Josses blogg

Glöm inte läsa min syrras blogg...just nu bloggas bla. om lite minnesbilder från Hawaii...
http://bartjojo.blogspot.com/
Puss

Bjussar på något att tänka på

Har precis kommit hem från en shoppingtur. Vi lämnade tillbaka bordet, hittade det vi ville ha på MIO...men det va slut och som tur va så va mamma i Lödde där det fanns=)) så hon köpte det till oss. Sen hittade vi gardiner oxå. Nu ska ja ta en tupplur sen blir det tjejfest!

Hoppas du får en härlig fredag men en massa mys! Idol kanske?

Sat Nam

Ps. HUR VI LEVER I DAG BEROR PÅ HUR VI TÄNKTE I GÅR...tankens kraft är enorm...glöm inte det!

 

En mors kärlek på bild

Igår va vi hos Helena o söta Zelma...Vi hade det mysigt och fikade gott, hembakta scones, och tog kort som var familjen Winthers doppressent till Milo. Jag blev jättenöjd...Helena är verkligen en duktig fotograf, kolla själv:



Sen var vi o handlade, lagade god mat och hyrde en Beckfilm...cheeses va läskig den va....kuriren hette den. Milo Vaknade flera gånger i natt igen...

Ikväll ska ja på tjejmiddag! SKa bli så roligt...o förresten så sov jag mycket bättre i sängen inatt! Skönt...

Milo vände sig precis från rygg till mage...det går undan nu...hihi!

Idag har David sovmorgon o jag myser med Milo o Kenzo. Milo leker i lära gå stolen som han tycker så mycket om.

Ha en riktigt härlig dag min vän!

Ps. Tack söta Helena för igår! Du e bäst



Säng?

Gomorron!
Idag ska ja o Milo till "proffsfotografen Helena" och ta finfina bilder! Ska bli superskoj! Jag har redan hunnit med en lång prommis med Kenzo. Milo sover o David spelar tvspel. Det är faktiskt riktigt härligt väder ute. Nåt som var mindre härligt var första natten i nya sängen. Jag tyckte den var hård och hade svårt att somna. David sa dock att han aldrig sovit så bra i hela sitt liv. Nån som vet om det tar ett tag för ryggen att anpassa sig till en ny säng. Vi har en medium vilket kändes bra i affären. Hoppas verkligen att det känns bättre med tiden. Milo har vaknat  5 ggr i natt oxå. Jaja man börjar lära sig! Tänkte yoga lite nu!

Ha en bra dag!


  

Fröken velig...

E osäker på det bordet vi köpt...det e superfint med det e detta oxå...va tycker du?

Aladdin


Trötta med GLADA

Tjoho!
En trött Jenny o David hänger i vår nya soffa! Det blev sååå bra, soffan e kanon! Sängen megaskön o allt passade faktiskt mycket bra. David har jobbat o slitit hela dagen för detta. Vi har dock fortfarande en massa grejer kvar att göra. Vår gamla säng och soffbord står i hallen, fåtöljen ska in i Milos rum + en massa andra smågrejer som ska slängas o städas. Men snyggt blev det. Några blider hann ja ta:

Före:




Efter:



Fler bilder kommer. Vet inte riktigt hur vi ska göra med gardiner o sånt. Men det löser sig nog. Milo sover och snart ska vi se på Greys Anatomy. Skämtade precis med David, höll på att skratta ihjäl mig. Jag hittade ett par apfula gardiner på ellos...typ julgardiner...så sa jag att jag jättegärna ville ha de som gardiner i vardagsrummet. Han ba...helt tyst och sen bara...nja...kanske....nja, ville inte göra mig lessen typ, sen kunde jag inte hålla mig för skratt och då sa han: Gooonatt...så skratta vi båda....aaamen det kanske inte låter så kul nu i efterhand men det va roligt live...lovar!

Nu ikväll har syster Josse ringt! Sååååå kul att prata, allt var bra! De lever lyxliv, med middagsbjudningar, poolbadande och shopping! Det e ni värda!

Lägger in fler bilder imorrn!

Sov Gott!

