Min första morsdag

Måste bara visa vad jag fick av min äsklingsdavid och bebben:
En bukett rosa rosor och ett fint kort med alla namn vi har funderat på + en duschcreme och bodylotion.





Pöss

Kärlek

Gomorron!
Oh vilken härlig helg och vilket väder! Värkarna har lugnat ner sig och jag har samlat nya krafter=) Igår var vi på moster Ingegerds bröllop, hon var klädd som en riktig 80tals brud a la Madonna...so coolt! Vädret var underbart och det var härligt att träffa släkt och familj!
Det bjöds på buffé med kallskuret och en massa goda tillbehör. Vi kom hem vid 23 tiden, Carran och Patrik sov här. Jag vaknade ungefär 1 gång i timmen hela natten. Vi 9 tiden gick jag upp och bakade scones till alla, sen ringde Davids pappa Ove  och sa att han var i Viken och kom förbi på kaffe och scones. Nu är Josse här hos oss och vi ska fika lite till. David jobbar och lite senare ska vi såklart till MAMMA för att fira mors dag!
Ha en fin dag kära!
Puss

Moster har hittat kärleken på äldre dagar


Vi njöt av varmt och soligt väder=) 





En hjärtlig bild på mamma och gravida döttrar

David och hans pappa Ove på morkonfika

Fin kväll

Trots en tung dag med mycket ont och förvärkar lyckades jag njuta lite av kvällen, vi beställde mat: sallad och pizza. Jag tog en prommis med Kenzo och snackade med mamma i tellyn, hon peppade mig en massa inför förlossningen. Tack för dina upplyftande ord mamma, de behövs nu! Jag fick en rosa hjärtballong och David och nu ska jag få fotmassage under tiden kan kollar på boxning. Jag hoppas verkligen jag får sova inatt. Tände lite rökelse och mediterade lite innan, för att försöka slappna av, det hjälpte. Ibland får jag nästan ångest av att somna, vet inte hur natten kommer att bli. Det är så jobbigt att vakna hela tiden och önska att det är morgon. 
Om jag mår bra imorgon blir det bröllop, alltid roligt och ser fram emot att få träffa hela familjen. 
Sov Gott kära 

Underbara universum


Tung Kenzo o jag


Jag i vecka 38 (37+2)


BM besök och lunch på stan

Barnmorskebesöket gick jättebra, vi var 10 min sena...omöjligt att stressa och jag går sååå sakta. Det var Jag och Josse som åkte in till stan. David skrev upp och klarade det...GRATTIS babe!
SF måttet var 37 cm och bebbens hjärtslag var fina, en liten piggelin sa bm=)
Jag har mått dåligt i 2 dagar, lite vattenavgång och en massa förvärkar. Bebben har inte fixerat sig än men ligger med huvudet ner. Hon sa att det kan vara på gång, har många  tecken på det...men det kan även avta och dröja lite. Det e ju trots allt 6 dagar kvar till mitt mentala datum...4 juni! De hade värsta matstånden i stan, typ allt va från Frankrike, Carran blev toknostalgisk och saknade Parre som fan. Kolla in bilderna!
Idis och Carris kom och joinade oss efter bm besöket. Jag fick värsta värkarna och storbölade mitt i stan, sen tog det oss 2 år innan vi bestämde oss för en dagens på Brooklyn: supergott, koldolmar med nypotatis, sås och lingon. Älskar er systrar, ni e bäst!
Efter det köpte jag en jättefin sminkväska på H&M och ett schampo, sen drog Josse och jag hem!

Carris saknade Paris


Systrar på vift


Vår älskade bebis!


Barnmorskebesök

Godmorgon!
Jag tror bebben är på väg snart...en känsla jag haft nån dag + att jag börjar få intensivare värkar och sammandragningar. Ska till bm idag för rutin kontroll.
Solen lyser och jag har redan varit  ute med Kenzo, följde David till bussen där han skulle bli hämtad av klasskompisarna - uppskrivning idag jue! Håll tummarna=)
Vaknade kl 6 imorse och åt frulle och läste  tidningen. Har fortfarande ont i halsen och sidan av magen, men det e nog lite bättre.
Ska fråga om Jos vill följa med till stan för en fika...igår träffade vi mammagruppen och fikade hemma hos en tjej på Eskilsminne, det var jättetrevligt. Hon bjöd på scones, te o kaffe och kakor. 3 av mammorna har redan fått bebisar, 1 tjej och 2 killar.
Tänkte jag skulle handla en sminkväska som ska med till förlossningen, vi behöver även en insektsnät till vagnen. Sen åker jag nog förbi väla och lämnar en skiva som Emma ska ha. O just ja, måste köpa nya panodil oxå.
Hoppas du njuter av denna vackra dag!
Sat Nam

Fredag...vecka 38

Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.

Kanske är det dags för dig och din partner att lära sig hitta snabbt till förlossningsavdelningen, vi har kartor till alla förlossningsavdelningar i Sverige här.

Vill ni ha ett foto på bebisen i magen är det dags att passa på nu. Ett sådant foto är alltid roligt att ha i bebisens fotoalbum.



Vecka 38

Du: När som helst är det dags. Ca 4% av barnen föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. 92% föds alltså mellan vecka 38 och 42.
Bebis: Nu kan bebisen öka i vikt med nära 30 gram per dag. Barnet väger ungefär 3,2 kg och är ca 48-49 cm.

Goooodmoooorning

Sovit gott inatt...tog en överdos gaviscon så jag vaknade bara 2 ggr=) Gick upp vid 7 och kollade mailen och tackar Jenny för G.A länken, David kom en timme för sent till skolan...han kunde inte slita sig...såå spännande asså.
Filmen var oxå bra, lättsam och rolig, som man behöver ibland.
Igår hade jag en känsla som jag inte haft förrut...kändes som lillkillen i magen snart ska komma. Jag hade annorlunda värk och en speciell känsla i kroppen. Så Marley, Emililjan, William...du e välkommen till din mamma och pappa nu, vi längtar efter dig=)

Nu ska jag göra iordning mig, ska snart till stan med Josse, vi ska träffa tjejerna från familjelivsgruppen för en fika. Några har ju redan fått barn dessutom. Så kul att bara snacka gravid o bebissnack i flera timmar. Dessutom e dte ingen som kollar snett som man käkar 5 bullar och 10 kakor...för alla gör det=)

Ha en bra dag!

