Till syrran

Nu du Moncan kommer receptet du frågat efter...o alla andra gottegrisar. Världens godaste lussebullar, med mandelmassa...Jag har dock inte apelsin i. 
 

Saffransbullar med mandelmassa gör lussefikat saftigare och godare. Mandelmassan ger lussebullarna lyxigare känsla.

40 saffransbullar

Ingredienser

Saffransbullar recept

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl strösocker
2 krm salt
2 påsar saffran, (à 0,5 g)
14-15 dl vetemjöl, (840-900 g)

Fyllning:

200 g mandelmassa
100 g smör
1 st apelsin, rivet skal

Pensling:

1 st ägg

Garnering:

1 påse mandelspån, (50 g)
 

Tillagning

1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. 
2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. 
3. Riv mandelmassan och blanda med smör och rivet apelsinskal. 
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, ca 40 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. 
5. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt bullarna svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com