Nattinatti

Oj vad dagarna går undan...Idag har vi fixat och myst härhemma...städat och plockat lite när Milo sover...faktiskt tagit ett par powernaps myself. Pratat med storasyster som fyller år; GRATTIS MONCAN! Hoppas vi får ses i sommar=))
 Fick även ett samtal från söta Jojo...hade verkligen mycket att prata om eftersom det var ett tag sen sist...så roligt att vi äntligen fick till det...! 
Annars har jag varit på ett par promenader, både med vagn och babybjörn.
Till middag hade vi spätta och nypotatis med remoladsås och nu på kvällen bjöd Josse och Bart oss på cheescake...pojkarna sov gott så vi kunde umgås som förr...förrutom att vi alla är så trötta nuförtiden.
Glömde kameran hos dom så jag kan inte lägga in nya bilder...bjussar på en 12 år gammal bild från gymnasiet...



Nattinatti kära!

Till alla soldyrkare

Solskydd - Capital Soleil

Solserie som ger optimalt skydd mot både UVB- och UVA-strålar. Innehåller ett fotostabilt filtersystem med Vichys patenterade solfilter Mexoryl® XL. I serien finns tre produkter: Capital Soleil ansiktscrème SPF 30, Capital Soleil ansiktscrème SPF 50+ och Capital Soleil solspray SPF 50+ för barn.

Ansiktscrèmerna innehåller Sebostop® som gör att du slipper blänk i pannan och får ett matt resultat. 



Den e kanonbra och värd varenda krona (tror den kostade 179:- på apoteket)

Vi har hunnit med mycket idag!

Hej kära!
Äntligen hemma...vi har varit igång hela dagen...Var hos BM med Miloälsklingen. Han väger nu  4815 och är 56 cm lång...Vilken kille, nu sover han så sött och är helt slut efter det varma vädret..

Efter det var vi på Höganäs keramik och köpte lite fina muggar...sen storhandlade vi...sen åkte vi hem och åt, rastade hunden och for vidare till Eva som fyller år idag...



Så här va Milo hela kvällen, trötter och ville bara sova...

David passade på att ta ett topp i poolen:







Fastrarna turades om att hålla Milo...som bara sov=)



Bella och lilla Lava var oxå där!



Va tvungen att visa hur fin rosbusken blivit!
Nu ska jag softa lite och sen blir det sängen...

Sov gott!

Gomorron!

Sitter med en kopp kaffe och förösker njuta av sommarvärmen, det är redan kokhett...puh. Har varit ute en sväng med Milo och Kenzo, vi köpte mjölk på ICA. Milo sover och jag tänkte börja läsa en bok:




Älskar Paulo Coelos böcker...är det nån som läst den?


Idag är lilla Milo 4 veckor:

Så här växer din bebis

Nu börjar bebisen förlora sina nyfödda rörelsemönster. Den kan titta dig stadigt i ögonen och kan förmodligen också lyfta på huvudet, om den ligger på magen. Om du rör din hand från sida till sida, kan bebisen följa dina rörelser med ögonen. Men det allra roligaste för nyblivna föräldrar är, att bebisen börjar "prata" - eller rättare sagt, jollra, gurgla, stöna eller göra andra ljud för att uttrycka sig. Försök att svara, antingen med ljud som bebisen, med prat, eller med sång och så mycket som möjligt, öga mot öga. Fortsätt prata med bebisen när du rör dig bort, den kommer att tycka om att höra dig när du rör dig i rummet.

Ska ju till BVC idag o det ska bli kul o se hur mycket han har växt sen förra veckan!

Ha en underbar dag!


Det är så varmt

Klockan är 22.26 och svetten rinner av mig. Vi har köpt en golvfläkt men jag vill inte gå in och hämta den i sovrummet...e rädd och väcka Milo. han har varit lite grinig ikväll, tror det är värmen. Det har ju varit såå varmt hela dagen. Har myst hemma med familjen idag. Var uppe en sväng hos Josse som hade bakat muffins. Helena och hennes man Robert kom på besök, vi hade riktigt trevligt och tiden gick så snabbt...När jag kom hem hade David gjort köttfärslimpa, potatis och sås...gott!
Nu har jag varit inne och hämtat fläkten...skönt, kunde inte låta bli. Amningen gör ju att man svettas mer också...

Imorgon ska vi till BVC och väga lilla Milo, han blir 4 veckor imorgon, vår älskade lilla pojke. Här är ett av favvo korten:



Sov Gott,

Puss

Måste bara dela av mig av denna fina låt och en bild på vår kärlek





Godnatt säger vi för i dag!

Puss

The om (aum)


AUM

Dom som känner mig vet att jag brukar ha ett aumtecken runt halsen...har även en i mässing i vårt vardagsrum.
Här nedan sammanfattas vad aum står för:


Aum är den heligaste av alla stavelser inom hinduismen och Vedaböckerna (Upanishaderna) och symboliserar den hinduiska världssjälen eller universum. Aum är närvarande i allt och fungerar som ett verktyg för att hjälpa människor att komma i kontakt med världssjälen, brahman. Enligt hinduism uppkom hela kosmos av den vibration och resonans som följde på att Aum uttalades. I sin renaste form representerar Aum faktumet att allt är ett - Aum är summan och substansen av alla ord, det fundamentala ljudet som symboliserar ett absolut universum. Aum innehåller summan av alla ljud i alfabetet och är det gudomliga i form av ett ord. För hinduer är Aum en symbol för andlig fullkomlighet. Symbolen är också helig för buddhister.

Aum är sanskritalfabetets första bokstav och böner som bes påbörjas och avslutas med Aum. Aum uttalas ofta i mantra vid exempelvis meditation. Ett mantra är ett heligt ljud som man använder vid till exempel ritualer, yoga och meditation. Ljudet som uppstår när man upprepar mantrat är en väg att nå Gud och den mediterandes eget inre ljus. Aum uttalas dessutom vid till exempel böner, välsignelser eller när man läser heliga texter.

För mig är aum en påminnelse om hur jag vill leva. Att utföra yoga och meditation och att leva i nuet. MINDFULNESS=)


Lyssna och dröm er bort...favoritsång från yogan


What a day!

Hej kära!
Har inte hunnit blogga på ett tag. Jenny och Milo har börjar ge sig ut i världen nu, själva, utan pappa...och det går faktisk bra=)
Var på jobbet och hälsade på...var supertrevligt att träffa mina kära kollegor och Milo fick fina presenter. Känns skumt att jag inte ska jobba på 1 1/2 år igen...fast jag måste ju säga att det är underbart att vara mammaledig, det viktigaste jobbet jag kommer att ha i mitt liv, och det bästa!



Tack så mycket för fina kläder och Nallen!! Milo kommer att bli så fiin!

På kvällen när vi kom hem var himlen så fin, man vill bara simma runt i de rosa molnen:



I dag var David och Patrik och Uffe på STCC och tjejligan (mamma, Josse, Carran, Ida och jag o Britta) på familia. Vi hade såklart med våra pågar. Det gick jättebra och fick t.o.m shoppat en del:







(syns lite dåligt...men en fin brun klänning...passar både till fest och stranden...och döljer magen lite=))

Amning och en god islatte:



Efter familia åkte vi till smöris...här myser jag med min älskade son:



Mamma och Britta bjöd på god mat på altanen...älskar deras utsikt...



Här är vi samlade och har precis avnjutit en skål med jordgubbar och mjölk/grädde!



Söta Ida:



Ska mysa med David och Milo nu...ha en skön sommarkväll,

Allt gott!

Josses förlossningsberättelse

Hej igen!
Vill bara tipsa om att läsa Josses förlossningsberättelse, så fint skriven! Du är så stark syster och jag är verkligen stolt över dig: http://www.bartjojo.blogspot.com/

Puss

Gomorron!

Vaknade 0530 idag...Milo sov hela kvällen så jag trodde att han skulle vara vaken hela natten, men sov så gott och ammade bara 2 ggr. Vi gick upp, hämtade tidningen och åt en god frulle. Blev dock helt chockad när jag läste att Michael Jackson dött. Usch, vila i frid...
Nu har jag en lite prutt brevid mig, han är klarvaken...vi har sjungit och gosat en massa. Nu hoppas jag dock på nån timmes sömn.
Vill tipsa om en gooood bodylotion som luktar soooommar:


Kokosnötdoft från Body Shop, tänkt e jag skulle köpa den i helgen!

Vill även köpa ett bergskristall armband då jag tappat mitt...