Pöss

Föda eller Förlösas

Yogan var underbar...som alltid. Pratade förlossning och olika sätt att förbereda sig inför denna upplevelse. Min yogalärare Anna berättade att man redan innan förlossningen skulle tänka igenom om man ville föda eller förlösas. Skillnaden ligger i att vara medveten, att ta ett aktivt val genom att vara närvarande. Lyssna på kroppen, på bebisen och följa med. Jag är huvudpersonen! Väljer man att själv föda så ska man lita på att kroppen klarar av detta och ta fram urmodern inom sig...att "förlösas" av en barnmorska betyder att man är mer passiv, kanske förlitar sig på alla bedövningsmedel som finns och inte riktigt förstår hur mycket man själv kan påverka genom mental inställning och tankens kraft och den egna andningen. Självklart ska man vara medveten om att det kan behövas hjälp och att man då inte ska vara främmande att ta emot det som behövs för att klara av förlossningen.

Nu ska vi kolla på film som David har hyrt "bröllopsduellen". Hoppas den e bra, både jag och David bölade en massa till Greys Anatomy.

Sov Gott

Sat Nam...yoga igen

Hello kära!
Nu e det snart dags för yoga igen. Var ju i söndags oxå och har varit hög på yogan sen dess. Har mått jättebra trots diverse krämpor. Yogan får mig verkligen att må bra i dessa väntans tider. Idag är det 22 dagar kvar till BF, men min yogalärare har sagt att man själv kan bestämma datum när bebben ska komma. Det gäller bara att sätta ett datum och tro starkt på det=) Så jag har bestämt den 4:e juni så alla ni som läser kan väl oxå tänka att bebben ska komma då, kollektivt tänkande är ju så starkt! Så jag ger det iallfall en chans=)

Ikväll ska David laga nån god mat, han har handlat en ny slang till min cykel så nu äntligen ska jag börja cykla varje dag och träna lite. Ikväll e det Greys Anatomy som gäller, skönt att koppla av lite efter yogan.

Sat Nam


Mandelolja

Sitter upp och kollar på  big brother, repris från flera år sedan...med Benji och Kitty mfl...hur kunde man tycka det va så bra då...hmm jaja.
Idag har vi varit hos Patrik oc h kollat in hans fina lägenhet, e så stolt över dig lil bro. Carran kom och vi satt ett tag och snackade på balkongen. Vi åkte till C:G och storhandlade, skönt med en massa god mat hemma nu=)
Till kvällsmat lagade jag veggobiffar gjorde på en massa bönor och qinoa med wokgrrönsaker och tsatsiki. Det var såå gott. Blev lite choklad till D.H och nu ska jag nog ta lite flingor innan vi somnar. David har masserat mina stackars fötter och ben ikväll...thanx sweetie.


Måste tipsa om min favvoprodukt. Mandelolja från apoteket, kostar typ 50:- och är drygt och funkar det allt. Jag använder det till sminkrengöring, ansiktskräm, bodylotion, hårinpackning. Min hud är jättelen och fin sen jag började med detta. Dessuton är det en ren produkt så man vet vad man får in i huden, alla  dyra krämer har man ju nästan ingen aning om vad de innehåller...



Sov gott och pussokram

Ps. Har förresten kommit på ett nytt namn till bebben...MARLEY...David gillar det oxå=)


Sommarkänsla

Godmorgon!
Igår blev en riktigt bra dag, yogan i söndags gjorde susen och har inte alls så ont längre. Jag och Josse åkte till strövelstorp på lite fika och sen besiktade vi bilen som gick igenom=)
Va hemma vid 16.30. Skönt att ännu en dag har gått i dessa väntans tider. På kvällen bjöd Josse och Bart på grillat, så himlans gott va det. American style kött med potatissallad och goda pommeschips till! Vädret var dessutom kanonbra!

Idag ska vi kanske hälsa p broder Patrik och kolla in alla grejer han köpt, sen blir det nog en tura till familia och C.G.
Har precis haft getingjakt hela morgonen så nu måste jag lägga mig och vila lite...hehe. Snacka om att sommaren är här...
Ha en najsig dag kära!
Puss

I väntan på maten som Josse och Bart bjöd på igår


Moi


Bart fixade den goda maten...american style


Fina blommor på jos balkong


LOVE


Jos fixar dricka


Daisy


Mamma

Måndagmorgon! Magen e mycket bättre, men nu har jag fått halsont men det ska jag ignorera...Har redan varit ute med Kenzo, pratat med mamma o pappa i telefonen och ätit frulle!
Idag ska jag och Josse till stövelstorp och fika med Gunilla, hon ska bjuda på våfflor=) Sen ska vi till Ängelholm och besiktiga polon (håll tummarna).
David kör nu på morgonen och ska skriva upp på fredag, andra teoriprovet. Han klarade det första och  nu är det "utlandsbehörigheten" och teori 2 som gäller. Uppkörningstid har han också fått!

På yogan har vi en meditation som heter MA MA MA och det är en hyllning till urmodern inom oss, vår mamma och mammas mamma osv. Det är helt underbart att känna denna kraften, ett helt rum fyllt med blivande mammor med bebisar i magen som sjunger och mediterar. Det är så starkt. Jag brukar få en tår i ögat när jag tänker på vad min mamma gjort för mig! Även om jag kanske inte alltid visar det så ska du veta att du är en underbar mamma och att jag är dig evigt tacksam älskade mamma! Tack även för den fina tröjan och mössan du stickat, det är äntligen tvättat och ligger på tork nu=)

Ha en underbar dag!
Puss

Tack älskade mamma!


Det regnar...fast vad gör väl det

Lyssnar på musik och bloggar lite. Det regnar ute...mys, fast snart kommer familjen hit och det är tänkt att vi ska gå på loppis. Får se om det blir nåt. Idag mår jag sisådär...fick jätteont i sidan igårkväll igen, det bara knäckte till och sen grät jag i en timme typ. Det var hemskt. David masserade mina fötter tills jag nästan somnade, tack söta David. Kylbalsam för benen och en bra fotkräm är mitt överlevnadskit för till fället. Är lite osäker på om jag klarar av yogan ikväll, har väldigt svårt att röra mig. Pratade med förlossningen innan som inte trodde att det var nån fara med barnet utan att jag skulle gå till min husläkare imorgon och ev.få smärtlindring. Jag undrar hur jag ska kunna krysta ut ett barn när jag inte kan nysa eller skratta utan att det känns som om jag ska gå sönder i magen=(

Söta Josse piggade upp sin syster med en bukett syrener imorse, de står på bordet och doftar ljuvligt...tack gumman!