Pussilajnen

 

Crazy

Hej på dej min kära vän!
Har haft en jobbig natt...trots att Milo sovit gott...mina hjärnspöken har hållt mig sysselsatt hela natten. Jag ska berätta:
Igår tog vi tag våra planer att köpa nya möbler. Vi for till Ekeby möbelaffär o shoppade loss. David sa att det kändes som julafton och jag har ALDRIG varit med om att han kan vara i en o samma affär i över 3 timmar. Vi hittade jättefina saker och tog oss en god middag i den fina restaurangen. Milo satt med oss i en jättefin stokke stol:


Barn kan sitta i dessa till typ 8 år lr nåt, så när Milo växt ur den han har nu så ska vi köpa en sådan. Jaja tillbaka till hjärnspökena...Vi shoppade som sagt loss, stor soffa, säng, matta, sängkläder mm...vi har ju tänkt att köpa nya möbler länge o har sparat en del till detta men det kändes ändå så konstigt. Man e ju van att lägga många tusenlappar på räkningar varje månad, men när det kommer till nåt kul så e det svårare...för mig iallafall. Så när vi kom hem visades en program om familjer som åkt till Indonesien i 5 veckor o levt med infödingar...de pratade om att deras största läxa var att man inte behövde alla fina lyxmöbler mm. Det va så fint o jag bölade...o kom o tänka på va vi nyss gjort. Blir vi lyckligar av detta...hehe knasigt att tänka så kanske, för i vår del av världen lever ju de flesta så här...men man får sig ändå en tankeställare. Sen tänkte vi på om soffan kommer att få plats...o den gör ju det, men den e väldigt stor. Sen tänkte jag på om färgen va rätt....o blablabla...jag e världens veligaste person. Det kommer ju såklart bli jättefint o vi är värda detta! Det e vår tur nu=)

Nu vaknade visst Milo och snart kommer David hit med alla möbler, han har snälla Ove till bärhjälp!

Återkommer mer bilder o hur det blev sen!

Må så gott och njut av livet!

All kärlek 

For You


Buddah Baby

Håller på att städa i badrummet o behöver en paus...känns ju helt naturligt att gå till datorn då...lr hur=) Sikken nörd jag blivit!

Imorse hade vi Carran här, hon o Milo o Daisy somnade samtidigt i soffan, de va så söta:



Milo somnade så sött i din famn Carris! Sen blev det mat o en bad, det älskar Milo:



Buddah Baby=)

Ikväll har vi varit ute en runda o kollat på soffor...gjorde en toknyttig middag på nästan bara proteiner...vilket betyder att jag e HUNGRIG nu igen, 1 timme efter ja åt...vilket säkert kommer betyda att jag går o småäter hela kvällen. Tror inte på atkinsdieten...Nu ska ja upp till Carris o kolla på färjan som e så dåligt att det blir bra!

Ha en skön kväll!

Puss på dej

Husmor/yogamamma

Hejpådej!
Imorse fick ja sovmorgon vilket var såå skönt. Milo ville gå upp vid 8 tiden och då tog David honom. Jag fick sova till 10 och då ammade jag och sen sov Milo o David till 12. Under tiden passade jag på att vara huslig. Det blev en sats med morot och palsternackspure till Milo:



Imorgon ska jag göra puré på blomkål och broccoli o potatis! Lätt som en plätt!

Gjorde även kåldolmar för första gången i mmitt liv...det e ju så himlans gott...men det tar ju ett tag.

Sen for vi iväg till Ivan o Judith på kalas, det var mysigt att träffa alla:



När vi kom hem tände jag ett stort ljus i Milos rum, satte på yoga musik och la Milo på mattan brevid mig. Han blev lugn och tyckte nog det va mysigt att göra yoga med mamma! Nu puttrar potatisen på spisen och vi ska äta kåldolmarna med brunsås o lingon. David smet iväg o köpte en sprite zero som blivit vårt nya beroende. Nu sjunger Milo & David "en kulen natt" i sängen.

Ha en skön kväll min kära vän!  


Mooooomin

Jag har blivit beroende av en sak...




Visst e dom söta! Hoppas Milo får en massa söta mooominprylar i julklapp!

Godnatt kära du!

PS. Det va faktiskt faster Bettan som fick mig att gilla dom små finska trollen efter att hon skickade en muminbok  till Milo då han föddes! Tack för det!




Godnatt

Fick precis ett samtal från USA och syster Josse. Hon har det bra i värmen, de njuter på o Nois e duktig som vanligt! Vi har ätit god mat här ikväll o nu kollar vi på Idolutröstningen...har bakat Bart cookies och myst. Snart väntar dock sängen...e så trött. Milo vaknade flera ggr inatt och bara låg o snackade och skrattade.

Idag va ja o Carran o handlade, sen kom mamma hit o vi åt en god lunch på mommas:



Älskade lilla Milo!



Passade på att skriva gratualtionskort till Alexander!

Puss kära du!

Lilla Mirakel erbjudande

Vi firar 4 år som webshop
med 20% på allt!