Skydd, healing, medialitet, energi, lagra och sända information

Bergskristall är allmänt helande och kan placeras på smärtfyllda eller spända delar av kroppen. den balanserar energin och löser upp blockeringar. nyblivna mödrar kan använde den för att öka mjölkproduktionen. den kan ta in, lagra och skicka information. man kan också "programmera" in önskningar i sin kristall. den tar bort negativa tankeformer och ökar medvetandet. Bär en bergskristall för att öka din energi och din andliga medvetenhet. Placera den under kudden för klarare drömmar och lugn sömn.

Idag bär det iväg till jobbet för att hälsa på. Bakade en god banankaka i går eftermiddag men bestämde mig för att behålla den och köpa  med mig en krans lr nåt istället. David älskar att ha gottis i kylen, han går och småäter dag som natt, så det får han i namnsdagspresent av mig!

Ha en bra dag och njut solen och livet!

Puss


May the long time sun shine upon you



Sat Nam

Sovmorgon

Gomorron...idag sov vi till 10...blev såklart ett par amningar men skönt ändå att få sova ut. Åt frulle och gick sen på en prommis, tog Kenzo o Milo me mig. Gick till affärn och köpte fina blommor åt Dubbel D som har namnsdag idag...Grattis:



Det e så varmt nu...Skönt att Kenzo kan springa ut och in fritt...så här söt var han nyss:



Måste visa vår fina rosenbuske, en massa ljusrosa och vita rosor:





Oh lilla Milo som somnade i vagnen under promenaden:



Nu tänkte jag äta lunch, det blir en pirog från igår, de blev jättegoda, köpte en stor ramlösa mango som jag lagt in i frysen...det gäller ju att dricka mycket nu när det e så varmt. Oprah börjar om en kvart så det ska jag oxå kolla på=) Förresten så åt vi jordgubbar och lite melon igår kväll, najs:



Ha en bra dag och lyssna på den braiga låten som jag la in idag! Hon spelas mycket på våra kundaliniyogapass (gravidyogan). Tänkte jag skulle börja med yogan om 2 veckor, man ska vänta 40 dagar efter förlossningen. Yogiana har ju drop in yoga i sommar så det blir perfekt. David kan ju ta lille Milo på en prommis runt parken där vi yogar utifall det e nåt så e jag ju nära.

Puss

My new BFF (best friend forever)

I dag har Milo och Noah fått ses på nära håll...mamma kom över på en eftermiddagsfika och vi hade det supermysigt.
Noah sov sött i sin rocker när vi kom:



Milo blev lite trött och fick låna Noahs säng:



Och när de båda trollen vaknade la vi dom brevid varann...de var sååå söta:







Självkort på mig och Milo...hmm

och så mormor och Milo:



Nu ska jag göra piroger...tänkte göra på ett paket jäst så det blir nog ett gäng, ha en skön kväll.

PUSS

Godnatt

Har en vaken Milo i famnen...va tvungen att väcka honom då han sovit hela kvällen...annars har jag en vaken Milo i natt...
Så nu ligger vi i sängen och lyssnar på barnlåtar, emil och my little pony...som jag älskade när jag var liten:



Nostalgi...

Sov sött kära!

Fotografen och Väla

Idag har vi gjort en massa saker (mycket för oss hehe). Vaknade vid 9 efter att ha sovit gott, Milo ammade nog 3 gånger men sov därimellan i sin säng. David bytte blöja på Milo och sen fick han ett bad. Jag tog Kenzo på en prommis! Åt frulle och sen gjorde vi oss fina för att fotograferas för HD. Väl inne hos fotografen sa de att vi fick komma tillbaka vid 16.36 pga så många barn. Vi åkte som bestämt till Väla, David tog Milo och strosade runt så jag fick lite egentid...kände mig dock stressad och saknade mina pojkar. Hann köpa en tröja på Gina, kändes lite trist att fortfarande behöva köpa fel storlek, så imorgon ska jag städa garderoben och se vad jag hittar...man vet aldrig. Vi stannade ca 1 1/2 h, köpte med oss goda räkbauguetter och tog det lugnt tills det var dags att åka in igen. Milo ammades och var så duktig. 

 

Jag i min nya tröja=) David fick tjata på mig på väla, Jenny...nu är det du som ska shoppa....jag kollade hela tiden på kläder till Milo o David... tack sötnos!

Jag älskar min Milo så mycket...här myser vi innan det är dax att fotas:



När vi kom till fotografen var väntrummet fullt...vi fick vänta en timme innan vi kom in...så här road såg David ut:



Hehe och så här:



Milo gör hela tiden en så rolig min, vi skrattar varje gång...undrar vad han menar. Jag tror han försöker meditera och säger AUM....AUM:



Nu ska vi käka och sen hoppas jag på besök av Patrik!

Puusssss


Babybjörn o besök

Här e ja med min fina bebis i babybjörnen:



Milo somnade direkt...då passade jag på att vika tvätt och fixa lite här hemma!

Vi fick även besök av Minna och Manda:





Söta Manda i sin fina klänning, hon var så intresserad av Milo...hon busade även lite med Kenzo=)

Vi fick en fin present, en notebook som vi ska använda för att skriva ner alla fina minnen med Milo! Tack så mycket!!



Nu e det kväller och David nattar Milo...nu ska jag duscha och sen somnar jag nog...

Puss

BM besök...ensam - klarade det!

Heej kära!
Vilken underbar dag...I guess sommaren är här nu=))
Har precis kommit hem efter en låång prommis med Josse och Noah...pojkarna sov så gott, nästan hela vägen. Vi var på affären och hämtade ett paket jag fått från England, superfina kläder till Milo från Moncan, Rory, Rachel o Molly...tack såå mycket!
Gick förbi Mommas och köpte en stor latte...nu e jag en lattemamma antar jag=)



Idag var jag och Milo på andra besöket hos BVC, jag fick åka ensam eftersom David inte kunde följa mé. Det gick iallfall jättebra, morgonen var lite kaotisk, men under bilresan sov Milo så gott och när vi kom fram var han jätteduktig och lät sig vägas och mätas utan problem. Han väger nu 4400 gram  och går upp jättebra i vikt.
 När vi kom hem passade jag på att ta en cykeltur med Kenzo och David o Milo sov. Kenzo fick tag i en koblajja som han glädjefyllt smaskade i sig. Han luktar nu apa och jag e lite arg på honom...

Igår hann vi med en del ärenden och på em fick vi min familj över på besök. Alltid lika roligt:





Josse provar vår nyinköpta BabyBjörn=) Noah trivs!



Milo i sin nya POP body som han fått av mormor=) Tack!!





Den här kom på posten idag! Tack Sirrigumman!

Milo sover fortfarande och jag ska försöka hinna med att förbereda middagen och kanske baka nåt. Brösten gör lite ont och behöver ammas så jag hoppas min lilla plutt vaknar snart!
Ha en underbar dag i solen och njut av livet!

Puss

Bratsvagnar...

Hej kära!
Igår var jag och Josse på en prommis, första gången ihop med våra underbara killar! Vi stötte på 2 typ 35 årngar som sa nåt i stil med...kolla in bratsvagnarna...och så glodde de asmycket!!



Kan ha sagt bratsbrillor oxå, men det tror jag inte...hihi!



Josse och jag är iallafall stolta över våra bratsvagnar!! De var värda varenda krona=))



Idag är det superfint väder, jag och David har en del ärenden att göra + att staketet måste målas pronto!
Inatt fick vi en massa sömn, Milo sov lite längre än vanligt, fast vi hann ändå med tre amningar. Sen var de bad för Milo och en massa mys, som vanligt!!





Nybadad kille=)

Ha en bra dag!!

Puss

På måndag är Milo 3 veckor

Och så här skriver pampers föräldraguide om utvecklingen:

Vid tre veckors ålder kommer ditt barn förmodligen: Att ha mer regelbundna mat- och sovvanor än som nyfödd. Du kommer att ha lärt dig mycket om hur du förstår och tillgodoser barnets behov och hur du bäst tröstar och tar hand om det. Att vara vaket längre stunder. Barnet kanske är vaket i en timme eller längre. Efter matningen eller kanske när barnet badar kan du se hur barnet studerar ditt ansikte, tittar på dig när du pratar och lugnar sig när det hör din röst. Kanske ge ifrån sig ett litet ljud eller två för att visa sin glädje när du pratar med barnet. Detta joller är förstadiet till tal. Stanna upp och svara med lite småprat. Att vara lite extra kinkig på kvällen. Detta kanske inte verkar som något framsteg, men det är det. Efterhand som barnets nervsystem utvecklas blir världen runt omkring alltmer intressant och ditt barn behöver kanske tid att varva ner från alla nya intryck. Att ha bättre kontroll på att hålla huvudet. Barnet är nu starkare i nacken r men behöver fortfarande mycket stöd. Att ha mer styrka i överkroppen. Nu kan barnet kan hålla upp huvudet när du lägger det på mage. Att titta på sin egen hand när den rör sig framför ögonen. Även om barnet ännu inte kan styra handmotoriken så är kontrollen av ögonrörelserna ganska god och barnet kan följa med blicken korta stunder och studera den närmaste omgivningen. Att sova i upp till tre eller fyra timmar i sträck. Om barnet sover mycket längre än så bör du väcka det för matning.