Är ju ganska stor nu som ni ser på bilden...undrar om man kan bli mycket större...hoppas bebben har fixerat sig nu, vi ska till barnmorskan på torsdag så då få vi se vad hon säger.

Ha en underbar dag!

P&K

Present från Josse


Vecka 37


Överlevnadskit


white musk white hot summer

Heej!
Då var vi hemma igen, sov till 11...är ju trött hela tiden så det var inga problem. Svårare är bara att hitta en bekväm ställning. Jag o David åkte till väla, o vi var inte ensamma...hundmaten vi skulle köpa var slut så det blev bara gaviscon. Ville köpa body shops nya sommarparfym men tyckte faktiskt inte den luktade så gott så jag hoppade det. Ville bara hem, har så ont när jag går...hmm. Vi bestämde oss iallafall för att hälsa på Davids mormor Judith och Ivan, de bjöd på fika och så kollade vi i gamla fotoalbum, David va en riktig tjokis när han var liten, men riktigt söööt=)




Man får 25% rabatt på parfymer på body shop fram till sista maj!

Vill även passa på o visa hur fina våra blommor har blivit i krukan vid dörren=)

Nu kommer snart Davids syster Veronika och Thomas på besök, ska sova lite först.

Glöm inte Robinson ikväll=) Kraam

Blommor


Besök hos mormor Judith o Ivan


Godmorgon!

Började dagen med en varm kopp hallonbladsté...det regnar här och är lite blåsigt, men Kenzo ville såklart ut i allafall. Jag har sovit nästan hela natten vilket är väldigt ovanligt. Känner mig ganska utvilad trots huggande smärta längs sidorna av magen...Vet inte riktigt vad som händer idag, tror det blir ganska lugnt. Kanske en sväng till Väla eftersom jag behöver gaviscon och Kenzo behöver ny mat. Josse och Bart ska på bröllop=)
Just nu läser jag en bok om naturliga förlossningar som jag varmt kan rekommendera, framförallt till gravida:

Ina May's Guide to Childbirth

Ha en underbar dag!

Vecka 37 idag

Photos Ditt barn

Se hur ditt barn utvecklades förra veckan !

Vikt och längd. "Genom att växa lite varje dag gör jag mig klar för den stora dagen." Nu är ditt barn troligen över 48 cm långt och väger mellan 2,7 och 3 kg, vilket är i närheten av födelsevikten. Men de här sista veckorna är viktiga, och ditt barn lägger fortfarande på sig cirka 15 gram fett om dagen. Fettet hjälper till att reglera kroppstemperaturen och hålla en jämn blodsockernivå. Hjärnan, och huvudskålen som omger den, fortsätter att växa.

Trycket lättar. Ligger barnet längre ner vid det här laget? Det kan kännas som om ditt barn har sjunkit ner i bäckenet - och det kanske den också har gjort. Denna nedsänkning, som kallas fixering, kan inträffa några veckor innan födseln. Den nya, lägre positionen kan göra att trycket på dina lungor lättar, vilket gör att du får lättare att andas.



Din graviditet För- och nackdelar. Fixeringen har dock både för- och nackdelar. Det positiva är att du får lättare att andas. Det negativa är att du kan känna ett ökat tryck i nedre delen av magen och i bäckenet. Dessutom ändras din tyngdpunkt, så du kan känna dig lite klumpigare nu än innan barnet fixerades.

Packat och klart! Har du packat din väska för sjukhusvistelsen ännu? Bara 5 procent av alla barn föds på planerat datum, så det kan vara bra att ha väskan packad och klar om ditt barn kommer för tidigt. Packa bara ner det nödvändigaste -du måste ju ta med dig allt hem igen, tillsammans med eventuella presenter o.s.v. Du behöver ett bekvämt nattlinne eller en pyjamas, en bekväm morgonrock, halkfria tofflor eller inneskor, en bekväm amningsbehå, toalettsaker och sköna kläder till dig själv och bebisen. Vad ska jag inte ta med mig? Smycken och kreditkort är onödigt. Men packa ner legitimation, patientbricka och lite pengar till tidningar och godis. Det kan också vara bra att skriva en lista med telefonnummer till personer du vill ringa och berätta om den glada nyheten. Till papporna: Glöm inte kameran och extra batterier. Packa också ner ombyteskläder och toalettsaker till dig själv. Förlossningen kan dra ut på tiden, och du kanske vill fräscha upp dig lite i halvtid. För mer packningstips, läs Packa inför förlossningen .

Noggrann undersökning. Din barnmorska börjar kanske nu kontrollera om din livmoderhals har öppnat eller dragit ihop sig och tittar efter tecken på förlossningsvärkar. Många kvinnor börjar öppna eller dra ihop sig flera veckor innan förlossningen, medan andra inte uppvisar några tecken på värkar innan det är dags att åka till sjukhuset.

Så säger experterna. Om du inte redan har gjort det, är det nu dags att börja handla babyutrustning. "När du handlar barnkläder, leta efter plagg med generösa hål för huvudet, som gör det lätt att klä på och av barnet", föreslår Suzanne Dixon," Du kanske kan låna en del av barnets första utrustning, den används under kort tid och slits inte ut.." För en lista över nyttiga basplagg och fler säkerhetstips från Ylwa Avellen, klicka här.