Nu har vi haft vår webbshop i 4år!
Det har varit en härlig och lärorik tid!
Tack alla härliga och underbart glada kunder!
Nu bjuder vi er på:


20% på allt!

www.lillamirakel.se


Uppe i ottan

Gokväll!
Har en sjungande syster i köket som lagar mat. Milo sitter i hans stol o snackar med henne...de har "cookalong"...Carran leker att hon har ett kockprogram. David o jag o milo gick upp tidigt, vi skulle nämligen på babysång i Ödåkra där faster Veronika jobbar. Det var så trevligt o mysigt att tillsammans sjunga i kyrkan.



Vi ser en anongens trötta ut...hihi



Tack för idag Veronika och för den fina babysången=) Du är jätteduktig!



Nu när Milo har blivit så stor så får han sitta på höften o hänga med oss överallt!

I eftermiddags har vi haft Jenny, Domme o lilla supersöta Mila på besök.



Nu e maten klar!

Sänder kärlek till dig!

Godnatt

Old Pic´s som ja snott från Carrans dator

På väg till Veronikas 30 års fest. Jag e en utbränd kontorsråtta....
Kräftskiva hos Jocke o Minna
Hos Jos o Bart på Råå
Nyår 2007
Godnatt kära
ps. Josse - Daisy e galen i morötter nu...bara för Kenzo gillar det tror ja=))

Buddah Baby

Hola!
Måste berätta om igår. Jag var uppe hos Carran o kollade på Desp.Housew. Sen ringde David o sa att vi skulle komma ner för han hade fixat en överraskning. Vi gick ner och han hade tänt ljus i hela lägenheten och poppa popcorn, fixat en massa godis och läsk=)) Sen kollade vi på en skräckis...jag blundade mest...hehe, men det var mysigt iallafall!

Idag var jag o Milo ute på familia o träffade Manuela:



Tog en latte och snackade en massa...så kul att ses...nu blir det inte så ofta som förr i tiden...då vi jobbade ihop o hängde varje dag!

David har fixat god räksallad ikväll och nu e Carran o Daisy här. Milo sover efter att ha ätit en stor potion gröt och ammat lite. Han somnar alltid så gott till yogamusiken vi hade när han låg i magen. Vi kallar honom Buddah Baby...vår stora kille!

Nu ska vi kolla på Bonde söker fru och äta Barts kakor!

Ps. Idag var ju ute en lång runda med Daisy, sen hem - lämna Daisy o hämtade Kenzo - vi cyklade en lång runda!
Kände mig mycket duktig!

Ha en skön kväll kära du!



Du är älskad där du går

Mänskobarn, vet att du ibland kan känna vilsenhet
När du står på jorden i din litenhet
Och ovanför på himlen blundar stjärnorna

Mänskobarn, vägen kanske känns som en oändlighet
Som den bara leder bort i ovisshet
Men ljuset bor i natten och i skuggorna

Du är älskad där du går
Någon ser, någon tar, din hand
Någon följer dina spår
Leder dig hela vägen fram
Du är alltid älskad, där du går

Mänskobarn, när din natt är mörkast har den redan vänt
Följ din väg i ljuset som ditt hjärta tänt
Och ovanför på himlen lyser stjärnorna

För du är älskad där du går
Någon ser, någon tar, din hand
Någon följer dina spår
Leder dig hela vägen fram
Du är alltid älskad, där du går

Du är älskad där du går
Någon hör, någon rör, din själ
Det finns någon som förstår
Allt du gör, någon vill dig väl

Du är alltid älskad, där du går










Marimekko

Godmorgon!!

Ingen mjölk hemma idag så det fick bli te istället för kaffe till frukosten...det e ju gott men undrar hur länge jag klarar mig innan huvudvärken kommer.

Igår var jag på massage, jätteskönt och behövligt. Min rygg e helt öm idag men det va normalt sa massören. När jag jobbade gick jag en gång i veckan, saknar det faktiskt. Sen fick jag värsta rycket och inredde Milos rum. Blev jättefint...saknar ett par fina barngardiner, tror jag kanske vill ha ett par fina marimekkogardiner:





Nu ska Milopojken få gröt. Han äter en hel potion nu och så puré till lunch och gröt på kvällen igen. Sover nästan hela natten men vaknar fortfarande vid 23 precis innan vi ska lägga oss och vid 5 för att amma. Sen går vi upp vid 8, så det e helt ok.

Ha en bra dag!

Puss

Kråka i kaminen

Godmorgon!

Kolla in våra nya friller:







Patrik ska på Halloweenfest o köpte en peruk som vi hade kul me..Milo ser ut som en liten docka e det långa håret...så sött!