Förhandstitt: Glädjen över att vara förälder växer hela tiden. Det är en alldeles speciell känsla när ditt barn ler mot dig för första gången, börjar jollra och får dig att känna dig älskad och uppskattad.


I går log Milo mot mig på riktigt...första gången, vi fick ögonkontakt och det va underbart...jag störtbölade av glädje!


Mys

Hej!
Hoppas du haft en skön morgon och att gårdagen var trevlig!
Lägger in lite mysbilder som jag vill dela  med mig av:



Jag o Milo myser...



Puss MY LOVE



Mys i Evas kök, från Midsommarafton!



Söta Carris!



Lasse e ej kontaktbar när han håller i Milo!!



Myser efter midsommarmaten!

Nu ska vi kolla på film!

Ha en underbart skön dag och mys ordentligt!

Puss

Trevlig Midsommmar!!


Bilder

Här är lite bilder från gårdagen då vi va i hamnen och tittade på bilar:





Och från dagens fika:





What a day!

Har haft besök här idag, Judith och Ivan, Veronika och barnen och Eva! Vi fikade och lilla Milo fick fina kläder och jag o David en blomma=) Lägger in bilder sen!
Nu har jag köttbullar på spisen, David målar staketet...vitt såklart! Milo sover. Vi har handlat och ikväll börjar en ny säsong av unga mödrar!! Kl 20.00 på femman, alltså om 4 minuter.
Imorgon e dte midsommar, MYSIGT! Då blir det familjefest=)
Vi hörs lite senare,
Puss

Därför är det viktigt att barnet får sin sömn

Den aktiva hjärnan


Barn ser så rofyllda och söta ut när de sover. När du tittar på ditt barn som sover nöjt och belåtet har du antagligen svårt för att låta bli att le, särskilt som du vet att det här också är din chans att ta en kort tupplur! Under de senaste fem månaderna har du säkert börjat värdesätta sömnen mer än någonsin tidigare. Att uppleva att man inte får all den sömn man behöver, gör att man verkligen förstår hur viktig sömnen är. Men för ditt barn är sömnen ännu viktigare. Du tror kanske att ditt barn helt enkelt somnar när hon eller han är trött, så att kroppen ska få vila och hjärnan ska få en chans att koppla bort den yttre världen. Det är helt fel! Faktum är att när ditt barn sover så är hjärnan upptagen med att lära nya saker. Forskare har kunnat studera hjärnans aktivitet under sömnen, och de har upptäckt att vissa delar av hjärnan faktiskt är som allra aktivast just då. Det här tillståndet av lägre medvetenhet och minskad fysisk aktivitet gör det möjligt för hjärnan att utföra jobb som inte kan tas om hand på ett effektivt sätt när barnet är vaket.

När ditt barn sover, vilar dess öron och ögon. De är inte längre upptagna med att ta in allt som sker runt omkring ditt barn, som de gör när hon eller han är vaken. Det här ger barnets hjärna en chans att rikta uppmärksamheten på den viktiga uppgiften att utveckla minne och lärande. Under barnets vakna timmar möter hon eller han otaliga erfarenheter, många av dem helt nya, och barnets hjärna lagrar åtskilliga intryck av vad hon eller han hör, känner, gör eller ser. Intryck som måste organiseras under sömnen. Det är lite som när du, efter en stressig dag på jobbet, går igenom och kanske dokumenterar allt vad du gjort. För den mänskliga hjärnan, särskilt på små barn, involverar jobbet också att skapa nya förbindelser mellan hjärnceller, så kallade neuroner. Man kan likna hjärnan vid ett enormt elektriskt kraftverk, och varje gång människan lär sig något nytt, läggs en ny kabel dit för att förena en del av kraftverket med en annan. Och till mångas förvåning sker mycket av detta jobb under sömnen. Så nästa gång du iakttar hur ditt barn håller på att somna, kom då ihåg att barnets hjärna förbereder sig för nattskiftet!


Finns det nåt mysigare

än att se sitt nyvakna barn i ögonen...de stora blå ögonen...det känns som om vi kommunicerar genom att bara titta på varann...han är så otroligt underbar vår lilla Milo!

Idag sov han till 11 fast ammade ca 3 ggr under natten...tror kanske jag ska sluta med mjölk, bm sa att han kan va känslig mot mjölk så det är lika bra att prova jue! Allt för min lilla Milo!

Vi ska köpa en baby björn active idag:
Jag e såå glad för det...har sett fram emot att få bära Milo på magen...perfekt då vi promenerar med Kenzo på stranden lr går på stan lr så!!

Har en äppelkaka i ugnen då vi snart får besök av Veronika och Davids mormor Judith!

Ha en bra dag!

Puss

Prova på...Helsingborgs Dagblad

Jo då, nu funkar det igen!
Vi har haft en skön dag tillsammans, Milo är så duktig, äter och sover som han ska. David har jobbat med en lite uteplats till Kenzo i trädgården.
Imorse när han kom hem från morgonpromenaden med Kenzo hade han varit och köpt blommor till mej...söte!
Ikväll har vi varit nere vid hamnen där det var veteranbilsutställning, skönt med en prommis och lilla Milo sov hela tiden. Efter det stack David in till stan och köpte en gräsklippare och trimmer (lr vad det nu heter)...jag lagar mat - blir sill och potäter!

Om det är nån som är HD sugen så har jag 2 st 6 veckors prenumerationer att ge bort. Lämna en kommentar om du är intresserad!
Ha en skön kväll,
puss

Bloggstrul

Hejhej!
Idag har bloggen strulat, har haft problem att logga in och att skriva nya inlägg...hoppas detta funkar nu!
Provar först!

Händelserik dag!

Den första och största nyheten: Jos och Noah e hemma! Yipee, snart ska vi gå upp till dom med lite välkommen hem fika! Känns så underbart att vi båda har klarat av förlossningen och har två välskapta pojkar...en obeskrivlig känsla!
Innan idag var David lite lurig, han sa att han skulle ut och köra lite...vill inte säga var...så lite senare kom han hem med en massa virke...och nu så är äntligen staketet på plats, han har jobbat hela dagen med att såga och snickra. Kenzo kan äntligen springa fritt i vår lilla trädgård och vi kan sitta ute och fika och grilla utan att behöva tänka på var Kenzo är. Så småningom är det kanon för lilla Milo oxå, när han börjar gå vill säga!







Har badat Milo som nu är ren och fin och sussar i vagnen och väntar på att få träffa Noah.

David upptäckte att det låg ett örhänge på toalettgolvet, och det andra??? I går kväll la jag båda två på bänken ovanpå tvättmaskinen, och nu låg ett på golvet och det andra...puts väck. Det värsta är att de är superfinanörhängen som jag fått av David och som jag tycker så mycket om. David drog fram tvättmaskin och torktumlare, vi låg på golvet och kollade överallt...och nu på kvällen tog jag ett till ryck och tänkte att kanske har det trillat ner i papperskorgen som står på toan, locket var trots allt öppet 1 cm och enligt Murphys lag så är chanserna stora att örhänget hamnat där. Jag tog på mig handskarna och rotade igenom den överfyllda papperskorgen och vad hittar jag där...ÖRHÄNGET!!!

Annars har jag städat och fixat mest hela dagen och är faktiskt jättetrött nu!

Ha en skön kväll!

Puss


 

 

Städdag

Gomorron!
Idag har vi sovit lääänge, till kl 10, det var länge sen=) Väldigt skönt! Milo la vi kl 22 igår och han sov till 0230, sen ville han ha mat vid 6 igen och sen vid 8. Han är så duktig och sover i sin egen säng mellan amningarna. Vi har flyttat hans säng så den står precis brevid oss så vi har full kolla på honom.
Jag tog en morgon promenad med Kenzo och David bytte på Milo. Sen har vi druckit kaffe och läst tidningen. Bästa överraskningen låg i brevlådan idag:



Tack Världens bästa Sirina!!
 