Godnatt

Önskar jag er alla, särskilt till Olof, Gunnel, Thomas, Camilla och Anders o Robin...o pappa o Kerstin=) Önskar jag kunde vara med er nu!
Kramkram

Sommar

Är tillbaka efter en underbar morgonprommis och va tvungen att lägga ut bilderna jag tog. Det är jättevarmt och strålande sol ute. Lånade Josses cykel och cyklade en lång runda med Kenzo. Han e så söt när han springer lös i gräset. La även ut en bild på hur skötbordet blev. Vi ska ha det så här så länge, sen ska vi få ett riktigt skötbord av Veronica. Får se vilket som blir bäst, sparar ju lite utrymme genom att han det så här.
Sat Nam

Strålande sol


Morgonprommis med Kenzo


Skötbordet


Torsdag morgon

Gomorron!
Har inte kunnat blogga på ett tag eftersom internet strulade för oss. David fixade det igår så nu e jag tillbaka igen.
Äter frulle, hoppades på att få se house of babies idag men icke...gick upp tidigt i onödan. Josse messade mig nyss och va skitsur för att det inte va nåt...men lär sig mycket av det och det e himla bra faktiskt.
Nu väntar Kenzo på att vi ska gå ut, David sussar och njuter av att vara ledig, Idag ska bli en lugn dag hos oss, vi kanske ska till kyrkan, Davids mamma Eva bjöd in till en barngudstjänst och sen var det visst tårta. Hoppas David lagar min cykel idag oxå! Det är punka på den tyvärr.

Igår var vi på föräldrautbildning hos vår barnmorska Margaretha på mammakulan, det var jätteintressant och vi lärde oss en hel del. Dom andra föräldrarna vi går med är så söta, alla ska ha inom loppet av 10 dagar typ så vi skojade om att vi kunde samåka till förlossningen då vi bor i samma område=)

Jag har haft en massa förvärkar, typ 1 i minuten sen i förrgår, nu har det dock lugnat ner sig. BM sa att det var livmodern som tränade och är man stressad kan det ibland kännas så intensivt. Så blir det intensivare så gör det inget eftersom bebisen är "klar" nu, han ska bara lägga på sig mer hull de sista veckorna!

Ha en underbar dag alla glada!
Puss

ps. Jenny, hallonbladsteet är sisådär, finns hallon och vaniljte på hälsokost som ska vara riktigt gott. Det hade jag köpt annars men blev rek. detta eftersom jag är gravid

Full Rulle

Jaha nu e det kväll igen och ännu en dag har gått...förstår inte var tiden tar vägen...bullbaket  tog hela eftermiddagen och jag lyckades bränna ett par bullar oxå. Tvättar och stryker man under tiden så får man ju skylla sig sjäv, bullarna ska ju bara va inne ca 6 min. Men goa blev dom iallafall, har ätit 2 st...eller 6 mena jag=//
Nu lagar David mat, kotlett med ris och bearnaissås och grekisk sallad till. Jag har äntligen fått piggelin nu så en sån efter maten blir perre!
Syrran o jag har börjat med hallonbladsté nu:

Barnmorskor i alla tider har föreskrivit en kopp hallonbladste under graviditetens sista månad för att sätta i gång förlossningen. Det finns inte någon forskning som bevisar att det kan starta förlossningen men gott om anekdotartad bevisning att det gör verkan.
Hallonblad innehålller oxytocin, det hormon som frigörs i hypofysen för att framkalla sammandragningar i livmodern.

Nu e det mat här hos oss, ha en nice kväll och glöm inte desperata hemmafruar kl 21.00.

Puss

Funkar det? Hallonbladsté


Ogräddade


Kanelbullar


Tisdag

Har precis ätit lunch med David! Innan dess var ja uppe hos Jos o Bart och drack morgonkaffe och snackade bebis! Sen åkte vi till C.G. Det är vekligen illa att folk inte hjälper till...2 gravida kvinnor med tunga matkassar, nog borde det finnas några starka karlar som kan hjälpa till med att bära tunga matkassar till bilen. I USA behöver man in te ens packa ner maten själv och innan man hinner blinka kommer flera killar fram och frågar om man behöver hjälp. Jaja,  nu e det dags att vila lite sen tänkte jag baka kanelbullar...har även köpt mandelmassa som  jag tänkte riva och blanda i fyllningen=)

Nedan finns bilder från gårdagens shopping, hann aldrig ta kort på påslakansetet innan jag tvättade det, men det ser lika dant ut som filten och skötbordsunderlägget, fint med hjärtan på.

Ha en underbar dag!
Pöss

Mitt första år bok


Fin korg från Indiska


Gårdagens bebisshopping


Solig kväll

Är så trött i fötterna efter en dag med systrarna på Väla...Det blev en hel del shopping...en massa handdukar som bebben ska ha, nytt påslakanset till vår kille (jag som skulle sy en massa), skötbord, 5 babyfiltar, hallonbladste och en korg från indiska.
Hallonbladste ska tydligen stärka livmodern och skynda på förlossningen=)
Nu lyser solen och det är 20 grader varmt trots att klockan snart är 19...vi har mat på spisen, David har fått välja idag så det e korvstroganoff och ris som står på menyn. Jag är såå sugen på isglass, äter  typ 3 om dagen men nu har vi bara glassbåtar hemma så vi måste iväg och handla sen=)

Ha en skön kväll och njut av ännu en vecka!
Puss

Ps. Namn som gäller nu är Emilijan Lotus Oscar (efter David) i den ordningen...

Ong Namo Guru Dev Namo...Jag hälsar den obegränsade kreativa kraften och den inre visdomen

Nu e kl. snart 21 och vi ska kolla på 3ans söndags film, dejavu...har sett den innan men skönt att slappa lite.
Bakade en fin kladdkaka som vi ska äta nu, med glass och chokladsås!
Miranda va här innan idag och det va supermysigt, saknar verkligen henne och vår ICA tid.
Yogan va kanonhärlig...vi hade en övning där  vi var vulkanutbrott och sprattlade med armar i luften i typ 5 min, det var underbart. Sen lärde vi oss förlossningsmassage som vi ska lära vår män!
Ong Namo Guru Dev Namo säger vi alltid på yogan då vi tonar in och börjar ett pass, fina och tänkvärda ord.
Sov Gott

Bröllop

Haaj!
Då har vi varit på årets första bröllop! Lägger ut bilder nedan! Kyrkan va superfin och vädret var ok, inget regn men ganska kallt. Efter bröllop och dop var det middag i församlingshemmet och därefter fest hemma hos brudparet. Vi var 3 gravida som ska ha mellan den 18-22 juni, kanske ses vi på förlossningen till och med! David tyckte det va superskoj att träffa sina gamla vänner. Vi va hemma redan kl. 23 och kollade på Robinson på TV4 anytime.
Jag sov till 9 och gick och handlade frulle med Kenzo, sen vaknade David och vi åt och läste tidningen. Jag hörde Norges bidrag för första gången och grät som en galning (gravidhormoner antar jag).
Nu har David åkt för att jobba med polon och Miranda kommer hit på en fika, tänkte baka en kladdkaka=)
Sen blir det yoga med Josse ikväll.
Ha en superfin dag!
Sat Nam