Igår hade vi en härlig dag tillsammans...Först var vi o beställde en åkpåse till Milos vagn, en sån som e fodrad och håller Milo varm kalla vinterdagar...det tog visst 2 veckor innan den kom till butiken...Sen åkte vi vidare till Davids mormor Judith o Ivan:



Vi fikade tillsammans



Sen åkte vi vidare till Smöris och valparna:



De har blivit mycket större och snart öppnar de ögonen...vi har inte bestämt oss för om vi ska ta en valp, men det e svårt att låta bli när man ser de små charmtrollen. Vill ju ha allihop jue!



Här myser Carran med en...



Mamma bjöd på äppelkaka och vaniljsås o sen fick vi me oss Idas goda kanelbullar hem...mmm

Det hände nåt tokigt när vi va där...familjen hade hört nåt konstigt ljud ifrån braskaminen...



Lasse o David skruvade sönder nästan hela kaminen och därinne gömde sig en liten kråka...David hade handskar på den och bar ut den i det fria...där den flög i väg...den hade suttit därinnen i ett dygn. Vi apploderade av glädje till David o Lasse och va glada över att den lilla fågeln fick släppas ut i frihet. 



Kaminen fick de snabbt ihop igen=)

Sen åkte vi hem...Patrik hängde med oss...Vi hade så dålig fantasi och kom inte på vad vi skulle äta, då sa Patrik...Jag har köpt Jamie Olivers nya kokbok och har ett jättebra recept...vaaa, lilla Patrik kan väl inte laga mat...jodå det kunde han. Han stack iväg o handlade lime, rödlök o paprika o västerbottenost...så lagade vi tillsammans en kanongod måltid: kyckling faitas:



Sen kollade vi på en bra film: ugly truth. Milo somnade vi 19 tiden och sov till 7...vaknade dock för att amma vid 23 men snacka om att vi uppskattar sovnätter nu=)

Josse ringde igår o sa att allt gått bra och att Nois va duktig hela resan över till staterna. Tog dock 2 timmar för Josse att komma genom tullen, men nu njuter de av 40 gradig värme=)

Ha en underbar söndag!

Hmmm...nya nattrutiner

Godmorgon!
Just nu väntar jag bara på att Josse o c/o ska höra av sig. Vi räknande ut att de ska ha landat ca 02.00 inatt så de lär ju vara megatrötta nu, bara de att de är dag där nu. Undrar hur det gått med Nois och om flygresan gick  bra?!

Vår natt har varit ganska jobbig...vet såklart att många har det värra men i våra mått mätt så var den jobbig...la oss efter idol (hehe palla va vaken längre lixom). Milo la vi kl 19.30. Vi 23 tiden vaknade han till och då gungade vi sängen bara så han somnade om (tacka vet ja vyssanlull tassarna)...sen ville han ha mat vi midnatt och igen vid 3 tror ja....bara de att han absolut inte ville somna om utan skrek o grät lite...Vi bytte blöja och sen tog David honom i famnen i ca 5 min och sen somnade han. Tror det va en amning till innan han sen vaknade pigg som en mört vi 8.30. Jag gick upp med honom och nu så sover han igen. Vi som e så bortskämda med sömn inser att vi nog får vänja oss vid lite mer vakna nätter. Har läst att det går upp o ner med sömnen speciellt vid växtperioder och när de får tänder. 



Vår lilla Skrutt!  

Idag ska vi nog hälsa på våra barnbarn...hehe Enya o Kenzoz valpar asså=) Och hälsa på mormor Judith o Ivan!

All Kärlek till dig!

Tack farmor Eva

Vill tacka farmor Eva och Uffe för den goda soppan ni gjorde till oss! Mycket uppsakttat=)



Nu e potatisgratängen i ugnen och köttet ska snart stekas...ska bli gött. Jag längtar till sängen, e riktigt trött, tror det e vädret...har ju regnat hela dagen här hos oss.

Ha en skön fredag!

LOVE J


I tårar...

Ja ha...då har den dagen kommit som jag inte längtat efter...det är dax för Josse, Bart o Noah att åka till USA. Fattar inte att det ska vara borta 7 veckor. Carran ska komma hit o bo i deras lägenhet o ta hand om allt...söta Carris...ska ju bli underbart att hänga med dig nu=) Josse o jag har umgåtts varje dag i ett halvår + ringt varann ett par ggr om dagen. Bart o David hänger ju ofta o tränar numera och David har lovat Bart att fortsätta bygga muskler medans de är borta. 7 veckors semester, gottegrisar...så nu har jag iallfall bölat i en timme typ. Milo ligger i sängen o snackar med sig själv, han har fått mat och pyjamasen e på. De senaste dagarna somnar han själv i sängen så det hoppas vi på idag oxå. Carran ska sova hos oss inatt och vi ska kolla på en ny film med Will Ferell lr va han nu heter. Komedi e det iallafall...kan ju behövas. 
Såg här såg det under nu ikväll då familjen Mendonca bjöd på hejdåmiddag:



O Milo min Milo vände sig för första gången i sitt liv...helt själv asså. Så här gick det till, jag skulle ta ett kort på pojkarna som låg på mage:



o sen bara hände det...Milo snurrade från mage till rygg..helt själv. Torsdagen den 15 oktober...historiskt!



