Vinbär & lavendel

Idag tänkte jag plocka vinbär och fixa i trädgården. David o Milo ska bygga klart dörren till förrådet. Man får ju passa på att ta tillvara på det moder jord ger oss. Troligtvis blir det saft:



Röd vinbärssaft med vanilj

 

Ingredienser

2 l röda vinbär
8 dl vatten
6 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
1 krm natriumbensoat

Skölj bären i vatten. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under lock.

Mosa bären mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter.

Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt sockret och sjud i 10 minuter. Tag grytan från plattan. Skumma väl.

Tag upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoatet i detta. Rör därefter ned det i saften.

Fyll röd vinbärssaft med vanilj på varma, rena flaskor. Förslut. Förvaras kallt.

 
Blev lite sugen på att odla en fin häck av lavendel, kanske är det försent för i år? Någon som vet. Vill sätta den fleråriga Munstead.




Hade passat så fint till vårt grå hus=) Men bäst av allt är att det finns så mycket att göra med lavendel, torka i små doftpåsar, ha i matlagning och i husapoteket, te och en massa annat.

Ha en fin dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com