Stora jag


Kärlek


DubbelD


Brudparet


Kyrkan de vigdes i, verkligen fiiin


Vecka 36

Gomorron!
Har haft ont hela natten (inte halsbränna) utan mer förvärkar. Antar att han fixerar sig nu. Jag fick sätta mig upp i sängen och andas högt flera gånger. David undrade nog om det var dags att föda.
Gick upp vid 7 och tog en prommis med Kenzo, kallt och blåsigt e det fast solen e framme. Nu har jag bullar i ugnen och kaffet e klart, ska snart väcka David oxå. Undrar om Ida hade roligt igår och när hon kom hem?
Ikväll vankas bröllop för vår del=) Ska bli roligt. Det är Davids kompis som ska gifta sig, samt ha dop för deras påg. Tjejen e oxå höggravid...undrar hur hon orkar.
Ha en underbar dag!
Pöss


Jag i vecka 36


Bal på Örenäs slott

En rolig eftermiddag fick vi systrar tillsammans då vi gjorde Ida fin för kvällens bal. Det var superfint väder och Ida var riktigt förväntansfull...och lite nervös. Resultatet kunde inte bli bättre=) Idas kavaljer för kvällen hämtade henne kl. 16.30 och hade med sig en bukett gula blommor som bla. innehöll solrosor. De var sååå söta och självklart tänker jag tillbaka på tiden då jag gick på bal.
Nu e jag trött och önskar alla en god natts sömn...Sov gott alla söta


Fina blommor fick hon oxå!


Hundarna vill oxå va mé


Sötast


Ida klar för bal på slottet


Frisyren framifrån


Kusinvitamin

Hej!
Idag kom Davids kusin Bella på besök med sin 7 veckors gamla tösabit Lava! Vi åt rabarberpaj och pratade en massa bebistalk och såklart om hur förlossningen var! Lava var såå snäll och söt!

Jag och Lava


Kusin och Kusinbarn på besök


Idapluttan

Gomorron!
Idag ska Idapluttan på bal. Jag och Josse ska snart åka dit för att hjälpa henne bli fin inför kvällen. Jag har precis ätit en god frulle, fil med havrefras och 2 rostade mackor...o en liten latte!
Lägger in bilder sen på hur fin hon blev!
By the way, lägger in bilder på kläderna som vi fått till lillkillen, det mesta e nog från 70-talet. Såå söta!

That 70´s show kläder till lillkillen


2 söta koftor


Bad, bastu & rabarberpaj

Nu lyser solen igen, det har regnat och åskat en hel del här i dag. Jag, David o Josse o Bart åkte till badhuset o simmade innan idag. Det var jätteskönt att känna sig rörlig och lätt i vattnet. Dock fick jag ont i forgarna så jag simmade mest på rygg. David höll i mina ben och tryckte mig fram, det va jätteskönt att bara flyta med o inte göra nåt. Josse o David var duktiga och simmade 20 längder. Sen bastade vi och efter det åkte vi hem till J+B och fikade banankaka och kaffe( tack Jos, den blev gudagod, ni e välkomna in på paj senare ikväll)
Till kvällsmat blev det rödspätta med nypotatis och remouladesås, var så himlans gott. Och nu på kvällsakvisten har jag bakat en rabarberpaj, david har vart i väg och handlat vaniljvisp och lite chips (inte alls tll mig). Vi tänkte kolla på Marley and me, jennifer anistons nya hundfilm, ska tydligen va en riktig snyftare=//

Imorrn bär det iväg till smöris, Ida ska ha bal och moi ska fixa håruppsättning och smink, ska bli jättekul.
Ha en skön kväll, puss


Deva Premal

Godmorgon!

Jag lyssnar på Deva Premal och Kenzo ligger på golvet brevid soffan. Deva Premals musik tänkte jag ta med mig till förlossningen, yogar oftar till just sån här musik.



Efter föräldrautbildningen kände jag mig lite lugnare, har varit ganska negativ till smärtstillade i samband med förlossningen, men barnmorskan fick mig att förstå att det ibland är det bästa för både barnet och mamman - att ta smärtstillande. Ha man en lång tid av värkar innan själva krystandet kommer igång kan man vara så slut att det inte finns ork att få ut barnet själv. Då kan man behöva använda tång eller sugklocka och i värsta fall snitt. Så får man bedövning i tidigt skede kan man spara på krafterna tills det verkligen behövs. Så jag ska försök ta det som det kommer och inte planera så mycket. Jag ska låta det hända helt enkelt.

Inatt har jag sovit utan att vara uppe en gång, helt underbart. Hemligheten låg nog i att jag tog en dubbel dos gaviscon, slapp då att bli väckt av en halsbränna. 

Nu tänkte jag kolla klart på transporter 3 som vi började se igår, sen blir det förhoppningsvis bullbak (om jag orkar). 

Sat Nam
 

Kväller

Föräldrautbildningen var väldigt bra faktiskt. Började ju med en vanlig kontroll, lillkillen mår prima och växer så det knakar=) Hjärtljuden låg på ca 153 och SF måttet var 35. Hade 100 genom 65 i blodtryck. Dock har han inte fixerat sig ännu men än finns det gått om tid sa BM. 
David ställde en massa roliga frågor och alla skrattade, David trivs när han får va i centrum och blir ofta klassens clown...hehe, svårt att inte dras med i hans positiva anda!
Nu blir det lite ryggmassage, har lite ont efter ett par timmars strykning, men bebbens alla kläder är nu klara och ligger fint i byrålådan. 
Missade yogan idag men ska ta igen det på söndag. 
Godnatt och sov gott!

ps, imorgon ska jag skriva om en sak som förändrade mig gällande förlossningen, efter dagens utbildning! 


Baby ticker


BM Onsdag

Godmorgon!