Han blev själv helt paff...va hände mamma?!

Innan idag bjöd Jenny på pannkaksbrunch, tack gumman, det va supertrevligt:



Sötaste tjejen i stan...heter MILA!



Hejdå kusin Noah...vi ses om 7 veckor...

Glöm inte pussa extra mycket på den du älskar!

Nu börjar filmen...Godnatt

I LOVE YOU



Godnatt

Söt Milo



mmm va gott...Nu äter Milo gröt varje morgon o his loooovin it=)



O ta tårna kan ja oxå=)

Nu har vi precis ätit en god middag, lasagne med sallad o vitlöksbröd...

Nu vill jag kolla på unga mödrar men David spelar tvspel o säger hela tiden...snart snart...bara några minuter tilll...

Puss


I love HBG

Hej!
Ska snart hoppa in i duschen, passar på att skriva lite innan. Vi har träffat Johanna o hennes söta Amadeo idag. Johanna o jag jobbade ihop på ICA och sen gick vi på gravidyogan ihop oxå...hennes son är 2 månader äldre än Milo bedårande söt. Åt en smarrig blåbärspaj på vegeriet..Barnen blev lite kinkiga efter ett tag så vi tog en skön promenad i stan. Älskar verkligen HBG!





Ikväll har David målat klart planket...nästan iallfall och vi har beställt pizza. Nu ska jag snart springa över till systeryster o Bart som bakat kakor o så ska vi kolla på Desp.HouseW.

Godnatt kära du!

Bonzo kanske...

Hej kära!
Idag har vi träffat moster, kusiner o familj! Vi hade en mysig fika! Hinner tyvärr inte träffa vår släkt i Danmark så ofta! Hade iallafall supertrevligt o pojkarna fick en fin body!



Sen for vi vidare till smöris o lilla Enya...hon har blivit mamma till sex små valpar...Kenzo e pappa...äntligen!



Tror vi ska ta den här bruna, så söt. Passar o heta Bonzo...tänk Kenzo o Bonzo! Så sött!

Annars e det bra med oss. Milo sover bra nu igen och e sig själv...vi e så glada!

Nu ska vi hyra film...



Godnatt önskar vi!


Hahaha...grymt


Nu har vi blivit farmor o farfar

Nu har Kenzo o Enya fått sina valpar och jag o david har blivit farmor o farfar=))
5 valpar e nu födda varav en var döfödd tyvärr. Hon var så duktig och skötte allt galant. De är svarta med vita fläckar. Längtar tills vi åker dit o får träffa sötnosarna.

Milo sover nu och hemmet e städat. Imorse var vi på långprommis med hundarna och crazydaisy fick upp ett spår o rymde. Var borta säkert 20 minuter i jakt på kaniner. Till slut fick vi tag på henne och kunde gå hem...David o Bart stod då redo att åka till gymet!

Ha en bra dag!

Puss

Milo e sig själv igen

Hola!
OOoooooh va underbart! Nu har vi haft en bra natt igen....Milo somnade av sig själv 19.30 och sov till 09.00 imorse och då endast vaknat 1 gång för att amma. Han e så rolig på morgonen. Han bara ligger o skrattar jättehögt åt sin sängmobil, man kan lixom inte låta bli att bli glad då!

Igår var jag o Josse på tjejfest hos Carran...det var superkul. Hon bjöd på tacos och annat gott:



Pojkarna sov hela tiden vi var där, skönt! Det  var supernice att bara hänga med brudarna och va sig själv för ett tag. Vi körde hem vid midnatt...ja va lite nervös vad som skulle vänta mig när jag kom hem, ifall Milo skulle ha en vakennatt...men David hade haft det lugnt o skönt då Milo sovit!

Nu har jag precis kommit hem från en prommis med Jos o hundarna. Milo låg inbäddad i vagnen i under regnskyddet. Vi tog en lång promenad trots regnet så hundarna blev nöjda. Nu sitter Milo i pappas knä och jag dricker en kopp kaffe. Idag blir det en slappesöndag!

Må så gott kära du!



