kram

Detox

Hej!

NU blev jag inspirerad att dra igång en ny detox. Det är riktigt tufft att ta bort allting på en gång. Tuffast är nog kaffet. Fast jag känner mig redo och vill absolut ta eget ansvar istället för att vara ett offer för omständigheterna.

Jag känner att min kropp behöver bli mer basisk och det som jag tänker göra den här gången är en 7 dagars detox som ser ut så här:

Vaknar ca kl 5, dricker varmt vatten och göra yoga. Lite senare blir det färskpressad citron i varmt vatten och sen iväg till jobbet. Grön fruskostsmoothie kl 09, örtte och promenad. Kl 12 dags för en ny smoothie och promenad. Örtte fram till 15, då en liten juice eller smoothie. Vid 18 tiden äter jag en lättare rawfoodmiddag och sen bara vatten fram till jag ska lägga mig. Mycket meditation, yoga och promenader.

Ha en fin dag och säg till om du är suger på att hänga på=)


Kram    


Va kreativ

Hej!
Snart helg, fantastiskt! Min önskar är verkligen denna:

 

Jag tycker det är viktigt att låna dagarna vara fyllda med mycket kreativitet, hörde en professor som sa: ”hellre fötterna på skrivbordet än huvudet i väggen”. 
Dvs Att inte jobba ihjäl sig med arbetsuppgifter ingen egentligen bryr sig om…skriva tjocka rapporter som ingen läser=) Utan sätt upp fötterna på skrivbordet, va kreativ genom att låta hjärna få utrymme att tänka fritt. Fler chefer borde egentligen uppmuntra att låta kreativiteten flöda.

Ok jag önskar dig en fab helg!

Jag tänkte ta mitt första cykelpass inför träningen av Vätternrundan!

 

Kram

 

Jenny 

 


Vattenrenare

Kranvattnet i Sverige är tyvärr inte så rent som man skulle kunna tro. Faktum är att gamla vattenledningar, kemikalier, tungmetaller, läkemedelsrester, bekämpningsmedel, förändrade normvärden, samt ökande miljöhot har idag stor negativ påverkan på kvalitén av det svenska kranvattnet. Eftersom reningsverken inte klarar av att få bort alla skadliga ämnen från vattnet är det därför upp till oss själva att skaffa vattenrenarevattenfilter för att få i oss rent och hälsosamt vatten (lånad text).
Nu har vi köpt en och hoppas vatten smakar gott! 
Känns bra att göra små förändringar som förhoppningsvis gör en stor skillnad. Investera i din hälsa nu så slipper du blir sjuk senare! 
Kramar


Mål och lopp

Hola!

Dom senaste dagarna har jag funderat mycket på målbilder. Jag är ju snart färdig med min master in mental training. Något har hänt, polletten har trillat ner. Jag lät min kreativa sida ta plats och hux flux blev mina mål för 2016 helt annorlunda. Galet läskiga, energifyllda men uppnåeliga. Sånt jag alltid velat men inte trott att jag klarar av. Så nu vill jag uppmana dig att också fundera på vad du har för målbilder. Låt inte livet gå utan att du lever fullt ut, det finns ett ordspråk som heter ”Vissa dör när dom är 40 år men begravs när dom är 80”….Alltså sluta inte att utvecklas och leva, låt inte alla dagar se likadan ut utan tro på att allt är möjligt och integrera dessa målbilder i ditt undermedvetna.

Så några av mina mål för 2016 är: Tjejklassikern: börjar med Vätternrundan den 11 juni! Följt av Vandbrosimmet den 10 juli och sen Lidingöloppet den 25 sept!

Önskar en fab dag!

Kram  

 


 

 


Falkenberg

Hej!

För att fira alla hjärtans dag och min födelsedag bestämde vi oss för att åka till Falkenbergs strandbad. Eftersom Romina och Rickard också nyligen fyllt år och ville fira, åkte vi tillsammans!

Vi prickade som vanligt in ett riktigt fint väder. 


När vi kom dit hade vi bokat en gruppbehandling som varade i 3 h. Allt från fotbad till aromabastu till hamam mm.Efter behandlingen njöt vi i poolen, tog en promenad på stranden och vilade. 

Sen drack vi litet vin på rummet innan det  var dags för vår middag. Tog en drink i baren först!


 3 rätters vegetarisk var helt ok, förrätten var lite trist men annars toppen!


Gissa om vi var mätta om belåtna efter middagen. 

Nästa morgon åt vi en fantastisk frukostbuffé, tog ännu en långprommis innan vi åkte hem till kidzen. 

Vi var så trötta hela dagen konstigt nog, och på kvällen höll jag i ett mediyogapass på helhetsakademin.

 

Kram

 


Träning

Hola vänner!

Snart helg, känns fantastiskt! 

Annars rullar livet på som vanligt tycker jag. Har nu kommit in i mitt nya jobb och har inga som helst problem att komma upp på morgonen. Är ju ganska van att gå upp tidigt om man så säger. Har svart bälte i det=)

Dock kan jag tycka att kvällarna är så korta. Hinner inte träna eller få ut det jag vill. Så min nya rutin kommer att bli morgonträning i olika former och cykling på kvällar o helger (framför allt när det blir ljusare och varmare). Jag tror det kommer att bli superbra! Och så självklart mediyoga och meditation som hjälper mig att få balans i livet! Det får dock bli när pojkarna lagt sig på kvällarna.

Plugget går framåt också, börjar redan spana in nästa utbildning och projekt. Är riktigt sugen på en mindfulness utbildning, detoxcoach och gravidyogalärare, längre fram tror jag även jag ska sats på SUP-yoga!

Må så gott kära, 

Kram

  

 


RSS 2.0