Har börjat skriva en lista på saker som vi behöver köpa innan vår kärlek kommer. Nr 1 är denna fina bärsjal:



Tricot-slen - lång elastisk bärsjal

Tricot-slen är en lång elastisk bärsjal för bästa komfort. Den är mångsidig, mjuk och mysig, gjord av 100% ekologisk odlad bomull. Det bästa valet för ett nyfött eller litet barn.

Tricot-slen är enkel att knyta och gör det möjligt att bära ditt barn på många olika sätt. I manualen visar vi sex varianter men det finns många fler att upptäcka.

Tricot-slen kan används för nyfödd (även prematur) och upp till 18 kg.

Tricot-slen är förpackad i kartong med utförliga instruktioner och bildserier på svenska. Tricot-slen är tillverkad av 100% ekologisk odlad bomull och certifierad enligt Öko-tex 100, en garanti för att tyget är helt giftfritt.

Skulle vilja ha en äppelgrön, hade varit så fint till sommaren. Dock kostar sjalen 700:-, hittade en orange på blocket för 350:-...får se hur vi gör!

Sen behöver vi fler sängkläder, amningstoppar från boob. Nåt fint skötborsundelägg och en massa småfiltar.

I eftermiddag ska vi till BM, barnmorskan, på kontroll. Vi hoppas att lillkillen har fixerat sig och fortfarande ligger på rätt håll. Inatt har jag haft så ont och har svårt att sova. Tog 2 panodil och gaviscon flera gånger.
Sen ska vi på föräldrautbildning, ska bli roligt att träffa andra blivande föräldrar som alla ska ha nu inom kort.

Annars blir det en lugn dag, ska stryka bebisens alla kläder som nu är tvättade. Sen blir det säkert en prommis och fika med Josse o Daisy=)
Ha en underbar onsdag!


Middags dax

Hmm precis innan jag skulle gå ut genom dörren i morse ringde massören och sa att hennes barn blivit magsjuka och att jag fick komma på egen risk. Jag tackade nej hehe, med tanke på rådande omständigheter och ska boka om tiden så fort de är friska. Istället åkte jag o Jos till familia och shoppade lite. Det var många som kommenterade våra magar och nån sa: NI KOMMER ATT FÅ SAMTIDIGT!
Inne på Kappahl såg vi en mega stor spindel...så nasty. Josse gjorde manikyr som blev kanonbra, röda tånaglar och hon är nu redo för förlossningen. Vi fick ett startpaket av weleda, som endast har ekologiska och naturliga ämnen i deras barnprodukter. Shoppade lite mössor på H&M och kläder på Lindex, allt till lillplutten såklart. Kom på ett nytt namn idag: Dahlian, får se vad David säger om det=))
Nu e det dags för middag, jag har gjort en veggolasagne, mumsilajnen. Ryggen värker dock och fötterna bultar så David måste massera mig sen.
Ha en underbar kväll och glöm inte desperata hemmafruar kl 21.00!
Pöss

Dagens shopping


Aromamassage

God Morgon!
Solen väckte mig imorsen vilket var underbart. Idag är det riktigt fint väder här...lite senare idag ska jag på 2 timmars aromamassagebehandling. Känns som om min kropp behöver det nu. Det är första gången jag går på just denna behandlingsform, annars brukar jag gå på vanlig massage ca 1 gång i veckan. Tycker verkligen det är ett bra sätt att få avslappning på. Önskar alla en underbar dag! Puss





Aromaterapi är en holistisk behandlingsform, som är mera än massage med eteriska oljor (holistisk betyder " hela människan " inte bara enstaka delar och symtom).

Aromaterapi är, som namnet antyder, en terapi som använder dofter. Dessa framställs från olika slags växter - blommor, träd och örter - och från olika delar av växterna - rötter, blad, blommor, bark och fruktskal.

Historien sträcker sig långt tillbaka i tiden. Från människans begynnelse var lukten  ett extremt viktigt sinne för överlevnad. Det signalerade närvaron av farliga djur och fiender. Lukten underlättade också i sökandet  efter mat. 

När ett barn föds kan det med doftens hjälp hitta  sin egen mamma bland många andra.

I Antikens Egypten har man hittat papyrusskrifter från 1700f.Kr. som berättar om användandet av balsam, parfymerade oljor, doftande bark och kådor. 

I Antikens Grekland utvecklades den medicinska kunskapen, med kurorter och olika terapier.

Beroende på blandningen av oljorna kan massagen påverka speciella problemområden, alltifrån huvudvärk och mensvärk till idrottsskador eller matsmältningsbevär mm.

En aroma-massage är ett kraftfullt sätt att ge kroppen aromaterapi. De eteriska oljorna når in i vår kropp genom huden och via lungorna.

De eteriska oljornas molekyler är små och fettlösliga, vilket underlättar passagen genom huden till underliggande celler och blodkapillärer. Det är en aromaterapeuts kunskap att komponera oljor som ger massagen en egen karaktär och atmosfär.

Aroma-massage tillhör de mest effektiva sätten att minska stress och ge nya livskrafter.

 

Recept

30 ml (2 matskedar) vegetabilisk olja och cirka 10 droppar eterisk olja är lagom för att massera en hel kropp. Komponera din egen massageolja och njut av samspelet mellan sköna rörelser och underbara dofter!




Kväller

Har precis kommit hem från C.G (pappas slang för city gross) har storhandlat och nu lagar David mat. Det blir rotmos och falukorv, hans förslag...det va typ 1000 år sedan jag åt sån mat men David säger att bebben vill ha det så jag provar=)
Annars ska jag kolla på färjan...hehe och slappa. Köpte lite gottis också.
Imorse körde jag yoga, Kenzo blev som vanligt snurrig och sprang runt mig och skällde och busade...sen har jag tvättat bebiskläder oxå, lägger snart i bilder på det.
Ha en underbar måndagskväll=)
Kram


Jag i köket


En ny jord

Ny vecka, nya tag! Måndag morgon har börjat bra, åt en god frulle som vanligt och kollade på house of a babies! Va ute med Kenzo först och det va riktigt skönt väder, lite blåsigt men solen lyser och himlen e blå, lite moln bara. Jag lyssnar på mozart, det sägs ska vara bra för bebisen i magen och mig också för den delen=)
Jag tänkte börja tvätta bebiskläderna idag, de stickade är redan tvättade. Ska ta bilder och visa så fina kläder jag fått (låna) av mamma! Sen ska Josse och jag ta stavarna och gå en långprommis till havet, det är viktigt att motionera så här i slutet av graviditeten. Kroppen behöver ladda helt enkelt. 