Trött

Milo vaknade 1000000000 ggr inatt...e såå trött...Nu e han go o glad och e uppe o myser med oss. David gav mig sovmorgon men jag e fortfarande trött. Tänkte pyssla med hemmet idag, tror inte vi vågar oss på nåt målande eftersom det hänger regn i luften o himlen e grå. Känner för att börja scrapbooka oxå, josse e jätteduktig på det så hon kan nog lära mig. Nu ska David o Bart till gymet o jag o Milo går nog över till systeryster!
Ikväll bjuder Carran på middag o tjejfest!

Peace

Sovrutiner

Försöker få nya sovrutiner för Milo...att somna själv...blää det e svårt...från att i flera veckor ha sovit 12 h på natten...till att vakna en massa. Som igår kväll när David jobbade: ja la honom 19.30..sen vaknade han 4 ggr fram till 23. Bara smågnäll o ett o annat skrik. Vad ska man göra? Alla mammaor där ute som gått igenom detta...vad ska man göra?
Nu sover han iallafall...ibland tror jag det e bättre att göra det som känns bra o rätt själv än att bara göra som boken säger...ge mig tips!

Ha en bra dag!

Mysig systerträff

Oj va det viner ute...värsta spooky vädret idag jue. Iallfall lyckades Ida måla planket åt oss så nu har vi bara andra sidan kvar. Det började nämligen spöregna i eftermiddags...plus att färgen tog slut, så det blev bara en sida gjord... 



Tack söta Ida för idag!



Lunch från MOMMAS...nice



Vi tog en tur i ovädret, Milo har fått nya vinterkläder & sitter nu i sittvagnen:



Efter turen bakade vi äppelpaj och fikade!

Häromdagen när det var min namnsdag fick jag fina blommor av David:



Nu ska ja ta o lägga mig o läsa en massa mammatidningar jag fått...så underbart!

Hörde precis grilllocket blåsa iväg så jag måste gå ut i blåsten o leta reda på det...blää. Som tur e kommer David snart hem!

Sov Gott!


Här kommer krokodillåten...varning...beroendeframkallande...toksång


En man bakom gardinen...

Slappar framför tvn...på höger sida om mig ligger carran och snackar med Ida i tellyn och på vänster sida ligger David o kollar på film. Kenzo ligger framför mig o tuggar på ett ben...Ikväll har vi varit hos Jos o bart...svullat popcorn o druckit gott! Kollade på bonde och Grays...lr kollade o kollade, vi snackade mest hela tiden...När vi kom hem nu precis såg jag detta:



Jag blev skiträdd, såg verkligen ut som en  man bakom gardinen...men förstod ganska snabbt att det bara var mina gummistövlar...haha, tänk om jag varit ensam hemma när jag såg det...hade garanterat tagit Milo under armen o sprungit....

Annars har det varit en bra dag, var på väla med Jos o Carran. Vi mötte även upp Jenny för en fika:



Nu syns min nya hårfärg lite bättre...



Jag har en dum låt på hjärnan...nyss så träffa jag en krokodil som åkte runt i en bil...David sjunger den för Milo på kvällarna...hehe. Ska lägga ut den sen så du får lyssna på den.

Nu ska jag göra några ostmackor och ta ett glas mjölk! Imorgon kommer Idis hit o ska måla planket till oss...nice. Sen blir det nog lunch på mommas och om vi pallar ska vi till öppna förskolan o pyssla!

Sov Gott min allra käraste bloggvän!

Namnsdag o geggamojamössa

Goooodmorning!
Idag e det den 6e oktober=min namnsdag! Hihi det måste firas tycker jag! Kanske en bakelse med våra kära grannar...för ovanlighetens skull lixom! Näerå men en latte på mommas kanske!

Igår hade vi det så mysigt, Lava o Bella var här och vi åkte till öppna förskolan för att sjunga tillsammans. Milo tycket nog det var skoj, mycket att titta på, speciellt i slutet då det sprutades såpbubblor över hela rummet. Han somnade nästan direkt efteråt. Sen åkte vi hem till oss o fikade lite:



Så söt hon e lilla Lava!

Vi körde hem Bella o passade på att göra lite ärenden i stan. Josse ville köpa garn o jag ville köpa en geggamojamössa. Tyvärr var garnaffärn stängd, men jag fick iallafall äntligen en geggamojamössa till Milo:



I´m 2 cool 4 school



Wassup!

Vet inte riktig vad som händer idag...blir nog mest att ta det lugnt med familjen. Kanske vi målar planket..finally!

Förresten så var Josse o Bart här i söndags, på middag:



Vadå påklistrat smile=))

Vi åt jättegod kasslergratäng med ris och till efterrätt med äppelkaka med vaniljsås!

Jag önskar dig en underbar höstdag och njut dagen!

