That´s my boy...sa David

När vi hittade Milo så här på Väla....gissa vad han spanade på=)

Handy Manny

Hej på er!
Har jag berättat att vi har en egen handy Manny i hushållet, förrutom David då vill säga...
Varje morgon innan dagis vill han att vi går till hans jobb (tvättstugan)...där fixar han och donar och har den vildaste fantasin ni kan tänka er. Just nu heter alla hans låtsaskompisar Johan....han vill prata engelska och kan räkna själv till 5 och med lite hjälp till 10. Efteråt säger han, vann jag nu mamma=)
 
 
Som jag älskar dej Milopilo!

Lunch

Gjorde en god lunch häromdagen...en grov macka med tonfiskröra och god sallad till. Enkelt och nyttigt! Jag älskar frukost, lunch a ok, middag och mellis oxå...älskar mat helt enkelt.

Ha en fin dag!

Äpplen

Gomorron!
Vi har en massa äpplen i trädgården och nu har vi fått låna en råsaftcentrifug, perfa och helt underbart god juice blir det av äpplena. Räcker dock med ett litet glas.
 
 
Igår beställde jag en massa kort, ska äntligen bli klar med Milos första år...det gäller att snabba på...har ju år 2-3 kvar också...sen kommer lillebror och då vill jag ju göra lika fina album till han också.
 
Häromdagen var vi på loppis med familjen, hittade inget kul men vi tog en god fika ihop...så här fikar man numera ihop i vår familj...hehe
 
 
Nu blir det pluggilajnen, sen ska jag stryka lite bebiskläder tihi...kram på er

Uppe i ottan

Yes då var det söndag och jag vaknade vid 6...de andra snarkar på...till och med kenzo är för trött för att komma med mig ner. Jag har ätit frulle och softat framför tv.n SKa fortsätta med mitt gravidalbum. Skriver dagbok och tar bilder för varje vecka och scrappar i en fin bok som lillebror ska få. Har kommit till vecka 18 så nu är det dags att framkalla bilder igen. Är ju i vecka 33 nu. Som vi längtar efter lillebror. Köpte ett par Uggs till honom igår. 3-6 månader...så söta. Tror vi måste köpa ett par till Milo också!
 
 
Igår var vi hos Miranda och Philip och hade det trevligt, de bjöd på mat och sen hyrde vi film hemma med Carran. Idag är det riktigt mysigt väder, regnet piskar på rutorna och det blåser storm nästan. Jag tänkte pyssla här hemma och laga en fin söndagsmiddag med äppelpaj till efterrätt. Blir det uppehåll ska jag ta med mig Carran o David o Milo ut och jobba lite i trädgården. Vi behöver såga av lite grenar och kratta äpplen. Vill även passa på att sätta lök inför våren.
 
Ha en fin dag!
 
 

Överge aldrig ditt hjärtas önskningar

Om du gör det så säger du Nej till livet...Ge inte upp det som innerst inne får dig att vilja leva, även om det tycks omöjligt till att börja med, och underskatta aldrig den oerhörda kraft som kommer innifrån när du gör något du verkligen tror på. Det är den som kan hjälpa dig att göra det omöjliga möjligt.
 
 
 
Det är knappast vetskapen om att bära ut soporna och betala räkningar som får oss att skutta ur sängen med ett leende på morgonen...Det är våra mål som gör det. Målen måste vara utmanande och lovande, vi får ju inte tappa intresset. Tänj på gränserna, våga sätta mål som får hjärtat att sjunga och pulsen att öka. Kom ihåg en sak, det handlar om dig och vad du vill...inte vad resten av världen tycker och tänker.
 
En annan sak som är tänkvärd är: Om du viftar bort problemen och bara försöker se det positiva, växer inte det positiva - men problemen".
 
Texten är delvis hämtat ur bolekn "konsten att leda dig själv"...väldigt läsvärd.
 
Kram på er

Smått & Gott

Känner mig bättre efter lite sömn och uppfräshning. Sminket e på och håret e plattat...David o Milo klipper gräset och jag har kyckling i ugnen. Tänkte göra lite bulgursallad till det. Carran ska passa Milo ikväll och de ska baka kärleksmums, smarrigt asså!
 
Har nu provat baka bröd igen med sån mix man köper i affärn, helt ok men godare om man gör det helt själv tycker jag!
 


Provade även granatäpple för första gången, smarrigt och riktigt nyttigt. Fullt med antioxidanter och C-vitamin.
 
Nu ska jag avsluta med några bilder från huset, ha en fin kväll!
 



 

Trött

Ska hoppa i sängen o vila lite innan kvällens föräldrarmöte...börjar bli så tung o har ont överallt...längtar ibland tebax till den här kroppen...
 
Men allt har sin tid, mysigt att ha en bebis i magen som sparkar och växer.
Ha en fin dag, kram
 

Gravidbox

Hej!
 
Här kommer en länk där du som är gravid kan få gratisgrejer! Bra va!
 