Vill även passa på att rekommendera en underbar bok, "en ny jord". Den får en verkligen att vakna upp och har faktiskt förändrat mitt tankesätt en hel del. Kostar 39:- på bokus.se. Du kan gå in på www.oprah.com där hon pratar om hur detta är hennes bästa bok och hur den har förändrat henne. Att leva i nuet och fånga ögonblicket är det viktigaste budskapet med boken. Det är svårare än man tror men det är det som gör att mänskligheten kommer att vakna upp och förändra jorden!!  

En ny jord : ditt inre syfte

Nu ska jag träna yoga, SAT NAM!

Jenny

Söndag

Nu e det söndagkväll och solen håller på att gå ner, himlen e rosa och fin. David och jag har kollat på film och ätit pizza...kvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Kl 17 åkte jag och Josse till yogan som vanligtvis startar kl 17.30, men eftersom det e söndag och vi brukar gå på onsdagar, e det andra tider som gäller...det hade vi glömt att kolla. Så dörren va låst och vi fick va utan yoga...hmmm inte kul. Så nu har jag lovat mig själv att göra yoga varje morgon för att ta igen det jag missat.

Festen igår var trevlig som vanligt. Vi åt fläskfliégryta med ris och rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt. Mamma hade även bakat delikata kärleksmums...Tack mamma=)

Nu ska jag läsa lite förlossningsböcker och hoppas jag får en underbar natt med en massa sömn. Godnatt till er som läser=)

Mallisen


Stor mage


Systrar


Härliga lördag!

Hej!
Idag har jag hunnit med en hel del och kl. är redan 16.30. Vi började dagen med att handla mjölk och frallor på ICA, sen åt vi en god frulle och läste tidningen. Vid 11 tiden kom Davids söta syster Veronica med kidsen och vi busade med dom en massa. Sen kom Josse förbi och vi åkte till Höganäs keramik och till Bär o grönt. Hittade bröllopsgåvor och fina rabarberplantor till kvällens kalas=)

Annars börjar ja bli piggare efter torsdagens fest...hehe den tog hårt på mig=) Ryggen värker ganska mycket idag och vår lilla kille har sparkat en hel del.

Ikväll är det Lasse som firar sin 55 års dag och det ska bli super mysigt att träffa familjen igen.

Ha en underbar lördag...puss

Syskonkärlek


David o Simon


Bilder från dagens bus


30 års fest

Hej alla glada!
Idag är jag såå trött...kom hem kl.0100 inatt...hade tänkt att vara hemma vid 21, men hade så trevligt att jag inte tänkte på tiden - eller morgondagen. Vi åt kyckling i tomatsås, ris och sallad med mumsigt vitlöksbröd till. Till efterrätt blev det toscapäron med glass och självklart en massa drinkar till icke gravida (vi va 2 gravida på festen).
Så tack Jenny för en trevlig fest och tack alla tjejer för en super trevlig kväll=)

När jag kom hem i natt hade jag svårt att sova trots att jag var så trött, vaknade flera gånger av mardrömmar och halsbränna. Gick som vanligt upp för att kolla på "house of babies" och åt frulle. Somnade nån timme och nu har jag precis varit på ICA med Kenzo, handlade en sprite och pytt i panna som jag ska fixa nu till 12 då David kommer hem från skolan.

Idag är jag i vecka 35, lägger in lite bilder så ni får se hur stor jag blivit.

Ha en bra dag!


Vecka 35


Bild från festen


Vad är yoga?

Yoga renar och förstärker alla olika skikt av dig själv. Prana(livskraften) byggs upp och dess strömmar healar dina blockeringar och då mår du avsevärt mycket bättre. Yogan sätter också igång chakran som renar dig på samma sätt som pranaströmmarna i kroppen gör. Yoga betyder att förena sig med Gudomens Högsta Pesonlighet, ovasett om man ser det som Han eller Hon, med eller utan form.

Kundaliniyoga är den form av yoga som går ut på att uppväcka kundalinikraften, som antas finnas i mooladhara chakra nära bäckenbotten invid ryggslutet och få denna att stiga upp genom ryggraden i den psykiska kroppen för att slutligen nå sahasrara chakra på toppen av huvudet. Det primära målet för kundalini yoga är att uppväcka kundalinikraften, så att den aktiveras och påbörjar denna resa. Det finns många olika meditationer och andra metoder som kan åstadkomma detta resultat.

Ett kundaliniyogapass består av intoning, yogaställningar - som kallas asanas, liggande avslappning till musik samt meditation med olika andningstekniker eller mantrasång.

Efter ett yogapass har du fått dagens fysiska träning och stretching, vilket gör att de flesta muskel- och ledbesvär lindras. Du har fått igång cirkulationen och matsmältningen. Du har vädrat igenom dina lungor och fått ny energi. Men kanske störst av allt - du känner dig harmonisk och lugn och redo att ta tag i dagen.

I kundaliniyogan finns ett åttiotal olika grundställningar. De flesta relativt enkla att utföra, även om det känns stelt och ovant i början. Varje rörelse utförs i ett visst antal minuter, oftast 1-3 minuter, och tränar upp din kraft och uthållighet.

Flera asanas bildar ett yogapass, eller kriya, som ofta har ett namn och en särskild effekt, som t ex yogapass för ryggen, för mod, för immunförsvaret eller för energi och vitalitet. Den inbördes ordningen på ställningarna får inte ändras och man ska inte hålla ställningen längre än angiven tid.

Chakrasystemet

 

Chakrasystemet  är en yogisk modell, som kan beskrivas som koncentrerade virvlar av energi, som löper längs en linje från ryggslutet upp längs ryggraden och in i hjärnan. När du utöver yoga får du en egen upplevelse av dessa energipunkter i din kropp.