Milo va lite ledsen när jag skulle lägga honom innan...då satte jag på lite yogamusik och la honom på mn axel, han snosade lite på min hals och sen tog det bara ett par sekunder innan han somnade. Nu slumrar han så sött i sin vagn som står brevid mig.
Jag tänkte jag skulle städa lite idag, kylskåpet, lådorna och sen det gamla vanliga, dammsuga och torka golv, tvätta och sånt. Har en massa extra energi nu när jag får sova så mycket! Ska dock pausa mycket och läsa mina tidningar!

Idag hoppas vi att Josse och Noah får komma hem=))

Ha en underbar dag!

Puss

Gårdagen!

Glömde ju skriva om gårdagen, hade det jättemysigt med Jenny som först var förbi men en massa godsaker:



En stor påse godis, God mat (kalkon och potatiskaka med sås och cheesecake med hallonsås till efterrätt!



Och så denna fina nallematta till Milo! Tack söta Jenny!



Lite senare kom mamma och Lasse förbi på en fika:





Lasse myser med Kenzo som oxå vill ha uppmärksamhet=)

Jag känner mig piggare för varje dag och får mer rutin på vardagen:



Nu e det visst amning igen, lilla Milo ropar på sin mamma, David har honom på sin armoch sjunger lite (låter som arabiska) och så går det visst en bra film på tv nu!

Puss

What a wonderful world

Aloha kära!
Så var det kväller igen...har en nyammad Milo brevid mig och en piggelin i handen. David e på väg ut med Kenzo...
Idag har varit en fullspäckad dag, iallfall för våran lilla familj...
Sov sisådär inatt eftersom jag visste att Josse va inlagd...vaknade 4 o såg ett mms från familjen Mendonca, Noah var äntligen född, och en fin bild på mamma och son! Jag grät en skvätt och väckte David som blev såå glad!
Mamma ringde ett par gånger på morgonen och vi pratade om Noahs födelse, allt hade gått bra fast han var en stor kille. Duktiga Josse klarade sig på lustgas och andningen, hon berättade också om hur urmodern kom fram i henne! Vi tackar båda för den visdom yogan har lärt oss!
Iallafall så gick klockan och vi hann till BVC kl.10.30 Lilla Milo har nu gått upp till 4003 kg och är 55 cm lång. Han äter så duktigt så vi förstod att han hade gått upp en del!
Efter det åkte vi hem och åt lunch och fikade lite, David cyklade med Kenzo och sen for vi iväg till BB. är mötte vi mamma, Carris och Jolene! Josse och Bart var inne med Noah och ammade. Något senare kommer de nyblivna föräldrarna och deras lilla ängel ut i hisshallen där vi satt och väntade!



Och så stora lilla Noah:



Stolt moster:



Och så möts kusinerna för första gången...fast de känner säkert igen varandra!



Milo blev lte trött så han tog en power nap...



2 stolta pappor till världens sötaste pojkar!



Barts mamma Jolene hann som tur var med att träffa Noah, hon skulle egentligen åkt hem i går men bokade om resan, tur! Grattis farmor!



Söta Mamma gav oss en present! En underbart fin filt i Caffe Latte färgat ullgarn, tog mamma en månad att sticka detta mästerverk!! Hihi, tack snäll från oss, kommer bli så fin i vagnen!



(Mamma stickar säkert på beställning om nån är intresserad...ett minne för livet)

Sat Nam

Äntligen!

Noaha har kommit till världen!

http://www.helsingborgslasarett.se/patienterochanhoriga/webbisar/webbisarkiv/webbisarkiv2008/20090615noahmendonca.5.4ec624501205cdc816e800020976.html

Grattis jos o bart...som vi har väntat!



Idag blir det bm besök, ska väga lillkillen, sen hoppas vi på att få komma till BB o hälsa på Milos kusin! Wihooo...

Idag blir en bra dag och vi är såå lyckliga för Josse och Bart!

Puss

Tänk att få vakna


Strålande sol

Nu tänkte jag hoppa in i duschen! Milo har sovit så gott hela natten, i sin egen säng. Vaknade bara 2 gånger för att amma! Solen skiner ute så jag hoppas det blir en promenad snart, är så himlans skönt att komma ut och röra kroppen. Milo somnar nästan alltid i vagnen så jag tror han gillar det oxå. Vi är förresten supernöjda med vagnen vi köpt, en brun Teutonia Spirit:



En såkallad joggingvagn, tänkte nämligen komma igång med lite träning om några månader. Man ska ju vara försiktig i början så att inte mjölken försvinner, så nu får det räcka med sköna promenader och lite yoga.  



Dessa fina blommor fick Ida på studenten av oss, vackert!

Jag o David var på gudstjänst för några veckor sedan, då sjöng kören i kyrkan "tänk att få vakna"...sen dess har vi haft den på hjärnan och sjunger nu den för Milo hela tiden! Lägger in en version med Carola så du vet jag menar!

Sat Nam


BOOB

Har köpt 2 amningströjor från BOOB, en vit och en svart:



Kanon att ha under tröjor eller nu till sommaren!
Kostar dock 295:- styck så det får räcka med två!

Ska käka lite popcorn nu och kolla på TV!

Puss

Presenter o sånt

GoKväll Kära!
Tänkte lägga in lite bilder på presenterna vi fick igår:



Det här fick Milo av farmor Eva och Uffe! Jättefin filt, mjukisdjur och kläder (strumporna är från veronika..så söta)!



En massa strumpor och bodysar fick Milo av pappas moster Lena!



Bella, Victor och Lava gav Milo detta! Supergulligt=)



Pappa David åkte iväg och köpte en kanonbra amningskudde idag. Jag har fått så himlans ont i nacke och ryggen av att amma, sitter ju och kollar på underverket hela tiden + att det är lätt att man höjer axlarna då man ammar. Kudde ska avlasta och ge stöd! Dock e det mumintroll som motiv, och jag är dessvärre rädd för mumintrollen, hehe!



En lite trött nybliven mamma, har mest levt i sängen idag. Var på en cykeltur med Kenzo, solen sken så jag passade på att smita iväg när Milo sov. Sen bakade vi pizza, David dammsög och sen tog vi en kvällsprommis med hund och son!



Pappa passade även på att mysa en massa med Milo mellan amningarna:





Nu e Bart här och han och David kollar på en fajt på tvn. De sitter i lilla rummet, har poppat popcorn och äter chips=)
Josse ville att jag skulle kolla på film dom men jag är såå trött och Milo sover inte riktigt så jag får se hur jag gör.
Ha en skön kväll!
Puss

Studentfester

Gomorron!

E litta trött efter gårdagens fester, sa att vi bara skulle vara ca 2 h på varje fest eftersom allt e så pass nytt och att jag inte är riktigt frisk än. Allt gick jättebra och var supertrevligt, men när vi kom hem så slocknade jag på 2 röda...ska sova hela helgen nu=) Milo vaknade bara en gång inatt och sov i sin egen säng. Han är jätteduktig!
Först åkte vi till Idas studentfest, vi åt god mat och hade trevligt. Ida va glá, grattis - du har varit såå duktig och kämpat för detta. Sen åkte vi vidare till Rominas fest, glömde ta kort där, hann dock med att ta ett på farmor och Milo som blev så fint. Pratade mycket med Bella som ganska nyligen fått Lava, vi satt i soffan och ammade och pratade bebis...hade jättetrevligt. Vi fick god mat och tårta även här=) + en massa fina presenter som jag ska visa senare, tack så mycket!
Nu e David ute med Kenzo, jag har precis ammat Milo som sover så sött brevid mig, han putar lite med munnen som han så ofta gör! David ska köpa med sig nybakta bullar och kaffe hem! Mums, nu e jag hungrig.
Ha en bra dag kära!






















Min Lotusblomma


Musikväder

Blir så sugen på bra musik när det e sånt här väder...ska dela med mig av en favvolåt, det e faktiskt Davids favvolåt oxå. Jag har en önskan om att när David och jag gifter oss ska Thomas Di Leva viga oss och sjunga på bröllopet!
Har jag förresten berättat att vi har bestämt Milos hela namn:
Milo Lotus William Börjestål Wiik, född 13:37 vilket tydligen betyder elit på dataspråk=)

1337 = "LEET" = "Elite" eller på svenska "elit", vanligt förekommande beteckning på en mästare eller något mycket bra inom "hacker"-kretsar

Lyssna på den här låten när du tittar på bilderna nedan, mahalo=)


Student 2009

Idag är det studentfirande och vi säger Grattis till Idis och Romina!! Bra jobbat=)



Nu ber vi vädergudarna om bra väder oxå!