Pussar

Modell



Nån mer som tycker Ida ska bli modell?

U go girl!

Puss

Höstmys o Sommartårta a la Robert

Gomorron!
Milo ligger o jollrar i sängen. Han har fått gröt, äter ca 10 skedar o hälften hamnar utanför, men det är roligt att han vill ha och det tar ju lite tid att vänja dom nu i början. David läser nya pamperstidningen...och det tokblåser ute. Igårkväll var vi på middag hos Josse. Robert, Helena o Zelma var oxå där! Vi hade verkligen supertrevligt och skrattade en hel del. Framförallt då Robert för första gången skulle göra Helenas berömda jordgubb o marängtårta. Eftersom Helena ammade gav hon Robert i uppgift att fixa tårta....de blev inte riktigt som det var tänkt. Utan att gå in på för mycket detaljer...så blev det iallfall bra till slut och mycket god sommarsmak så tack så mycket familjen Winther!

Tårtan före Helena styrde upp:



O tårtan efter:





Den goda maten, Chicken Enchiladas:



O såklart hade Bartan gjort sina berömda koblajjor:



När det var dax att gå hem var det värsta stormen o ovädret. David la Milo i bärselen och knäppte munktröjan över...så sprang vi hem i regnet. Tack för igår!

Igår höstpysslade jag lite och så här blev det:



Ha en bra dag kära du!

Puss

Fortsättning på 5 kemikalier att undvika

Sodium Laureth Sulfate (SLES): En alkoholform av ovan. Den är inte hudirriterande som ovan men den kan orsaka uttorkning av huden. Man bör också testa produkter som innehåller SLES eftersom den kan göra att nitrosaminer och formaldehyd bildas. Dessa nitrater kan i betydande mängd vandra in i kroppen bara under en schamponering. Jag hittade SLES i Milos schampo/tvål för barn...

Diethanolamine (DEA
): Används som lösningsmedel, emulgeringsmedel och tensider. Men om produkten innehåller nitrater reagerar DEA med dem kemiskt och nitrosaminer bildas (cancerogena). DEA själv är irriterande mot hud och slemhinnor.

Methyl, propyl, butyl och ethyl paraben: Används i konserverande syfte. De används mycket trots att all forskning och vetenskaptyder på att de är extremt farliga. Dessa parabener påverkar även hormonbalansen i kroppenoch har funnits i bröstcansertumörer. Misstakarna är att de når bröstet via deodoranten...

I Danmark har man kommit längre i denna forskning eftersom detta ämne finns i tex. godis, mat och så gott som alla hår och hudvårdsprodukter.


Så vad kan man göra då?
Mitt tips och vad jag kommer att göra är att byta ut alla mina produkter till ekologiska där dessa ämnen inte ska finnas. Kommer dock använda upp det jag har först.

  

Crazy weather

Gomorron kära du!
Imorse vaknade jag av att det haglade så att billarmen gick på här i kvarteret...värsta ovädret o nu e det sol o blå himmel! Igårkväll hyrde vi film, KNOWING med Nicolas Cage:



Den va verkligen superbra, läskig men bra=)

Våra middagsrutiner har smittat av sig till frukostrutiner o nu sitter vi alla 3 o äter tillsammans, lr Milo leker o vi äter. Förvånansvärt va det e mysigt, man pratar om dagen o livet o sånt. Känns som man får ut mer av dagen faktiskt. Det låter kanske löjligt med vi brukade alltid äta framför tvn innan...

Just nu sitter jag i kö till telia, de har skickat dubbla fakturor på bredbandet sen i feb...vad är det dom inte förstår!

David e o tränar för 4e gången den här veckan o Milo sover. Vi ska börja med lite gröt och ångkokt mat till honom. Ska bli spännande. Förresten fick vi fina doppresenter från Moncan med familj, på posten häromdagen:



Den fina gästboken var menad till att gästerna på dopet skulle skriva ett meddelande till Milo, men eftersom posten segade hann detta ej komma fram i tid...så vi får ta med det när vi besöker alla nära o kära istället.



Milo tränar...

By the way...tack sirri för att du tänker på oss!

Puss

En av mina läsare tipsar:

Röda kortet för Beckhams deodorant 

Greenpeace har testat 12 populära parfymer och krämer. Bland dem fanns "Instinct" som marknadsförs av fotbollspelaren David Beckham. Parfymen innehåller den förbjudna kemikalien DEHP.

Förstora bild
Greenpeace har testat 12 populära parfymer och body lotions för att se om de innehåller farliga kemikalier. En av parfymerna, Instinct, som lanseras av fotbollsstjärnan David Beckham, innehåller den förbjudna kemikalien DEHP.

