Aromamassage

God Morgon!
Solen väckte mig imorsen vilket var underbart. Idag är det riktigt fint väder här...lite senare idag ska jag på 2 timmars aromamassagebehandling. Känns som om min kropp behöver det nu. Det är första gången jag går på just denna behandlingsform, annars brukar jag gå på vanlig massage ca 1 gång i veckan. Tycker verkligen det är ett bra sätt att få avslappning på. Önskar alla en underbar dag! Puss





Aromaterapi är en holistisk behandlingsform, som är mera än massage med eteriska oljor (holistisk betyder " hela människan " inte bara enstaka delar och symtom).

Aromaterapi är, som namnet antyder, en terapi som använder dofter. Dessa framställs från olika slags växter - blommor, träd och örter - och från olika delar av växterna - rötter, blad, blommor, bark och fruktskal.

Historien sträcker sig långt tillbaka i tiden. Från människans begynnelse var lukten  ett extremt viktigt sinne för överlevnad. Det signalerade närvaron av farliga djur och fiender. Lukten underlättade också i sökandet  efter mat. 

När ett barn föds kan det med doftens hjälp hitta  sin egen mamma bland många andra.

I Antikens Egypten har man hittat papyrusskrifter från 1700f.Kr. som berättar om användandet av balsam, parfymerade oljor, doftande bark och kådor. 

I Antikens Grekland utvecklades den medicinska kunskapen, med kurorter och olika terapier.

Beroende på blandningen av oljorna kan massagen påverka speciella problemområden, alltifrån huvudvärk och mensvärk till idrottsskador eller matsmältningsbevär mm.

En aroma-massage är ett kraftfullt sätt att ge kroppen aromaterapi. De eteriska oljorna når in i vår kropp genom huden och via lungorna.

De eteriska oljornas molekyler är små och fettlösliga, vilket underlättar passagen genom huden till underliggande celler och blodkapillärer. Det är en aromaterapeuts kunskap att komponera oljor som ger massagen en egen karaktär och atmosfär.

Aroma-massage tillhör de mest effektiva sätten att minska stress och ge nya livskrafter.

 

Recept

30 ml (2 matskedar) vegetabilisk olja och cirka 10 droppar eterisk olja är lagom för att massera en hel kropp. Komponera din egen massageolja och njut av samspelet mellan sköna rörelser och underbara dofter!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com