Puss

Regn e vatten o vatten e bra...sagt av Thomas Di Leva

Hola...mycket tid över nu så jag bloggar igen, David sover, Milo sover, Kenzo sover och jag har sovit. Har plockat här hemma...det regnar ute. Cyklade en lång runda i regnet med Kenzo, va faktiskt riktigt skönt!
Tänkte bara lägga in lite bilder på kläder vi fått:

Detta fick vi på posten av Moffa och Kerstin:



Och detta av Jolene:



Tack snälla söta säger Milo!!



Tänkte pyssla lite nu, skriva lite i Milos första år bok och min gravidbok som måste avslutas!

Njut av regnet en stund!!

Puss

Wihooo

David klarade uppkörningen och är nu klar med skolan=) Grattis babe! Han kan numera kalla sig busschaffis, hihi...


Gulligt=)


Godmorgon Torsdag!

Jag har världens bästa kille... David - jag älskar dig så! Sömnbristen känns ganska påtaglig nu, inatt va Milo så PIGG. Vaknade kl 2 och jag ammade och bytta blöja till 0330, trodde då att jag skulle få sova, men nope. Milo va piggelin och ville bara mysa och ligga o jollra och tittade på mig med sina blåa fina ögon. Vi försökte allt, men han ville inte somna om, han skrek inte heller utan va bara vaken. Då sa David till mig, jag tar Milo och sätter mig i soffan o kollar på tv. Så jag fick 4 timmars sömn, mina pojkar kom in och väckte mig kl 8, underbart med lite sömn. Men man kan nog aldrig förstå hur det är för småbarnsföräldrar förrns man själv får en liten. Milo är ändå väldigt snäll om man jämför med hur vissa andra har det på nätterna. Nu förstår vi dock va barnmorskan menade då hon sa att vi måste försöka få honom att vara vaken lite på dagarna, inte bara sova. Igår sov Milo nästa hela dagen så det va ju inte konstigt att han vill vara vaken lite på natten. Jaja, man lär sig hela tiden. 

Nu har vi ätit frulle, solen lyser och Milo sover...hihi, ska låta honom sova lite men inte allt för länge. David ska köra upp idag! Så nu håller vi tummarna. Hans ICA schema börjar snart också vilket David ser fram emot=) Det är dock  underbart att vi får så mycket egentid som familj som vi får. Njuter av varje sekund. Skulle gärna vilja ta en prommis idag för att njuta lite av solen!



Ha en underbar dag så hörs vi lite senare! Glöm inte bort att njuta av en hel natts sömn. Sömnen är underskattad men border uppskattas mer=) 
Puss 

Mina sista gravidbilder...för den här gången! Tagna den 26-29 maj, Milo föddes den 1a juni!







Va bara tvungen att lägga in lite tjockisbilder från min underbara graviditet (nu minns jag den bara som underbar iallafall).

Sat Nam

Mysig yoga musik



En favoritlåt som jag ofta mediterat och yogat till, Snatam Kaur ´e jättebra! Milo och jag brukar lyssna på yogamusik tillsammans och bara mysa. Han har ju hört det i 9 månader, när jag kört till/från jobbet, träning och hemma. Faktiskt så märker jag att han blir lugn och känner igen musiken.

aum_3.jpg image by alannahoops

Vi har ätit middag precis, grillad kyckling med ris, sås och sallad. David kollar på fotboll och lillpojken sover såå sött. Vi va på en långprommis med Josse och Daisy innan så han blev kanske lite trött av all frisk luft! Hoppas han vaknar snart så jag får amma, det behövs=)
Klockan 21 ska vi se blue streak, poppa lite popcorn och mysa!
Ha en skön kväll!
Puss

Underbara Onsdag!

Vaknade för en timme sen ungefär, Milo har sovit gott i natt, men det tar ungefär en timme varje gång han vaknar, att få honom att somna igen. Jag ammar och sen byter jag eller David på honom. Varje gång jag ammar så skriker min kropp efter vatten...dricker som bara den! Har gått ner ca 10 kg, bebismagen e borta och vi saknar den såå. David klappar min mage ofta och vill nog ha den tillbaka=) Fast vilken underbar liten prins som har gömt sig där i 9 månader.



Igår hade vi besök av faster Veronika med familj!
 


Thomas blev nog allt lite sugen på en till familjemedlem=)



Söta kusinerna Johannes och Simon var glada över att få träffa lilla Milo!



De hade med sig söta små kläder till Milo...Tack snälla söta ni!

Idag ska vi ha en mysdag här hemma. Jag tänkte träna lite på de övningar jag fick med mig från förlossningen, för att komma i form igen. Det är lugna mjuka övningar för att få kroppen att komma tillbaka till ursprungsläge=)
David ska plugga lite inför uppkörningen i morgon (håll tummarna)! Sen tänkte jag försöka vila mycket, är fortfarande väääldigt trött. Josse har beställt boob amningströjor som många tycker är så bra då man ammar, så det ska jag oxå hinna med. Finns på  www.lillamirakel.se..

A just det jag, igår kväll bjöd Jos o Bart in oss på middag, vi bäddade in Milo i varma kläder och ett bebistäcke (+paraply) sen bar pappa honom över gården, de spöregnade nämligen. De bjöd på hamburgare och till efterrätt blev det "barts berömda koblajor" med mjölk. Vi kollade på halva D.H innan vi gick hem. Det var roligt att få träffa dom och även Jolene (stava jag rätt nu Josse)?



Ha en underbar onsdag och njut av varje sekund!

Pusss

ps. Tack alla nära och kära för samtal, besök, sms och hälsningar vi fått i samband med Milos födelse, det betyder så mycket!


Mamma baby yoga

Jag har ju praktiserat yoga ett bra tag nu och har äntligen hittat yogaformen för mig, kundaliniyoga. Som du säkert vet hjälpte yogan mig otroligt mycket under graviditeten och förlossningen. Till hösten ska jag fortsätta med mamma baby yoga: UNDERBART! Så här skriver anna på yogiana.se om yogan:

Mamma!!

Så har då ditt barn äntligen kommit! Grattis! De första veckorna är en period då ni helst bara ska få vara tillsammans, lära känna varandra och ta det lugnt.

Mamma Baby-yoga passar alla nyblivna mammor med bebisar som ännu inte rör sig så mycket. Du kan börja göra yoga ca 40 dagar efter förlossningen.

På Mamma baby yogan jobbar vi mycket med musklerna i mage, bäckenbotten och övriga kroppen. Många upplever att de får tillbaka sin energi trots många vakna nätter som det kan bli i början! 

Din bebis ligger på en yogamadrass bredvid dig under passet och är med i övningarna när han eller hon är vaken! De flesta bebisar sover väldigt gott och länge efter yogan! Du får gärna komma en liten stund i förväg och amma ditt barn lugn och ro.

Några av fördelarna med Mamma Baby Yoga:

[   Ett härligt sätt för Dig att komma i form där din bebis kan vara med.

[  Yogan hjälper mamman att framförallt stärka bäckenbotten, bygga upp muskulaturen i kroppen samt ge en skön och välbehövd avslappning.

[    Vi blandar fysiska övningar med avslappning så att ni hinner njuta av stunden och närheten tillsammans.

[   Kräver inga förkunskaper.

Du behöver ha mjuka kläder, en filt till bebisen och en vattenflaska. Någon liten leksak eller ett gosedjur kan också vara bra!


Världens Bästa Pappa!

Glömde ju ringa dig innan idag, flåt...önskar dig en bra dag på jobbet imorgon och en trevlig resa! Var rädd om dig och ring när du kan! Milo vill snart träffa dig...och jag oxå för den delen. 




P&K o Gonatt

En fin låt som passar in så bra just nu! Lyssna=)




Dagens outfit!

