Vårt bidrag till nyårsfesten: Mjölkchokladtårta med varma hallon
Perfekta festtårtan att förbereda och ha i frysen. Bara att ta fram en stund före servering.
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker
Eftersom jag vet att "värdinnan" Helena e tokig i choklad kommer David o jag fixa denna tårta. Har aldrig gjort den förrut så håll tummarna att den e god. Läste receptet på en annan blogg och den ska tydligen vara fantastik!
Ingredienser
8-10 bitar
400 g mandelmassa1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan. Värm hallonen och blanda i florsocker.Eftersom jag vet att "värdinnan" Helena e tokig i choklad kommer David o jag fixa denna tårta. Har aldrig gjort den förrut så håll tummarna att den e god. Läste receptet på en annan blogg och den ska tydligen vara fantastik!
Kommentarer
Postat av: Helena Winther
Åh vad jag längtar ännu mer till ikväll nu!!!
Trackback