På måndag är Milo 3 veckor

Och så här skriver pampers föräldraguide om utvecklingen:

Vid tre veckors ålder kommer ditt barn förmodligen: Att ha mer regelbundna mat- och sovvanor än som nyfödd. Du kommer att ha lärt dig mycket om hur du förstår och tillgodoser barnets behov och hur du bäst tröstar och tar hand om det. Att vara vaket längre stunder. Barnet kanske är vaket i en timme eller längre. Efter matningen eller kanske när barnet badar kan du se hur barnet studerar ditt ansikte, tittar på dig när du pratar och lugnar sig när det hör din röst. Kanske ge ifrån sig ett litet ljud eller två för att visa sin glädje när du pratar med barnet. Detta joller är förstadiet till tal. Stanna upp och svara med lite småprat. Att vara lite extra kinkig på kvällen. Detta kanske inte verkar som något framsteg, men det är det. Efterhand som barnets nervsystem utvecklas blir världen runt omkring alltmer intressant och ditt barn behöver kanske tid att varva ner från alla nya intryck. Att ha bättre kontroll på att hålla huvudet. Barnet är nu starkare i nacken r men behöver fortfarande mycket stöd. Att ha mer styrka i överkroppen. Nu kan barnet kan hålla upp huvudet när du lägger det på mage. Att titta på sin egen hand när den rör sig framför ögonen. Även om barnet ännu inte kan styra handmotoriken så är kontrollen av ögonrörelserna ganska god och barnet kan följa med blicken korta stunder och studera den närmaste omgivningen. Att sova i upp till tre eller fyra timmar i sträck. Om barnet sover mycket längre än så bör du väcka det för matning.

Förhandstitt: Glädjen över att vara förälder växer hela tiden. Det är en alldeles speciell känsla när ditt barn ler mot dig för första gången, börjar jollra och får dig att känna dig älskad och uppskattad.


I går log Milo mot mig på riktigt...första gången, vi fick ögonkontakt och det va underbart...jag störtbölade av glädje!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com