Hej Kära!
Idag har varit en bra dag! Milo vaknade bara 2 gånger inatt så vi har fått sova mycket...Gick upp klockan 7 med David som har sin näst sista skoldag, han var som tur var bara iväg till 12. Men under den tiden sov Milo mycket och jag hann städa lite och SMINKA mig...wihooo, känner mig lite som mig själv igen:



Mjölkstockningen är nog på bättringsväg igen, tack för tipsen kring detta! Försöker duscha varmt varje dag + att jag ofta har en varm vetekudde på brösten. Ska även ring Veronica (massören) och kolla med henne hur hon kan hjälpa mig med detta!
Klockan 13.15 kom bm från BVC hit och vägde Milo och pratade en massa...han har gått upp till 3620 vilket betyder att han har gått upp allt han minskade i vikt efter förlossningen + lite till, vilket är kanonbra! Han äter ju så duktigt hela tiden. Jag måste säga att det är såååå värt allt man går igenom med graviditet och förlossning, den nya tiden hemma mm...att få barn måste vara meningen med livet, det är det bästa som hänt mig/oss!
Sen fick vi faktiskt en timmes tupplur...tog en prommis (David blev chokladsugen...inte jag=)) och nu lite blogg medans Milo sover i barnvagnen.

Josse och Bart har varit i Köpenhamn idag och hämtat Barts mamma Joline, välkommen till Sverige!

Här är en dagsfärsk bild på lilla Milo:
 


Och en ifrån gårdagen:



Ha en skön kväll!

Puss

Milo betyder:

MILO betyder "min kärlek". Namnet kommer ursprungligen från medlehavsområdet, men har även ett starkt fäste i de engelskspråkiga länderna, som Storbritannien, USA och Australien. Det har sitt ursprung i namnet Milas, som kommer från hebreiskan och har använts sen 1000-talet. I Sverige är Milo fortfarande ganska ovanligt, men på väg upp. År 2000 var namnet nr 884 på popularitetslistan, 2006 hade vi Milo på plats 138.
Både pojkar och flickor döps till Milo, i Sverige fanns 2006 53 män med namnet, och 9 kvinnor.  Namn som är besläktade med Milo är Emilio, Miles och Milos (en tjeckisk variant av Milo).  Kända personer med namnet Milo/Milos är:
Milos Forman, regissör
Milo Ventimiglia, skådespelare
Milo Dor, författare
Milo Manara, författare
Milo Dahlmann, författare

Inofficiell namnsdag den 22 februari



Sömnbrist och en mongofiskmås

Gomorron!
Oj vilken natt, kl 03 hade jag inte somnat, trots att Milo sov sött. Var nog övertrött. Väckte Milo vid tretiden för att amma min svullna bröst, sen fick Patrik hålla honom medan jag åt en macka...Patrik och Pontus sov här och Patrik e ju en sån nattuggla så när jag gick  ut i köket mitt i natten var han mitt inne i en film...tokstolle.  Sen var det blöjbyte och  så sov vi till 6, sen amning igen, ny blöja och så väckte jag Milo vid 9.30 för att amma igen. Däremellan fick vi besök av en skogstokig fiskmås, vid 6 tiden hörde jag hur någon bankade på rutan i vardagsrummet...hårt. Trodde det var Jos o Bart som skulle säga att det var på väg till förlossningen, men bankningarna var oregelbundna och lät mongokonstiga. Så jag väckte David som till sin förvåning såg att det var en fickmås som bankade huvudet i rutan, Patrik vaknade oxå och undrade var det var...måste ha blivit knäpp av den brända ärtsoppan. David tog i kastrullen och nu har alla våra fågelvänner lämnat oss. Det kändes nästan som en scen ur filmen "fåglarna".

Nu har vi ätit frulle, David har vart ute med Kenzo och jag bloggar medans Milo sover. Har mega huvudvärk och har ont i brösten, var tvungen att pumpa i morse då mjölken börja stocka sig igen...har lite knölar i brösten. Idag ska jag bara ta det lugnt och vila mycket för att komma ikapp med sömn och amning.

Ha en underbar dag kära!

Påbättringsväg och bränd ärtsoppa=)

Gokväll!
Ligger och myser med Milo i sängen...har precis ammat och Milo ligger på en kudde brevid mig och slumrar...då passar jag på att blogga lite.
Mår bättre men är inte helt ok, behöver vila mycket och vet inte varför...men jag har inte så mycket tid över till det=)) Dricker mycket iallafall och ammar mest hela tiden. Brösten är mycket bättre och febern har släppt...känner mig dock lite sjuk i kroppen så jag antar att det tar ett par dagar till innan jag blir bra. Milo är iallafall jätteduktig på att amma nu, vilket glädjer oss!
Igår var mamma här, hon hade med sig presenter till Milo...kan inte skriva vad det var eftersom Josses Noah ska få samma. Jag och David fick en bukett rosor och en vit fin lyckliga Lotta!



Samma dag Milo vi åkte in för att föda Milo fick vi denna oreganoplanta av mamma, som vi ska sätta i trädgården:



Vi fick även ett fint kort där mamma hade lagt med en dikt...jag gråter nu när jag skriver detta:

Är det sant att jag håller ett barn i min famn

Är det sant att jag håller ett barn på min arm
och ser mig själv i dess blick,
att fjärdrarna gnistra och jorden är varm
och himmelen utan en prick?

Vad är det för tid, vad är det för år,
vem är jag, vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
hur fick jag dig i min famn?

Jag lever, jag lever! På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst miljoner år
på denna enda minut.

Oh tårarna forsar ner på mina kinder, David var precis inne och tröstade mig...Tack snälla söta mamma för denna!

Ok nu ska jag samla mig. Imorse stack David iväg till bageriet, precis när han åkt knackar det på balkongdörren och farfar Ove kommer med nybakta frukostbullar! Så imorse fick vi dubbelt upp med godsaker. Han hade även med sig lite söta kläder till Milo:



Tack farfar Ove hälsar Milo!

Sen mös jag o David ett tag, och för att jag skulle få sova lite tog David Milo och Kenzo på en prommis. Trodde max han skulle va bort 30 min, så ärtsoppan vi hade på spisen skulle få koka tills han kom tillbax (tänkte jag). I går hade jag nämligen lagt ett helt paket ärtor i blöt och tänkte göra storkok. Eftersom David inte kunde läsa mina tankar så kom han inte tillbaka efter 30 min, han tänkte att Jenny behöver sova så jag går upp till Josse och Bart och fikar, han passade även på att bjuda ner dom på ärtsoppalunch. Typ 2 timmar senare kommer David hem, ärtsoppan var sönderbränd och det var en massa rök i köket. Han ropade tydligen en massa på mig utan att jag svarade - blev skitskraj och sprang i sovrummet och hittade en nyvaken Jenny...jag fattade ingenting...David trodde det hade hänt nåt med mig...jag hörde oron i hans röst och sprang upp...båda fick typ panik och slängde ut kastrullen, öppnade alla fönster och var tokchockade över vad som kunde hänt.  Nu har vi i alla fall 100 fickmåsar och krååkor i trädgården som slåss över vår brända ärtsoppa...tur att nån uppskattade den i allafall...får bjuda Jos o Bart på lunch en annan gång.

På eftermiddagen ringde morbror Pontus och frågade om de fick komma på besök, han, Ida och Margit har ju inte fått träffa Milo än...så lite senare var de här:



















Nu har vi precis ätit mat, David gjorde hemmagjorda hamburgare med bröd och pommes. Vi har Pontus och Patrik här och grabbarna kollar på fotboll!
Ska snart amma igen och sen blir det kanske en film och en god natts sömn.

Sov gott!

Mjölkstockning

Jag har fått mjölkstockning...va inne på akuten idag och fick antibiotika. Har haft feber och svettats jättemycket. Såå jobbigt, som influensa ungefär:

Mjölkstockning

Mjölkstockning innebär att det står kvar för mycket mjölk i bröstet efter amningen. Mjölkgångar och mjölkkörtlar blir utspända. Delar av bröstet känns ömt, ibland hårt. Mjölken pressas så småningom ut i omkringliggande vävnader, vilket ger en lokal inflammation. Man får då feber, huvudvärk och ont i hela kroppen som vid influensa. Mjölkstockning kan inträffa när som helst under amningsperioden.

