Björköby

Hej!
Oj vilken resa. Vi kom iväg med färjan kl 8 och det var som vanligt fantastiskt vackert att lämna Stockholms skärgård. 

Vi gick och kollade utbudet för barnen och underhöll de några timmar. Sen tog vi lunch på buffén, var riktigt gott och de hade en massa vegetariskt. 
Barnen blev lite rastlösa och efter ett tag började de leka med maten o busa en massa så David tog våra kiddoz och gick till lekrummet. Efter det passade vi på att sova ett par timmar. Vi lyckades fördriva tiden och körde av båten ca 12 h senare. Efter ytterligare ca 5 h var vi i Björköby.
Vi körde i skymning och då är det lätt att se en massa vilt, vilket vi också gjorde. Två älgar, varav den ena i väggrenen. En räv och ett rådjur, vi var på vår vakt vill jag lova. I finländska skogarna känns det som om vägarna aldrig tar slut...
Vi lyckades även hamna i ett regnoväder och när vi väl kom fram till Björköby började de åska. Barnen var jätteduktiga och vi kunde bara bära on dom i sängarna så fortsatte de sova när vi kom fram. 
Imorse bakade Camilla frallor och sen blev det ett par timmars bus för barnen.

På eftermiddagen var vi bortbjudna på mat hos Olof med familj. De har ett café ochvtog emot en veteranbilträff med 30 gäster. 
Barnen sålde jordgubbar till gästerna
och rökt aborre:
sen skulle vi förbi faster Bettan och säga hej, kl var 20.30 och då bjöd de på fest med paj o glass och nybakta bullar. Som vanligt här i Björkö...underbart med spontanitet och gästvänlighet. 
Imorgon ska vi på allsång vid svedjehamn! Hoppas på härligt väder!
Puss och kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com