Natti
 

Weekendsemester

Hej mina kära läsare!
NU är vi hemma från vår weekend i Norrpan. Mycket skulle hinnas med och nu är vi trötta. Resan var i längsta laget för mig, hade ont överallt när vi kom fram, men jag hade stödstrumpor som gjorde det hela lite lättare.
Vi hann med busfabriken, Kolmården, grillning och god mat med familjen...Nu har vi kommit hem och ska kolla på lite tv o mysa. Visar er e











































lite bilder från helgen:
 


Godnatt!



Vill gå lite djupare

Gomorron på er!
Vill förtydliga mitt resonemang från gårdagen. Jo det här med målsättning, hur kommer det sig då att det står så mycket om mindfulness och medveten närvaro i tidningarna. Det är ju det vi ska sträva efter...att inte göra nåt för att stressa oss själva...hmm, låt mig förklara. 
 
Genom att sätta mål och träna närmar vi oss gravdvis våra mål, oavsett om det gäller att träna på gymet eller kolla på tv och äta chips...Om jag tränar på att fokusera på de positiva saker jag möter i tillvaron kommer jag till slut bli riktigt bra på det. Det blir en automatiserad tanke som att köra bil eller något liknande. Det viktigaste är at behålla fokus på mål och drömmar. Om jag inte tränar, då tränar jag i själva verket på att bli sämre. Vi tränar alltid!
 
När vårt arbete blir automatiserat kommer vi in i något som man framförallt i idrottsvärlden och inom psykologin, kallar för the flow. Flyt innebär att bara vara i prestationen och uppleva nuet. Så genom att sätta mål och träna kommer detta till slut leda till attt vi är i nuet (minfulness) och upplever ett flow som gör våra liv och vår värld bättre. Väldigt förenklat men hoppas ni förstår. 
 
För er som vill ha lite mer fakta om mental träning samt forskningsresultat kan se min rektor Dr Uneståhl berätta om det nedan:
 
 

Allt är möjligt...alltid

Nu vill jag dela med mig av  något oerhört viktigt till er mina bloggläsare...
Trots hinder och problem som vi ibland stöter på ska vi inte låta oss nedslås av detta. Det finns andledningar till varför saker och ting händer. Det är viktigt att inte bara titta på när livet inträffar utan ta kommandot och själv styra sig mot de mål man vill uppnå. Målsättning är oerhört viktigt och kan ta oss mot oanade höjder. Jag använder mig av målprogrameringar dagligen och är så tacksam över allt jag får och får uppleva. Jag vill dela med mig av ett klipp från OS i Salt Lake City...spana in den siste killen...
 
 
Allt är möjligt Alltid, sätt mål och sträva mot toppen! Det är det här som är livet, motivationen att nå sina mål, att få uppleva lyckan att lyckas. Även om det gäller att få barnen i säng på kvällen, få sitt drömjobb, sin drömman eller komma i sin livs form.
 
Kram o kämpa på (som en vis kvinna ofta säger till mig)

Koooonstigt

Gokväll! Hoppas helgen varit fin. Jag minns knappt vad vi gjort...hehe, guldfiskminne. Jodå vi var hos Mammi o co igår. Jag o Milo åkte dit och David var ute med några kompisar på en fotbollskrog. Vi hade supermysigt hos mamma som bjöd på god mat och mycket bus med Milo. Patrik o Ave, Ida o Robin, Malla o Pontus, Carran, Andy och mammai o lasse såklart...var där. Milo visste inte vem han skulle busa med me så många kära...Vi la oss redan vid 22.30 typ men jag hade svårt att sova då jag glömt mina halsbrännetabletter. Idag har vi hängt o bara varit, åkte hem till min kära man på eftermiddagen o då stack vi till affären och handlade god mat. Mimmi kom på middag och hade med sig fina presenter. Visar imorgon, Tack fina du! Häromdagen så köpte jag en färdig surdegsmix på Davids begäran...jag har bakat så länge jag kan minnas och aldrig misslyckats typ...förutom den här gången....kolla in...läste receptet fel och brödet blev som en mjölklump. Klagade dock och fick värdecheckar tillbaka...


Gokväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GodMorgon

Gomorron!
Klockan är 7 och jag vaknade vid 6 och bakade bröd som nu är på jäsning. Inatt har jag sovit bra....är så lyckling för det. De senaste nätterna har jag vaknat och inte kunnat sova på flera timmar...med kraftig halsbränna. Antar att jag börjar förbereda mig på att ha en liten bebis att ta hand om på nätterna=) Så här blev somrummet förresten...
 
Skulle vilja ha en romantiskt lapptäcke med fina kuddar...
 
Igår hade jag en mysig dag med mycket egentid. Först blev det såklart plugg...bra föreläsningar mm...sen när David kom hem stack jag till Väla och köpte en jättefin overall till babyn...en tunnare med duffelknappar. Köpte ett nytt set till med filofax...måste boka in alla mina möten jue=)
 
Sen fick Milo en ny sax som är för barn och en bok där vi ska skriva in alla bra saker och så får han en guldstjärna inklistrad och när han har fått 7 stjärnor får han ett paket. Nannyakuten har rykt ut..hehe, nämen han är så trotsig nu att vi provar med detta.
 
