The garden café at ROSENDAL
Har varit uppe sen 7 o bakat och myst med min son. Var även ute med en promenix när brödet jäste. Världens godaste bröd...har fått receptet av Jos som hon har tagit ur denna fina kokbok:

Hon o Bart fick den av min pappa o Kerstin förra sommaren...reccepten står nämligen på engelska. Iallafall så kommer receptet här:
Sunflower seed bread:
7 dl vatten
50 g jäst
3 dl solrosfrön
6 dl havregryn
2 tsk örtsalt
ca 1 1/1 l mjöl (jag tog hälften med dinkel)
Glazing:
1 ägg
3 tsk örtsalt (jag tog havssalt)
1 dl solrosfrön
Sen bara kör på som vanligt, lös upp jästen med fingervarmt vatten på med solrosfrön o havregrynen o låt stå 5 min. Sen blanda ner mjöl, salt och vad du nu vill ha (kanske en morot, äpple). Jäs i 45 min. Baka ut och låt stå 15 min, sen pensla på glaze och in i ugnen i 12-15 min på 250 grader.
Have a lovely day!

Hon o Bart fick den av min pappa o Kerstin förra sommaren...reccepten står nämligen på engelska. Iallafall så kommer receptet här:
Sunflower seed bread:
7 dl vatten
50 g jäst
3 dl solrosfrön
6 dl havregryn
2 tsk örtsalt
ca 1 1/1 l mjöl (jag tog hälften med dinkel)
Glazing:
1 ägg
3 tsk örtsalt (jag tog havssalt)
1 dl solrosfrön
Sen bara kör på som vanligt, lös upp jästen med fingervarmt vatten på med solrosfrön o havregrynen o låt stå 5 min. Sen blanda ner mjöl, salt och vad du nu vill ha (kanske en morot, äpple). Jäs i 45 min. Baka ut och låt stå 15 min, sen pensla på glaze och in i ugnen i 12-15 min på 250 grader.
Have a lovely day!
Kommentarer
Postat av: Sirina
Mmmmmm detta ska jag testa!!
Postat av: Dominika
Låter smaskens! Jag gör detta bröd, jätte gott & mega nyttigt..man får prova sig fram lite ( dvs jag tar bort brödkryddorna & tar 3 tsk bak.pulver istället ) Värt & testa!
http://ordinationer.wordpress.com/2009/12/02/nytt-lchf-brod-pa-linfro-med-valnotter/
Postat av: Sirina
FRÅGA .. det står 1 1/1 L mjöl .. ska de stå 1 1/2??
Trackback