Orsaker

  • Barnet har felaktig amningsteknik och bröstet töms inte tillräckligt.
  • Behå som klämmer på bröstet.
  • Barnet har ändrat sitt ätmönster. Det har gått längre tid mellan amningarna än vanligt. Barnet har sovit över nattmålet.
  • Barnet är snuvigt och orkar inte äta så mycket, eftersom det har svårt att andas genom näsan.
  • Stress. Mamma har inte tid att amma tills barnet är klart, utan avbryter amningen.
  • Amningsnapp.
  • Smärtsam amning. Tömningsreflexen fungerar sämre.
  • Utsätts brösten för drag eller kyla drar blodkärl och mjölkgångar ihop sig. Brösten töms då sämre vid amningen.
  • Ibland kan man ha en vit prick på bröstvårtan, ungefär stor som ett knappnålshuvud. Det är då stopp i en utförsgång på bröstvårtan

Vet inte vilken orsak, men jag kan ha blivit kall när jag varit ute, en vindpust räcker. Har väldigt mycket mjölk så om inte Milo får suga klart kan det vara det som orsakat det oxå. Om han somnar ska jag istället väcka honom och låta han fortsätta suga...jaja det är mycket med amningen. Mer än jag kunnat föreställa mig.
Nu ska jag äta lite och kolla på film med David, Milo sover brevid oss i soffan och lägenheten är nystädad och fin. David tar verkligen mycket ansvar och är så duktig vilket underlättar för mig.

Sov gott alla kära läsare!

Puss


Förlossningen del 2

Ok, nu fortsätter jag skriva om mina upplevelser kring förlossningen.

Från att vara 5 cm öppen, ca kl 11, gick det väldigt snabbt. Jag fick värkstimulerande dropp på ovansidan av handen. Fan vad ont det gjorde, BM sa att jag hade rullande ådror så hon fick sticka flera gånger, skitarg blev jag och sa att jag ville ha bedövningskräm först, hon blev lite ställd och sa: sånt får man ha med själv, det har inte vi...hon måste tyckt jag var riktigt koko, jag var på väg att föda barn och jag ville ha bedövningskräm för ett litet stick...jaja, hon satte den till slut och därefter gick det snabbt. Milo föddes kl 13.37 måndagen den 1a junni 2009. Jag öppnades alltså 5 cm på ca 1 timme, vilket är väldigt snabbt. Ingen trodde nog det skulle hända så snabbt för barnmorskorna gick till någon annan och jag skickade ner David att köpa en iskall sprite zero. När han kom tillbaka hade han köpt 2 korvar med bröd och började äta. Sen satt han vid mitt huvud och stöttade mig...jag blev så arg, tyckte att han luktade gris och skrek att han skulle ta bort korven. Han fick lämna dom på andra sidan rummet. Stackars David, han hade inte ätit eller sovit på länge. Jag kände bebisen trycka på och David hämtade barnmorskorna som började förbereda allt. Jag minns att jag undrade va de höll på med, drog fram en massa skydd och handdukar mm...sen sa dom: Jenny nu ska du föda. De var otroligt bra stöd, jag litade helt på deras ord och gjorde som jag blev tillsagd. Jag minns att jag frågade den ena barnmorskan, samtidigt som Milos huvud var ute, om hon skulle förlösa mig. Du slutar ju kl 14 sa jag, hinner du det. Hon skrattade och sa att hon såklart skulle va med och hjälpa min bebis komma till världen. När det var som intensivast tog jag mycket lustgas och jag hörde min röst som om jag vore en robot, radiostyrd...märkligt.  Vid varje värk krystade jag ca 3 ggr och bebisen var ute på ca 3-4 värkar. Allt gick så snabbt och jag var helt chockade när lilla Milo kom upp på mitt bröst, så otroligt stolt men inte riktigt vid fullt medvetande. David grät och pussade mig, han sa att han inte trodde att det gick att älska mig mer, men efter förlossningen kände han en obeskrivlig kärlek till mig och bebisen. Han sa att hela hans liv gick i snabb repris. När Milo låg på mitt bröst fick jag krysta fram moderkakan och sedan sydde de ca 2 stygn. De sa att det var ovanligt för förstföderskor att spricka så lite och förlora så lite blod. De var väldigt imponerade av mitt arbete, det va ju jag med=)
Milo hittade snabbt mitt bröst och började suga, så underbart att de bara sekunder gamla vet vad de ska göra. Resten är lite som en dimma. Jag låg i mitt lyckorus och David och jag bara log mot varandra och bebisen...Vi fick sedan in en bricka med mat...som jag längtat efter den brickan, så speciellt med flaggan på topp och allt.





Vi låg på förlossningen i 4 timmar och då hann Davids pappa, min mamma och Carran med att gratulera och oss och välkomna Milo till världen.





Sen fick vi samla oss och en ny barnmorska visade oss vägen till eftervården. Jag blev körd i rullstol och hade Milo i famnen. Eftervården var väl sisådär, i källaren på sjukhuset. En dubbelsäng med skötbord och en säng till bebisen. En gemensam dusch och toalett fanns på avdelningen. I köket fanns mat som man själv fick fixa. Det var dock väldigt mysigt för mig och David och Milo att lära känna varann där. Vi var så försiktiga och David fick byta den första blöjan...han var så duktig=)



Och det syntes på mig att jag gått igenom en förlossning:



Lite senare kom Josse, Bart, Patrik och Carran på besök. Vi fikade lite och de snosade och gosade med våran bebis!
Davids mamma Eva och styvfar Uffe ville såklart oxå hälsa på underverket och kom förbi en kortis. David körde till Mc Donalds och hämtade lite mat till oss. 5 cheeseburgare och en varsin jordgubbsshake satt fint! Vi var verkligen trötta efter allt och somnade gott. Milo var också trött och sov nästan hela natten. Klockan 9 nästa dag kom barnläkaren på besök och kollade så att Milo var frisk. Det var så skönt att höra att vår prins var frisk och att vi fick åka hem om vi ville. Vi lämnade eftervården kl 14, David körde hem innan och hämtade bilbarnstolen, städade hemmet och förberedde för den nya killen!
Jag måste säga att jag kände mig lite omtöcknad, allt hade gått så snabbt. Nyss var vi inne för en undersökning och nu var vi hemma med vår bebis. Dock valde vi att åka hem för att få lugn och ro. De var ju en del ljud från de andra familjerna på eftervården +  att det är svårt att slappna av när man inte är hemma. Mitt krav var att amningen skulle komma igång innan vi åkte hem och det gjorde den oxå.

Nu är det alltså fredag och vi har varit hemma 3 dagar och oj vad livet redan har förändrats!


Förlossningen del 1

Jag har nästan dragit mig för att skriva om förlossningen. Anledningen är att allt gått så snabbt, känner nästan att jag inte var mé och nu ska jag gå tillbaka och minnas allt igen. Tror dock att det är bra för mig, att bearbeta allt som hänt och sätta ord på känslorna.
Förra torsdagen gick slemproppen, kände att nåt é på gång, har ju sagt till alla att jag kommer få för tidigt, varav de flesta skakat på huvudet och sagt....vänta bara och se, förstföderskor brukar gå över 2 veckor...men jag har hållt fast vid detta, ibland för att provocera folk oxå. På fredagen hade jag BM besök och berättade allt, hon sa att det är möjligt med tidig födsel men vi ses troligtvis igen och så fick jag en ny tid. Lördagen gick och det var bröllop, söndagen gick och det var morsdag! Vi bakade scones, Davids pappa var på besök, vi åkte till mamma (handlade blommor innan) och var där hela dagen. Kände dock att nåt verkligen var på gång, fötterna var riktigt svullna, kunde inte sitta i solen alls, la mig i soffan, sen i sängen, försökte vila, men det var svårt. Var hungrig och åt en del. Ska tillägga att jag inte sov nånting alls nästan, natten mellan lördagen och söndagen. När jag sen kom hem var meningen att vi skulle storhandla, men vi orkade inte, åt endast en pizzaslice och sen masserade David mina fötter. Vi skulle ha sett på film kl 21.00 men precis då rann vattnet ner längs min ben. Jag tyckte inte det var en klar vätska, kände inga värkar men ringde till förlossningen som bad oss avvakta en timme pga skiftesbyte=//
Kl 22.00 ringde jag in igen och de bad oss komma. Mest för en koll, det lät inte som om vi skulle stanna kvar. När jag frågade om jag skulle ta med väskorna sa hon att det kunde vi göra utifall att, men de kunde vara kvar i bilen så länge. När vi väl kom in, följde vi den svarta linjen från akuten till hissen, sen upp till förlossningen där 2 sköterskor tog emot oss. Hissen var superlångsam och läskig. Barnmorskan tog genast emot oss i ett undersökningsrum, kontrollerade färgen på mitt vatten och sa: ni måste stanna för ni kommer få barn inom 2 dygn..gaaah gissa om vi blev chockade. Jag kände att jag ville gråta men höll inne tårarna. Fostervattnet var grönfärgat pga att att Milo förmodligen känt sig stressad och bajsat i vattnet. Jag var rädd att bebisen mådde dåligt och att han var i fara, men BM förklarade att detta var mycket vanligt och inte alls farligt men att det krävs att barnet kommer ut inom 2 dygn.
Vi blev ledda till ett rum, humöret på oss båda var pirrigt och förväntansfullt, så här glada var vi innan värkarna satte igång:





Barnmorskorna var väldigt snälla, de förklarade för mig att det var viktigt att jag sov (David oxå) för att samla krafter. Vi spelade yogamusik för att slappna av. Barnmorskorna sa att det ser en enorm skillnad på yogamammor då det gäller förlossningen, jämfört med andra. Yogamammor brukar klara förlossningen mycket bra på grund av den sunda inställningen och allt mentala förarbete, men även den kroppsliga träningsbiten underlättar...det gjorde mig stolt! David löste korsord och vi pratade om vad vi trodde skulle ske. Vid 2 tiden hade jag inte somnat och jag ringde på en sköterska, hon blev lite sur att jag inte hade sagt till tidigare, men jag ville ju försöka själv. Hon tyckte iallafall att jag skulle ta en sovdos bestående av 2 panodil, 1 brikanyl och en morfintablett. Funderade ett tag pga att jag helst inte vill ta morfin som kunde påverka bebisen vid förlossningen. Hon sa att morfinet lämnar kroppen på 3 timmar så det är mycket bättre att få sova och samla krafter i detta skedet. Sagt och gjort, jag tog sovdosen, men somnade inte ändå. Vid 6 tiden började värkarna, David hämtade frukost men jag kunde inget äta, tog ett glas juice och 2 matskedar fil. Vid varje värk ropade jag på David och han fick massera mitt ryggslut. Kände hur paniken närmade sig varje gång en värk var på väg, ville fly. På yogan har vi övat på keep up övningar, att möta värken istället för att fly. Så jag började ändra inställning, tog emot värkarna  och välkomnade dom. Jag pratade med dom och tackade för att kroppen förberedde mig för mitt barn, det hjälpte och jag kunde vila och nästan slumra till mellan värkarna. Efter nån timme blev vi flyttade till sparummet, minns hur jag gick förbi ett par som satt i korrdoren och pratade med min barnmorska. De hade varit inne på ett vändningsförsök och hon var höggravid. Jag kunde knappt gå utan stöd och jag tänkte för mig själv, stackars kvinna, du vet inte vad du har  framför dig...fly medans du kan. Inne i spaet hade de tänt ljus och hällt upp vatten, jättefint var det, David satte ner mig och satte sig själv nära mig utanför badkaret. Jag sa, David, du luktar snus, backa...han fick sätta sig i stolen och se mig förvandlas till ett djur. Jag stod på alla 4 grymtade högt vid varje värk. Han försökte prata med mig, frågade hur han kunde hjälpa till...jag ville men kunde inte svara. All kraft gick åt till värkarbetet. Vid denna tidpunkt kände jag hur det tryckte på överallt, jag visste att det var på gång. Kunde inte riktigt njuta av badet utan ville upp, men orkade inte. Jag var slut fysiskt eftersom jag varken hade ätit eller sovit på länge. Till slut lyfte David upp mig och klädde mig för de 20 tunga stegen tillbaka på vårt förlossningsrum. BM kände på mig och sa att detta gått snabbt, du är redan 5 cm öppen. Klockan kan då ha varit runt 11 på förmiddagen. Hon såg på mig att jag var slut och bad mig fundera på epiduralspruta. Jag som varit så negativ till detta funderade starkt på att ta den, mest bara för att få vila upp mig för krystandet. Under hela graviditeten har jag sagt till David att inte ta mig på allvar om jag ändrar mig, att jag INTE vill ta sprutan och att han skulle avråda mig. Vilket han gjorde. Under tiden förberedde BM lustgasen och jag fick börja ta smådoser. Jag fick då ett sug efter mamma och David fick ringa henne...mellan värkarna pratade jag med henne och frågade om hon tyckte jag skulle ta epiduralen, hon sa NEJ: Jenny du vill inte detta, hitta urmodern inom dig, ta fram din inre kraft så klarar du detta. Du är skapt för att föda. Det var dom orden jag behövde för att bestämma mig. Lustgasen blev min bästa vän. Jag minns att jag sa till mamma att de var ett ufo, ett rymdskepp, bakom mig, allt snurrade och lustgasen gjorde mig riktigt hög, vilket  var väldigt skönt. Dock varade ruset bara korta stunder och smakade ganska illa om man tar mycket.
 


Nu ska jag ta och mysa med familjen, fortsätter skriva imorgon...det blir långt det här...=) 
Sat Nam och tack mamma och mormor och mormors mor och urmodern för kraften att föda barn, om man bara slappnar av och litar på detta så sköter kroppen och urmodern i oss allt själv, det är bara att följa med på livets häftigaste resa!   


MILO

Hej!
Måste bara visa lite bilder från vårt nya liv! Här är vi på väg tll bb och provtagning PKU test. Såklart jätteduktig i bilen och bara sov. Vår bilbarnstol kommer oxå från Teutonia och kan kopplas på vagnen, kanon! Har dessutom solskyddsfaktor 50 och blivit vald till tysklands säkraste bilbarnstol=)





Pappa o Milo sover!



Vacker pionbukett från mig och David till Milo på hans födelsedag!



Milo provar vagnen=) En brun teutonia har vi införskaffat!



Milos första bad, Kenzo e såklart med överallt!



Skönt med vatten!





På tur med mamma och pappa, Josse och Daisy va oxå mé!


Tankar

Hej!
Har precis gråtit en massa, såg barnmorskorna (norge) på tv:n precis och allt kom över mig. Det har gått så snabbt och när jag fick se allt igen bara storgrät jag. Milo låg i famnen och hade precis ammat...en massa olika känslor kom över mig. Är otroligt stolt över vad jag/vi gått igenom, en lycka över att ha Milo här, att han är frisk, att jag får ha David hos mig och hans oerhörda stöd under förlossningen. Sen fick jag skuldkänslor över att jag kanske inte tackade barnmorskorna tillräckligt mycket...att vi åkte hem för snabbt...mmmm...kanske är det amningen som gör mig så känslig? Ska bara försöka ta en dag i taget och njuta av varje sekund. Men kan verkligen säga att detta med att föda barn vill jag gå igenom igen, det är den mäktigaste och häftigaste känsla jag någonsin upplevt.

Idag var vi med Milo på eftervården, de tog PKU test och hörseltest, han grät inte nåt när det stack honom (han brås iallafall inte på mig där). Jag var jättemesig och hade ont i hjärtat för vad de skulle göra. De sa att han var en cool kille som skulle passa som blodgivare när han blir stor=)

Nu ska vi äta gröt och mysa framför tvn. Milo sover och David va precis ute med Kenzo. 
Imorgon är det den 4 juni och vårt "mentala" förlossningsdatum, istället fick vi Josse och Barts 1a juni, så därför tror vi att det kommer att få imorgon. Så håll tummarna och tänk på J&B imorgon! Puss  



Första natten hemma

Gomorron!
En trött Jenny bloggar idag. Milo sov så sött hela natten, vaknade 1 gång och ville ha mat...det var jag som va en orolig hönsmamma och lyssnade om han andades typ 2000 gånger...var jättetrött imorse, vi gick upp vid 9 tiden. David fixade frukost och gick ut med Kenzo. Nu är han i skolan och pratar med läraren och hämtar böcker så han kan plugga hemma. Han skulle även handla lite på vägen hem. I eftermiddag ska vi till sjukhuset för att ta PUK test på Milo, undrar hur jag ska kunna se nån sticka mitt lilla barn. Vill passa på att tacka för alla fina sms och telefonsamtal i samband med Milos födelse...Ha en bra dag och här kommer lite bilder på vår sömntuta






Nyvakna

Nu har vi fått sova nån timme tillsammans och det känns underbart...är som i en liten lyckobubbla: Jag, David, Milo och Kenzo såklart!
Josse och Bart ska laga mat till oss och komma ner med om 40 min så jag ska fortsätta mysa med min familj n u och skriver lite senare. Lägger ut en bild på underverket så ni alla kan se vilken skatt vi fått.



Se så mycket hår han har, en lite blondie=) Både jag och David var blonda som barn, men inte då vi föddes.

Nu är Milo född

Har nyligen kommit hem från BB...allt har gått jättebra. Lägger in mer bilder och berättar allt som hänt lite senare=)
Vi är överlyckliga och tacksamma!
Puss

RSS 2.0