 

Beckham möter idag tillsammans med engelska landslaget Sverige i fotbolls-VM. Hans parfym Instinct marknadsförs på tillverkaren Cotys hemsida med begreppen “Maskulin. Sensuell. Sexig. En doft för den självsäkre moderne mannen som uppskattar det goda i livet.”

- Beckham ska hålla sig till det han är bra på. Nämligen att spela fotboll. Det är vare sig sexigt eller maskulint med en parfym som innehåller kemikalier som misstänks kunna hämma spermieproduktion, säger Henrik Pedersen, miljöbiolog på Greenpeace.

I flera av de testade produkterna hittades kemikalier som kan tas upp genom huden, och misstänkts för att kunna hämma spermieproduktionen hos män, och för att vara hormonstörande. Greenpeace testade produkter ur Jennifer Lopez, Britneys Spears, Beyonce Knowles, Paris Hiltons och Andre Agassis produktserier. Några av produkterna innehöll stora mängder ftalater, och alla produkterna innehöll syntetiska myskämnen.

Både ftalater och syntetisk mysk misstänks vara hormonstörande. Ämnena lagras i kroppen, och även i foster, så barn föds med kemikalierna i kroppen. Inga av ämnen kan hittas naturligt i vår omgivning. Greenpeace vill dessutom understryka att kemikalien DEHP, som förekommer i David Beckhams parfym, är förbjuden i all kosmetika i EU, och därför bör myndigheterna se till att den tas bort från marknaden.

- Under det kommande halvåret har vi möjlighet att ta itu med kemikalieproblemet. Därför vädjar vi till såväl politiker som till representanter för industri och fackförbund i hopp om att de satsade på de avgörande förhandlingarna, med REACH-lagstiftning som mål. Ifall kemikalieproducenterna tillåts styra stiftandet av en lag som berör oss alla, sviker politikerna medborgarnas förtroende och glömmer sin plikt att beskydda oss från skadliga kemikalier, säger Henrik Pedersen.

- Politikerna borde arbeta för att skärpa REACH-avtalet och ge de farliga kemikalierna ett rött kort, avslutar Pedersen.

Fortsättning

Sodium Lauryl Sulfate (SLS): Starkt rengörande medel som används i garagerengöring, golvrengöring, motoravfettare och andra biltvättsprodukter. Inom den kemiska industrin är det väl känt att den orsakar hudirritationer. Kroppen ansamlar dessutom SLS i ögon, hjärna, hjärta och lever. Detta kan leda till långsiktigare skador. För att hantera denna kemikalie krävs andningsskydd, gummistövlar, speciella handskar, glasögon och huvor. Det konstiga är att vissa anväder kemikalien i tandkräm.

O gissa vad jag hittade i vår COLGATE tandkräm....jo SLS...hmm NOT GOOD 


Ok då börjar vi:

Jag kommer lista de fem farligaste kemikalierna som går att undvika i skönhetsprodukter (tex. shampo mm):

PROPYLENE GLYCOL
En form av mineralolja som bla. används till hydraulikpumpar och automatiska växlar. De används i kosmetiska brancher för att låsa in fukten i huden. Den lägger sig som ett skikt och släpper inte ut fukten. Men tittar man närmare på informationen om substansen står det alltid att den är hudirriterande och att man ska undvika att få den på huden samt att den orsakar leveronormaliteter och skadar njurarna.

Ok detta var den första, kolla på era flaskor om ni hittar den...låter inte så lockade att ha på kroppen eller hur!

Skriver om de andra lite senare!

Må Gott...

Ps. Ikväll ska vi kolla på Nicholas Cage nya film, mysigt eftersom det störtregnar här o e alldeles höstigt! 

Ekobarn

Hej kära du!
SItter med en kopp kaffe framför datorn. David o Milo sover o jag ska strax lägga mig med. Så skönt att ta en tupplur på e.m. Idag har vi varit på bvc, först va det mammagrupp. En gäng härliga kvinnor med bebisar i samma ålder o alla bor typ i samma gata! Ska bli jättekul, vi ska börja träffas privat oxå. Sen vägde vi o mätte Milo, han väger nu 8500 gr och är 68 cm lång! Stor kille som blir 4 månader i dag!

Jag har vi flera tillfällen klippt mig hos en ekofrissa här i byn, känns bra både för mig o miljön. Sist jag var där fick jag med mig en lapp med info om ämnen man ska försöka undvika...jag började läsa på och inser att dessa ämnen finns i nästan allla mina skönhetsprodukter...hmm. Jag ska lära dig mer om detta lite senare...nu gråter Milo så jag får gå. Ha en underbar dag så länge:



Sat Nam 

RSS 2.0