 

Chakrasystemet kan även ses som en användbar modell till självkännedom, hälsa och personlig utveckling. Chakran är kopplade till olika kroppsdelar, körtlar och till nervsystemet i den fysiska kroppen. De är också kopplade till olika mentala och känslomässiga egenskaper samt till din grad av andlig medvetenhet. Enligt det yogiska synsättet är de flesta sjukdomar resultatet av obalanser i chakrasystemet. Vanligtvis beskriver yogan sju stora chakran. Inom kundaliniyogan är auran, energifältet runt kroppen, det åttonde chakrat.

1:a chakrat är rotchakrat, (muladhara) som är beläget längst ner, i anus. Detta chakra relaterar till elementet jord och din grundtrygghet,

dina familjerelationer och din förmåga att försörja dig själv.

2:a chakrat är sakralchakrat, (svadisthana) som är beläget vid könsorganen. Detta chakra relaterar till elementet vatten och står för kreativitet, fantasi, relationeroch fortplantning.

3:e chakrat är navelchakrat,(manipura) ditt kraftcentrum, som är beläget i navelområdet. Detta chakra relaterar till elementet eld och representerar din handlingskraft, självförtroende och målmedvetenhet.

4:e chakrat är hjärtchakrat, (anahata) och är beläget i bröstkorgen i nivå med hjärtat. Elementet är luft, och chakrat representerar förmågan till kärlek till dig själv och andra.

5:e chakrat är halschakrat, (visshudha) och är beläget i vid sköldkörteln. Chakrat relaterar till elementet eter och står för förmågan att kommunicera och uttrycka sig.

6:e chakrat är det tredje ögat (ajna), och sitter mitt emellan ögonbrynen. Chakrat relaterar till din intuitiva förmåga, självkännedom och visdom. Genom att utveckla din intuition har du tillgång till den universella visdomen inom dig.

7:e chakrat är kronchakrat (sahasrara),  högst upp på toppen av huvudet, hjässan. Chakrat relaterar till din själ och ditt högre medvetande; ett tillstånd där du når insikt och stillhet. Det kallas även "den tiofaldiga lotusblomman".

8:e chakrat är auran, som är din utstrålning och ditt beskydd. Auran är det elektromagnetiska fältet som omsluter din fysiska kropp.


Vecka 35 imorgon

Imorgon går jag in i vecka 35 och vill bara dela med mig om vad som händer:

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. 

Photos Ditt barn

Har du tillräckligt med järn? Det är viktigt att äta mycket järnrik kost under de sista tre månaderna. Barnet tar upp detta viktiga mineral från din kropp för att bygga upp ett järnförråd i sin egen kropp, framför allt i form av röda blodkroppar. Detta sker till största delen under den sista månaden före förlossningen.

Uppåt eller nedåt. "Ska mitt huvud peka uppåt eller nedåt?" Den idealiska positionen för barnet vid förlossningen är i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. Förlossningen går smidigt när barnets huvud, den största kroppsdelen, kommer först ut ur livmoderhalsen. Vid omkring 3 till 4 procent av alla födslar har barnet inte intagit denna position efter 35 veckor. Om något annat än huvudet kommer ut först kallas förlossningen för sätesbjudning. (För att läsa mer om hur barnmorskan går till väga vid en sätesbjudning, klicka här). Trots det trånga utrymmet i din livmoder kan barnet häpnadsväckande nog fortfarande vända sig flera gånger om innan det är dags för förlossning.

Vikt och längd. Ditt barns armar och ben blir allt knubbigare allt eftersom det ökar i vikt. I slutet av den här veckan väger det omkring 2,5 kilo och är cirka 43 till 47 cm långt.



Din graviditet Bra att veta om kejsarsnitt. Hur mycket du än funderar och planerar kan förlossningen (precis som föräldraskapet) vara oberäknelig. Det kan hända att läkaren bedömer att förlossningen är riskabel för dig eller ditt barn, och därför väljer att utföra ett kejsarsnitt. Kejsarsnitt innebär att barnet tas ut genom ett kirurgiskt snitt i mammans livmoder. I Sverige förlöses ca 10 procent av alla barn med kejsarsnitt. även om det inte är så stor risk för att du ska råka ut för detta är det ändå bra att veta vad ett kejsarsnitt innebär, så att du vet vad du har att vänta dig om det skulle inträffa. Be din barnmorska berätta om vilka situationer som oftast kräver kejsarsnitt och hur ett kejsarsnitt går till.

Grupp B-streptokocker. Grupp B-streptokocker är en bakterie som förekommer hos omkring en tredjedel av alla gravida kvinnor. Den är ofarlig för dig, men kan i sällsynta fall orsaka en infektion hos ditt barn i samband med förlossningen. Vanligtvis undersöker man under graviditeten inte förekomsten av grupp B-streptokocker. Men om du tidigare har infekterats av denna bakterie undersöks du under graviditeten genom urinodling och sekretprov från livmoderhalsen. Grupp B-streptokocker behandlas lätt med penicillin.

Jag mår ganska bra, vaknade 3 gånger i natt och var tvungen att ta gaviscon, längtar tills det ska bli morgon och jag får gå upp. Bebisen sparkar mycket och hickar oftast  varje dag!
David o jag längtar så efter vårt underverk.

Regnig torsdag

Hej! Idag är det torsdag och jag började som vanligt morgonen med att kolla på "house of babies" som e mitt nya favvoprogram! Åt jordgubbsfil och havrefras, 2 mackor och en liten latte!
Lyssnar nu på yogamusik och har tänt min aromalampa som doftar "solsken". Kl. 11 ska jag och Josse till stan för att fika med andra mammor som vi träffat på familjeliv.se. Jag ska även passa på att köpa ett par strumpbyxor som jag ska ha till min nya klänning ikväll. Jenny P fyller 30 år och ska ha en liten fest, KUL!
David e i skolan och ska ha HLR utbildning idag!
Nu ska jag lägga mig o läsa!
Kram

David & Kenzo


2 gravida systrar


Kullaberg


Välkommen till min nya blogg!

Sat Nam alla glada!
Nu är det dags för mig att börja blogga....jag bär på en liten pojke som beräknas födas om 5 veckor. Jag vill att familj och vänner ska kunna följa med på denna magiska resa.
Jag kommer såklart att skriva om mina intressen också och som ni kanske förstår så är yoga ett kärt sådant. Jag vill sprida min kunskap vidare till er som är nyfikna!
XXX Jenny XXX


RSS 2.0