Här har Milo tagit en massa kvitto...han viker dom och visar mig att han gjort en grävskoppa...
 
Nu ska snart brödet in i ugnen, ha en fin dag!
 
Kram

Pippi

Milo vill ibland va pippi...sötis va=)

Den här är för dej Josse

När Nono och Milo låg i våra magar gick jag o Josse på yoga tillsammans. Det var så mysigt att få egentid med syrran men även med våra bebisar...Vi sjunger ofta mantran på yogan och det här kom att bli ett av våra favoritminnen från yogan. Vi sitter i grupp och överallt finns en massa tända ljus och rökelsen doftar mystiskt i rummet. Samtidigt som vi sjunger med i mantrat gör vi tre enklar övningar, det första MA är för vår urmoder och alla mödrar i universum - vi håller armarna som ett V ovanför vårt huvud, vid andra MA håller vi armarna som en cirkel ovanför vårt huvud och det är för alla mödrar vi har ett biologiskt band till - mamma, mormor osv...sista Ma är för moderna inom oss själva, Vi sätter handflatorna emot varandra (som Lucia). Väldigt powerful att göra detta i en grupp med andra gravida som bara utstrålar kärlek till dom små liven i magen. Här kommer låten...
 
 
 
Sat Nam

Mina utbildningar som jag läser:

 

Mål: Systematiskt träning av livsfärdigheter för ett bättre liv. Målet för all utbildning är enligt högskolelagens §2 "Personlig utveckling". Trots detta är PUMT den första högskolekurs som är klart inriktad på personlig utveckling, där huvudmålet är att fungera och må bättre både som privatperson och som yrkesmänniska.

För att du ska nå dit bör din kunskapsuppbyggnad kombineras med färdighetsträning . PUMT innehåller därför ett 50-tal mentala träningsprogram, som tar ca ett år att gå igenom.

Kompetenshöjning har hittills varit mer inriktad på yrkeskompetens än på arbets-, social-och livskompetens. PUMT försöker visa att det finns en allmän kompetens, som gör att man fungerar bra oberoende av yrke, nivå eller position.

PUMT utgör steg 1 i utbildningen till Licensierad Mental tränare. Den fokuserar på den egna personliga utvecklingen. Många läser endast PUMT för sin egen skull och utvärderingarna från PUMT visar att de flesta upplever att kursen leder till starkt positiva förändringar i både privat- och yrkesliv. Det innebär att genomgången och godkänd utbildning ger benämningen Certified Mental Training Practitioner med 100 International Units.

Vill du jobba professionellt med Mental träning så har du möjligheten att fortsätta utbildningen med steg 2, PTL"Person Team och ledarskap" som leder till Licensiering som Mental tränare och Certified Mental Trainer Master.

Har du dessutom en ICC certifiering som coach genom Skandinaviska Ledarhögskolan så får du även certifiering som Mental Coach

 
Är du intresserad och vill veta mer om utbildningen? Beställ information

Mental träning

Så här ligger jag nästan varje dag och mediterar/pluggar. Tränar menalt som ingår i skolans läroplan. Jätteskönt, tar ca 15 min bara och ger så mycket.
 
Oj nu kom David in genomdörren med en stor rosbukett och frukostbullar...så gulligt!
 
So Long friends!

Händelserik dag






Håller fortfarande på att lära mig nya blogg.se...
 
Ja ja, iallafall så sitter jag i soffan och softar. Killarna är uppe på övervåningen och skruvar ihop vår nya sängram som vi köpt. Milo ramlade ner i natt så nu kände vi att det var tvunget med en ny säng...jättefin verkligen. Ska visa hur det blev sen. Annars har vi varit på Novas 2-års kalas, jättetrevligt var det=) Stora tjejen nu ju och så söt hon e.
 
På översta bilden är min bröllopspresent till David, en scrappat bröllopsalbum. Köpte albumet i USA: Sen e det lillebrors vinteroverall, hoppas den håller hela vintersäsongen. Svårt att välja rätt storlek, men vi satsade på en POP i storelk 62, de är ju dock ganska stora i storleken så vi ska köpa en fleece i storlek 56 oxå.
 
Nyss ringde pappa o Kerstin från Björkö o berättade att allt var bra och att hösten kommit till dom. Tradigt att vi inte kunnat hälsa på men vi hoppas på nästa år. Saknar er alla släktingar i Björkö....
 
Må så gott, Kram
 

Ystad Saltsjö Bad

















 
 
 

Hemma...har haft en supermysig trip...Ystad är så fantastiskt vackert, vi har haft det avkopplande tillsammans. Maten var grym och miljön likaså.
Önskar dig en fin kväll!
 
Kram
 

RSS 2.0