Drinkarna

Hej!
Jag o David har nu gjort våra gröna drinkar i 3 dagar och det känns superbra. Vi storhandlade igår och det blev 2 stora pappkassar med frukt och grönt. Så härligt det kändes, inga halvfabrikat, ingen cola, chips och annat skräp. Bara ren fin mat och det mesta ekologiskt=)
 
Hittade lite bra info om du vill börja med gröna drinkar:
 

✽ Det går åt mycket frukt (och grönsaker) vilket blir ganska dyrt i längden (maskinen är dessutom inte gratis). Det blir också mycket disk för lite juice, man får se till att göra mycket åt gången och spara i kylen även om juicen är godast och nyttigast att dricka helt färsk. Dessutom blir komposten/soporna snabbt full av alla fruktskal och restprodukter.

✽ Citrusfrukter måste skalas (även det vita ska avlägsnas), likaså rödbeta och äpplen behöver kärnas ur (det håller knivarna i bättre skick) så räkna inte med att maskinen gör allt.

Färsk ingefära är den perfekta fixen för att få lite fart och fräschör på sin juice (förutom citron och lime). Selleri har stark smak och blir lätt den dominerande smaken. Rödbeta är försvånansvärt sött och starkt och behöver balanseras upp med citron eller lime.

✽ Det trista är att stärkelserika frukter som banan, papaya, avokado och mango inte lämpar sig för min maskin. Man kan ju alltid hälla juicen i  mixern med dessa ingredienser…men det var det där med disken…

Om du har plats för maskinen i köket (och inte har något emot att diska delar),  en slant över och gillar att labba fram nyttiga släta drinkar så är maskinen något för dig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com